Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Okyanuslar ötesine vefa gözyaşları!!!!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kasif1" data-source="post: 249103" data-attributes="member: 1008778"><p><strong>Vefa Gözyaşları</strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Okyanuslar ötesine ulaşamayan sesim, belki kalemimin cızırtısıyla artar diye yazıyorum. Kalem feryat ederken, mürekkep ağlarken, yamaç yüreğimden senin o müstesna sahillerine gözyaşlarımı hediye etmek istedim. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Senin o incelerden ince kalbin Kafdağı'ndan ağır yükleri bizler için çekerken, 'vefa' dersini verdiğin bizler bilmem ki sana karşı vefalı olabildik mi! Senin o pak damenine çamur atılırken, perdedar olamamamın hicabıyla iki büklümüm. Oysa efendim, "Ben sana mecburum". Damarlarımdaki kanın en delikanlılığı hengamında, senin yüreğime dokunan yüreğinden aldığım ilhamlar, limanını bulmuş sakin bir gemiye dönüştürmüştü beni. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Şimdi ben, aylardır ruhumda taşıdığım duyguları bembeyaz kâğıda dökerken, yazdığım her bir kelimeye gözyaşı nakşı işleyememenin ızdırabını duymaktayım. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Aklımdan hiç çıkaramadığım rüyalarımla kendimi teselli ederken, yüreğimin karanlık dehlizlerini senin o terütaze sıcaklığınla bir kere daha ısıtmak istiyorum. "Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor." Kim bilir, senin binlerce kardelen büyüten bağrında hangi cennetlerin sevecen sıcaklığı var? Zamansız "gelgit"lerle kabaran denizlerin sahillerine dalgakıranlık ettin. Hırçınlıktan uzak, sükûneti tattık senin gölgende. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Çağın köhne saatlerinde yalnızlığı barındıran kaldırımlarda yağmur kokusu..." tohumlar yeniden yeşermenin sevincini taşımaya niyetli... "Ben sana mecburum sen yoksun." Her şeye rağmen teselli pınarımdan vuslat ırmağı akar. Felâketzede şairimizin, </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">"Teselliden nasibim yok, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Hazan çağlar baharımda" </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">mısraını, teselli kanatlarıyla pervaz ettirip,</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">"Teselliden nasibim çok, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Bahar çağlar hazanımda" </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">deyişi hayatımın her dönemecinde bir bayrak gibi dalgalanmakta. Teselli duygularımı ümit azığıyla besledim. "Allah'ın rahmetinden ümidimi kesseydim, bağrıma çoktan bir hançer saplar hayatıma son verirdim." sözünü iliklerime kadar duymaya çalıştım. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Bir gözleri ahu için akmayan gözyaşlarım, senin kulaklarımda çınlayan nağmelerinle aktı. "Sözlerin umutsuz ceylanların gözyaşına sünger." Yüreğimin ceylan yanını teselli eden sendin efendim. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Çöl yağmurlarına hasret, çatlamış toprak gibi olan dudaklarımda kevserden kelimeler... Terennümler öte soluklu... </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">"Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden / Ne vakit bir yaşamak düşünsem"; gözlerimde, önümüze serdiğin hayat kareleri canlanır. Günahın çağrısı kulaklarımda yankılanırken, meleklerin bile kendisinden haya ettiği bir kutluyu hatırlarım. Gökteki yıldızlar misali bir kutlu... Bulunulmaması gereken bir kapı önünde can verirken yüreği parça parça olan delikanlıya, cennetlerin ikisini birden bulan delikanlıya, hayranlığım seninle filizlendi. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Başkalarının cenazesine ağladığımız kadar kendi cenazemize de ağlamayı senden öğrendim. Toprağın bağrında çürümeye yüz tutmuş tohumların rahmet damlalarıyla yeşermesi gibi, ruhumun çürüyen yanlarını gözyaşlarımla yeşertebilmeyi senden öğrendim. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Seni anlayamadık efendim! Suyun içindeki balıkların suyu bilememesi gibi, bizler de seni hakkıyla anlayamadık. Hatalarımızla, bize yakışmayan kusurlarımızla öte soluklu aydınlığına perde olduk. Oysa sen, bir karıncayı dahi düştüğü suyun içinden çıkarmak için saatlerce uğraşırdın. "Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek"le de insanlığa hoşgörü abidesi olarak arz-ı endam ettin. Şimdilerde "ete kemiğe bürünen" Yunusların anlatılması gibi, ihtimal, geleceğin kadirşinas tarihçileri de "hoşgörü"yü senin adınla taçlandıracaklar. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Yer yer sana karşı yapılan hücumlar, bana Nebiler Sultanı'nın dedesini hatırlatır. Tevekkül abidesi o büyük insanı... "Ben koyunlarımı, develerimi almaya geldim." Ya Kâbe? "Onun sahibi var, onu O sahibi korur." </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Kimsesizlere kimse olan yerin ve göğün sahibine tevekkül, asırlardır gönül burukluğunu taşıyan ruh tezgahlarında dokunan bir nakıştır. O nakşı, günahlarına ağlayabilen bir insan olup, gözyaşlarımla yıkamayı o kadar çok isterdim ki... </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Ve bir de vefa gözyaşları... Şair: </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">"İçimde İbrahim'i yakan ateşler var </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Fırat'ın suyu az gelir." </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">diyor. Himmeti milleti olan senin gibi bir ümmet için yakılan ateşlere Fırat'ın suyu az gelse de, üç damla vefa gözyaşı kâfi gelir. