Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Ölümden Sonraki Üc Ayrı Şık
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Sungurlu" data-source="post: 67813" data-attributes="member: 4050"><p><strong>Çok tartışılacak bir tesbit!</strong></p><p></p><p>est. umarım yanlış anlaşılmadık. </p><p>Hiçbir müfsid ben müfsidim demez. Daima suret-i haktan görünür bu ayrı bir tabakayı temsil ettiği gibi.</p><p>Yahut bâtılı hak görür..bu da ayrı bir tabakayı temsil eder.</p><p>mesela</p><p>İstanbul kuşatması sırasında Fetih gecikir. Akşemseddin (rh) istihareye yatar görür ki karşıda Cibali Baba. Veli zat gelen güllelere karşı Ya Rabbi Gavurcuklarımı koru diye dua ediyor. Fetih gecikmesine vesile olur. Akşemseddin dua eder Ya Rab ya onun ya benim canımı al. </p><p>işte Cibali Baba bazı sebeblerden hakkı tam vazıh bir şekilde görememiş ve batıl için dua etmekte.</p><p></p><p>Yine "Ben bir zaman mühim bir kişi hakkında beddua ile kahrettim. Hem bedduam reddedildi hemde men edildim. Baktım arkasından 20milyon dua ediyor"</p><p>Kutbu A'zam dahi görememiş ve dua ederken Hz.Üstad ona Kambur ben sana demedim mi diye mana aleminde hitap etmiş.</p><p></p><p>Tüm bunları nazara alınca .İ'şaratül İ'caz daki</p><p>Cenabı Hakkın insana verdiği en büyük nimet hakkı hak batılı batıl bildirmesidir.</p><p>o yüzden bu tarz ifadeler Risale-i Nur talebelerine hemen etki etmemeli önce soruşturmalı araştırmalı.</p><p>El Emin sıfatına sahip Fahri Alem'den (asm) emanet sıfatını üzerimizde taşımak gerektirir ki</p><p>emin olmayanlardan bir şeyi almamak. emin olup olmadığını araştırmak.</p><p>bu şekilde bakarsak istişare sırrına daha uygun hareket edip hata ihtimalini daha azaltmış oluruz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sungurlu, post: 67813, member: 4050"] [b]Çok tartışılacak bir tesbit![/b] est. umarım yanlış anlaşılmadık. Hiçbir müfsid ben müfsidim demez. Daima suret-i haktan görünür bu ayrı bir tabakayı temsil ettiği gibi. Yahut bâtılı hak görür..bu da ayrı bir tabakayı temsil eder. mesela İstanbul kuşatması sırasında Fetih gecikir. Akşemseddin (rh) istihareye yatar görür ki karşıda Cibali Baba. Veli zat gelen güllelere karşı Ya Rabbi Gavurcuklarımı koru diye dua ediyor. Fetih gecikmesine vesile olur. Akşemseddin dua eder Ya Rab ya onun ya benim canımı al. işte Cibali Baba bazı sebeblerden hakkı tam vazıh bir şekilde görememiş ve batıl için dua etmekte. Yine "Ben bir zaman mühim bir kişi hakkında beddua ile kahrettim. Hem bedduam reddedildi hemde men edildim. Baktım arkasından 20milyon dua ediyor" Kutbu A'zam dahi görememiş ve dua ederken Hz.Üstad ona Kambur ben sana demedim mi diye mana aleminde hitap etmiş. Tüm bunları nazara alınca .İ'şaratül İ'caz daki Cenabı Hakkın insana verdiği en büyük nimet hakkı hak batılı batıl bildirmesidir. o yüzden bu tarz ifadeler Risale-i Nur talebelerine hemen etki etmemeli önce soruşturmalı araştırmalı. El Emin sıfatına sahip Fahri Alem'den (asm) emanet sıfatını üzerimizde taşımak gerektirir ki emin olmayanlardan bir şeyi almamak. emin olup olmadığını araştırmak. bu şekilde bakarsak istişare sırrına daha uygun hareket edip hata ihtimalini daha azaltmış oluruz. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Ölümden Sonraki Üc Ayrı Şık
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…