Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Öğüt İsteyen Adam
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 168246" data-attributes="member: 15919"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>Bir adam, çölden Medine’ye geldi ve Resul-i Ekrem (S.A.V)’in huzuruna çıktı. Hazretten bir öğüt ve nasihatte bulunmasını istedi. Resul-i Ekrem (S.A.V) ona “öfkelenme” buyurdu ve bundan fazla bir şey söylemedi.</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>Adam kabilesine döndü. Kabilesine vardığı zaman kendisinin yokluğunda mühim bir hadisenin çıktığını haber aldı. Öyle ki kendi kavminin gençleri, diğer kabilenin malını çalmış ve onlarda mislini ona yapmışlar; işler yavaş yavaş nazikleşmiş, birbirlerinin karşısında saf tutmuşlar ve savaş meydanlarında savaşa hazırlanmışlar. Bu heyecanlandırıcı haberi işitmek, onun öfkesini tahrik etti; hemen silahını isteyerek kuşandı ve kavminin safına katılarak savaşa hazırlandı.</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>Bu sırada aklına geçmiş olaylar geldi. Medine’ye gittiğini, neler gördüğünü ve işittiğini, Allah’ın elçisinden bir öğüt istemiş olduğunu ve o hazretin “öfkelenmekten sakın” sözünü hatırladı. </strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>“Niçin heyecanlandım, ne sebeple silah kuşandım ve niçin şimdi kendimi öldürme ve ölmeye hazırladım, niçin sebepsiz yere parlayıp, öfkelendim?” diye düşünceye daldı. “Şimdi o kısa cümleyi kullanmanın tam zamanı” diye kendi kendine düşündü. Öne çıktı ve muhalif safın reisini çağırdı. </strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>Dedi ki, “Bu kavga ne içindir? Bizim cahil gençlerimizin tecavüzünün ziyanına bakılırsa, ben kendi malımdan zararı ödemeye hazırım. Küçük bir şey için birbirimizin canına düşmemizin ve kanımızı dökmenin bir faydası yoktur.” Karşı tarafın, bu adamın affa yönelik akıllıca sözlerini işittikten sonra, gayret ve mertlikleri tahrik oldu ve “Biz senden az değiliz madem ki durum böyledir, biz de kendi iddiamızdan vaz geçeriz.” dediler.</strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"><strong>Her iki saf da kendi kabilelerine döndü.</strong></span></span><a href="http://mk:@MSITStore:C:\Documents%20and%20Settings\SEZER\Belgelerim\Kütüphane\Kütüphane%20yeniler\Kurannuru.wordpress.com\Tefsir%20Bilgisi\Tasavvuf-Aile-Hikayeler-Şiirler\Hikayeler\İ-DOĞRULARIN%20ÖYKÜSÜ.chm::/oyku14.html#_ftn1" target="_blank"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"><strong>[1]</strong></span></span></a></p><p><a href="http://mk:@MSITStore:C:\Documents%20and%20Settings\SEZER\Belgelerim\Kütüphane\Kütüphane%20yeniler\Kurannuru.wordpress.com\Tefsir%20Bilgisi\Tasavvuf-Aile-Hikayeler-Şiirler\Hikayeler\İ-DOĞRULARIN%20ÖYKÜSÜ.chm::/oyku14.html#_ftnref1" target="_blank"><span style="color: blue"><em><strong>[1]</strong></em></span></a><span style="color: blue"><em><strong>- Usul-ül-Kafi, C. 2, S. 404.</strong></em></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 168246, member: 15919"] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]Bir adam, çölden Medine’ye geldi ve Resul-i Ekrem (S.A.V)’in huzuruna çıktı. Hazretten bir öğüt ve nasihatte bulunmasını istedi. Resul-i Ekrem (S.A.V) ona “öfkelenme” buyurdu ve bundan fazla bir şey söylemedi.[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]Adam kabilesine döndü. Kabilesine vardığı zaman kendisinin yokluğunda mühim bir hadisenin çıktığını haber aldı. Öyle ki kendi kavminin gençleri, diğer kabilenin malını çalmış ve onlarda mislini ona yapmışlar; işler yavaş yavaş nazikleşmiş, birbirlerinin karşısında saf tutmuşlar ve savaş meydanlarında savaşa hazırlanmışlar. Bu heyecanlandırıcı haberi işitmek, onun öfkesini tahrik etti; hemen silahını isteyerek kuşandı ve kavminin safına katılarak savaşa hazırlandı.[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]Bu sırada aklına geçmiş olaylar geldi. Medine’ye gittiğini, neler gördüğünü ve işittiğini, Allah’ın elçisinden bir öğüt istemiş olduğunu ve o hazretin “öfkelenmekten sakın” sözünü hatırladı. [/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]“Niçin heyecanlandım, ne sebeple silah kuşandım ve niçin şimdi kendimi öldürme ve ölmeye hazırladım, niçin sebepsiz yere parlayıp, öfkelendim?” diye düşünceye daldı. “Şimdi o kısa cümleyi kullanmanın tam zamanı” diye kendi kendine düşündü. Öne çıktı ve muhalif safın reisini çağırdı. [/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]Dedi ki, “Bu kavga ne içindir? Bizim cahil gençlerimizin tecavüzünün ziyanına bakılırsa, ben kendi malımdan zararı ödemeye hazırım. Küçük bir şey için birbirimizin canına düşmemizin ve kanımızı dökmenin bir faydası yoktur.” Karşı tarafın, bu adamın affa yönelik akıllıca sözlerini işittikten sonra, gayret ve mertlikleri tahrik oldu ve “Biz senden az değiliz madem ki durum böyledir, biz de kendi iddiamızdan vaz geçeriz.” dediler.[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Book Antiqua][COLOR=red][B]Her iki saf da kendi kabilelerine döndü.[/B][/COLOR][/FONT][URL="mk:@MSITStore:C:\Documents%20and%20Settings\SEZER\Belgelerim\Kütüphane\Kütüphane%20yeniler\Kurannuru.wordpress.com\Tefsir%20Bilgisi\Tasavvuf-Aile-Hikayeler-Şiirler\Hikayeler\İ-DOĞRULARIN%20ÖYKÜSÜ.chm::/oyku14.html#_ftn1"][FONT=Book Antiqua][COLOR=red][B][1][/B][/COLOR][/FONT][/URL] [COLOR=red][/COLOR][URL="mk:@MSITStore:C:\Documents%20and%20Settings\SEZER\Belgelerim\Kütüphane\Kütüphane%20yeniler\Kurannuru.wordpress.com\Tefsir%20Bilgisi\Tasavvuf-Aile-Hikayeler-Şiirler\Hikayeler\İ-DOĞRULARIN%20ÖYKÜSÜ.chm::/oyku14.html#_ftnref1"][COLOR=blue][I][B][1][/B][/I][/COLOR][/URL][COLOR=blue][I][B]- Usul-ül-Kafi, C. 2, S. 404.[/B][/I][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Öğüt İsteyen Adam
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…