Ölüm buraya yol bulup gelemez!
• Ay yüzlü sevgili, burada bize vefalı oldu, cefa etmedi. Bu yüzden ben burayı bırakıp asla baska yere gidemem.
• Can, hayatın ne oldugunu, yasamanın zevkini burada tattı.
• Ayagımız balçıga burada saplanıp kaldı. Ayagımızı buradan nasıl kurtarabilıriz?
• Yemin ederim ki, biz buraya gönül verdik, Allah'ım buradan kimseyi sürüp çıkarma
•Ölüm buraya yol bulup gelemez. Asıl ölüm, buradan ayrı düsmektir.
• Sen günes gibi buradan dogdun, burada, sen bizi aydınlattın, nürlara gark ettin. ben burayı nasıl bırakır giderim.
• Can, burada neseli, sad, mutlu, ter ü taze bir hale gelir. Ölümsüzlügü can, burada bulur.
•Bir kerre daha örtüyü kaldır, güzelligini bize göster! Bir kere daha burada dog.
• Zevalsizlik sarabı buradadır; ey sakî, o sarabı kadehlerimize burada dök!
• Burada akan su çesme, ab-ı hayat çesmesidir. Ey sakî su kabını burada doldur!
• Gönüller burada kol kanat buldu, ötelere yükseldi. Akıl da havalandı.
• Can, hayatın ne oldugunu, yasamanın zevkini burada tattı.
• Ayagımız balçıga burada saplanıp kaldı. Ayagımızı buradan nasıl kurtarabilıriz?
• Yemin ederim ki, biz buraya gönül verdik, Allah'ım buradan kimseyi sürüp çıkarma
•Ölüm buraya yol bulup gelemez. Asıl ölüm, buradan ayrı düsmektir.
• Sen günes gibi buradan dogdun, burada, sen bizi aydınlattın, nürlara gark ettin. ben burayı nasıl bırakır giderim.
• Can, burada neseli, sad, mutlu, ter ü taze bir hale gelir. Ölümsüzlügü can, burada bulur.
•Bir kerre daha örtüyü kaldır, güzelligini bize göster! Bir kere daha burada dog.
• Zevalsizlik sarabı buradadır; ey sakî, o sarabı kadehlerimize burada dök!
• Burada akan su çesme, ab-ı hayat çesmesidir. Ey sakî su kabını burada doldur!
• Gönüller burada kol kanat buldu, ötelere yükseldi. Akıl da havalandı.