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">(Devam Edecek)</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kasif1, post: 249103, member: 1008778"] [b]Vefa Gözyaşları[/b] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Okyanuslar ötesine ulaşamayan sesim, belki kalemimin cızırtısıyla artar diye yazıyorum. Kalem feryat ederken, mürekkep ağlarken, yamaç yüreğimden senin o müstesna sahillerine gözyaşlarımı hediye etmek istedim. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Senin o incelerden ince kalbin Kafdağı'ndan ağır yükleri bizler için çekerken, 'vefa' dersini verdiğin bizler bilmem ki sana karşı vefalı olabildik mi! Senin o pak damenine çamur atılırken, perdedar olamamamın hicabıyla iki büklümüm. Oysa efendim, "Ben sana mecburum". Damarlarımdaki kanın en delikanlılığı hengamında, senin yüreğime dokunan yüreğinden aldığım ilhamlar, limanını bulmuş sakin bir gemiye dönüştürmüştü beni. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Şimdi ben, aylardır ruhumda taşıdığım duyguları bembeyaz kâğıda dökerken, yazdığım her bir kelimeye gözyaşı nakşı işleyememenin ızdırabını duymaktayım. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Aklımdan hiç çıkaramadığım rüyalarımla kendimi teselli ederken, yüreğimin karanlık dehlizlerini senin o terütaze sıcaklığınla bir kere daha ısıtmak istiyorum. "Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor." Kim bilir, senin binlerce kardelen büyüten bağrında hangi cennetlerin sevecen sıcaklığı var? Zamansız "gelgit"lerle kabaran denizlerin sahillerine dalgakıranlık ettin. Hırçınlıktan uzak, sükûneti tattık senin gölgende. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Çağın köhne saatlerinde yalnızlığı barındıran kaldırımlarda yağmur kokusu..." tohumlar yeniden yeşermenin sevincini taşımaya niyetli... "Ben sana mecburum sen yoksun." Her şeye rağmen teselli pınarımdan vuslat ırmağı akar. Felâketzede şairimizin, [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]"Teselliden nasibim yok, [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Hazan çağlar baharımda" [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]mısraını, teselli kanatlarıyla pervaz ettirip,[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]"Teselliden nasibim çok, [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Bahar çağlar hazanımda" [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]deyişi hayatımın her dönemecinde bir bayrak gibi dalgalanmakta. Teselli duygularımı ümit azığıyla besledim. "Allah'ın rahmetinden ümidimi kesseydim, bağrıma çoktan bir hançer saplar hayatıma son verirdim." sözünü iliklerime kadar duymaya çalıştım. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Bir gözleri ahu için akmayan gözyaşlarım, senin kulaklarımda çınlayan nağmelerinle aktı. "Sözlerin umutsuz ceylanların gözyaşına sünger." Yüreğimin ceylan yanını teselli eden sendin efendim. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Çöl yağmurlarına hasret, çatlamış toprak gibi olan dudaklarımda kevserden kelimeler... Terennümler öte soluklu... [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]"Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden / Ne vakit bir yaşamak düşünsem"; gözlerimde, önümüze serdiğin hayat kareleri canlanır. Günahın çağrısı kulaklarımda yankılanırken, meleklerin bile kendisinden haya ettiği bir kutluyu hatırlarım. Gökteki yıldızlar misali bir kutlu... Bulunulmaması gereken bir kapı önünde can verirken yüreği parça parça olan delikanlıya, cennetlerin ikisini birden bulan delikanlıya, hayranlığım seninle filizlendi. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Başkalarının cenazesine ağladığımız kadar kendi cenazemize de ağlamayı senden öğrendim. Toprağın bağrında çürümeye yüz tutmuş tohumların rahmet damlalarıyla yeşermesi gibi, ruhumun çürüyen yanlarını gözyaşlarımla yeşertebilmeyi senden öğrendim. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Seni anlayamadık efendim! Suyun içindeki balıkların suyu bilememesi gibi, bizler de seni hakkıyla anlayamadık. Hatalarımızla, bize yakışmayan kusurlarımızla öte soluklu aydınlığına perde olduk. Oysa sen, bir karıncayı dahi düştüğü suyun içinden çıkarmak için saatlerce uğraşırdın. "Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek"le de insanlığa hoşgörü abidesi olarak arz-ı endam ettin. Şimdilerde "ete kemiğe bürünen" Yunusların anlatılması gibi, ihtimal, geleceğin kadirşinas tarihçileri de "hoşgörü"yü senin adınla taçlandıracaklar. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Yer yer sana karşı yapılan hücumlar, bana Nebiler Sultanı'nın dedesini hatırlatır. Tevekkül abidesi o büyük insanı... "Ben koyunlarımı, develerimi almaya geldim." Ya Kâbe? "Onun sahibi var, onu O sahibi korur." [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Kimsesizlere kimse olan yerin ve göğün sahibine tevekkül, asırlardır gönül burukluğunu taşıyan ruh tezgahlarında dokunan bir nakıştır. O nakşı, günahlarına ağlayabilen bir insan olup, gözyaşlarımla yıkamayı o kadar çok isterdim ki... [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Ve bir de vefa gözyaşları... Şair: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]"İçimde İbrahim'i yakan ateşler var [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]Fırat'ın suyu az gelir." [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo]diyor. Himmeti milleti olan senin gibi bir ümmet için yakılan ateşlere Fırat'ın suyu az gelse de, üç damla vefa gözyaşı kâfi gelir. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=indigo](Devam Edecek)[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Okyanuslar ötesine vefa gözyaşları!!!!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…