Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Öğüt Verdim Deli Gönül Almadı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 498123" data-attributes="member: 1004566"><p style="text-align: center"><span style="color: #B22222"><strong><span style="font-size: 18px"></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #B22222"><strong><span style="font-size: 18px">Öğüt Verdim Deli Gönül Almadı</span></strong></span></p><p></p><p></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><p style="text-align: center"></p></span></strong></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 15px"></p></span></strong></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 15px">Aklım fikrim yâr eyledim ben bana</p></span></strong></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 15px">Öğüt verdim deli gönül almadı.</p></span></strong></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 15px">Bir kileciği var, almış eline</p></span></strong></p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-size: 15px">Dünyayı içine koydum dolmadı.</p><p></span></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #006400"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #006400"><span style="font-size: 15px">Alması farz imiş, sünnettir selam</span></span></strong></p><p> <strong><span style="color: #006400"><span style="font-size: 15px">Hak nurdan yarattı, yaz dedi kalem</span></span></strong></p><p> <strong><span style="color: #006400"><span style="font-size: 15px">Bir çiçek yarattı ol Rabbü’l-Âlem</span></span></strong></p><p> <strong><span style="color: #006400"><span style="font-size: 15px">Onu kokulayan mahrum kalmadı.</span></span></strong></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px"><strong>Var bir pîre eriş, serseri gezme</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px"><strong>Gözet gözün önün, yolundan azma</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px"><strong>Değme bir dükkana yükünü çözme</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px"><strong>Burda çok bezirgân işi kalmadı.</strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="color: #006400">Gençlik yaza benzer kocalık güze</span></strong></span></p><p> <span style="font-size: 15px"><strong><span style="color: #006400">Yüreğim başlıdır dertlerim taze</span></strong></span></p><p> <span style="font-size: 15px"><strong><span style="color: #006400">Boynun eğ de hizmet eyle üstada</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="color: #006400">Şeytan benlik ile menzil almadı.</span></strong></span></p><p></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="color: #000000"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px"><strong>Kul Himmet’in deste gülü elinde</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px"><strong>Daima zikreder Hakk’ı dilinde</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px"><strong>Bir güzel sevmişim Hakk’ın yolunda</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px"><strong>Hayali gönlümden zail olmadı.</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px"><strong></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px"><strong>Kul Himmet (17. yy.)</strong></span></span></p><p></p><p>Kile: Tahıl ölçmekte kullanılan kap.</p><p>Değme bir dükkana yükünü çözme: (Burada) Olur olmaz yere sırrını açıp maneviyatını zayi etme.</p><p>Bezirgân: Tüccar.</p><p>Üstad: Mürşid, hoca.</p><p>Zail olmadı: Yok olmadı, gitmedi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 498123, member: 1004566"] [CENTER][COLOR="#B22222"][B][SIZE=5] Öğüt Verdim Deli Gönül Almadı[/SIZE][/B][/COLOR][/CENTER] [B][SIZE=4][CENTER] Aklım fikrim yâr eyledim ben bana Öğüt verdim deli gönül almadı. Bir kileciği var, almış eline Dünyayı içine koydum dolmadı.[/CENTER][/SIZE][/B] [B] [COLOR="#006400"] [SIZE=4]Alması farz imiş, sünnettir selam Hak nurdan yarattı, yaz dedi kalem Bir çiçek yarattı ol Rabbü’l-Âlem Onu kokulayan mahrum kalmadı.[/SIZE][/COLOR][/B] [CENTER][COLOR="#000000"] [SIZE=4] [B]Var bir pîre eriş, serseri gezme Gözet gözün önün, yolundan azma Değme bir dükkana yükünü çözme Burda çok bezirgân işi kalmadı.[/B][/SIZE][/COLOR][/CENTER] [SIZE=4] [B] [COLOR="#006400"]Gençlik yaza benzer kocalık güze Yüreğim başlıdır dertlerim taze Boynun eğ de hizmet eyle üstada Şeytan benlik ile menzil almadı.[/COLOR][/B][/SIZE] [CENTER][COLOR="#000000"] [SIZE=4][B]Kul Himmet’in deste gülü elinde Daima zikreder Hakk’ı dilinde Bir güzel sevmişim Hakk’ın yolunda Hayali gönlümden zail olmadı. Kul Himmet (17. yy.)[/B][/SIZE][/COLOR][/CENTER] Kile: Tahıl ölçmekte kullanılan kap. Değme bir dükkana yükünü çözme: (Burada) Olur olmaz yere sırrını açıp maneviyatını zayi etme. Bezirgân: Tüccar. Üstad: Mürşid, hoca. Zail olmadı: Yok olmadı, gitmedi. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Öğüt Verdim Deli Gönül Almadı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…