Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
ölümü düşünmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 194586" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-size: 15px"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkSlateGray">Duydun mu Ecele Çare Bulanı?</span></span></strong></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Red">"Sakın sen allah'ı zalimlerin</span></strong></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Red"></span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Red"></span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Red">yaptıklarından habersiz sanma.</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Red">gözlerin dışarı fırlayacağı </span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Red">bir güne kadar </span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Red">onların azabını ertelemektedir..."</span></strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Navy">ÖLÜMÜ DÜŞÜNMEK…</span></strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: Red"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sen o zalimleri can çekişirken bir görsen! Melekler ellerini uzatıp: "Haydi çıkarın canınızı bedenlerinizden!" derler. "Bugün ALLAH adına haksız yere söyledikleriniz ve O'nun ayetlerine karşı büyüklük tasladığınız için hor ve hakir edici azabla cezalandırılacağınız gündür." (En'am; 93)</span></span></strong></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkRed">Hz. Osman (R.A.), bir kabir başında durduğu zaman ağlar ve sakalını göz yaşlarıyla ıslatırdı. Bu şekilde ağlamasının sebebi sorulduğunda da şunu söylerdi: "Hz. Peygamber (S.A.V.)'den duydum, buyurdu ki; "Kabir, ahiret duraklarının birincisidir. Kurtulanlar ve helak olanlar bu merhalede ayrılırlar. Burada kurtulanların işi sonraki duraklarda daha kolay, helak olanların işi ise sonraki merhalelerde daha zordur. Kabirden korkunç (daha ibret verici) manzara görmedim." (Tirmizi) </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkRed">İnsanın ölümünden itibaren başlayıp tekrar dirileceği ana dek kabirde geçen zamana berzah alemi denir. Her insan dünyada ne ekti ise ahirette onu biçecektir. Buna göre dünyada nasıl yaşamış ise kabirde de ona göre karşılanacaktır. Eğer dünyada iyi olarak, yani iman ve iyi amel sahibi olarak yaşamış ise, kabirdeki hali iyi olur. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: DarkRed">Dünya hayatını kötü olarak günahlarla geçirmiş ise, kabirdeki durumu da kötü olacaktır. İnsan dünyada yaptığı tüm işlerinden sorumludur. İyi işlerinden dolayı mükafat kötü işlerinden dolayı da ceza görecektir. Ahiret aleminde mükafat ve ceza görmenin ilk yeri de kabirdir.</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Indigo">Anlatıldığına göre, yeryüzü her gün beş kere dile gelerek insanlara şöyle seslenir:</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Indigo">1-) Ey Âdemoğlu! Şimdi sırtımda yürüyorsun, ama varacağın yer benim karnımdır (kabirdir). </span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Indigo"></span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Indigo">2-) Ey Âdemoğlu! Şimdi benim sırtımda renk renk yiyecekler yiyorsun, ama sonunda seni böcekler yiyecektir.</span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Indigo">3-) Ey Âdemoğlu! Şimdi sırtımdayken gülüyorsun, ama sonunda karnımda ağlayacaksın. </span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Indigo">4-) Ey Âdemoğlu! Şimdi sırtımda sevinçlisin, ama yarın karnımda üzüntü çekeceksin. </span></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Indigo">5-) Ey Âdemoğlu! Bugün sırtımda günah işliyorsun, ama yarın karnımda azap çekeceksin.</span></strong></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: Indigo"></span></strong></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black">Bildirildiğine göre Useyd b. Abdurrahman şöyle demiştir: Bana anlatıldığına göre mü'min kul ölünce cenazesini taşıyanlara "Çabuk olun, beni biran önce mezarıma ulaştırın." der. Mezarına konunca da toprak dile gelerek ona şöyle seslenir; "Ben seni üzerimde yaşarken seviyordum. Şimdi ise seni daha çok seviyorum."</span></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black"></span></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Black">Buna karşılık kâfir bir kul önce cenazesini taşıyanlara " Aman, beni geri götürün." diye bağırır. Mezarına konunca da toprak dile gelerek ona şöyle der; "Ben senden üzerimde yaşarken zaten nefret ederdim. Şimdi ise daha çok nefret ediyorum." </span></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Red"><strong>Hz. Peygamber (S.A.V.) hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur: "Ölü mezara konduğu vakit mezar; "Yazıklar olsun sana ey âdemoğlu, benim hakkımda seni kim aldattı? Benim fitne, karanlık, yalnızlık ve kurtlar, böcekler yeri olduğumu bilmiyor muydun? Üzerimde bir ileri bir geri gezinip dururken beni düşünmedin mi?" der. </strong></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Red"><strong>Şayet iyi insan ise onun namına bir yetkili mezara cevap verir ve der ki; "Bu adam iyiliği emretti ve kötülükten sakındırdı ise ne dersin?" Mezar; "O zaman ben onun için yeşil bir bahçe olurum. Cesedi de nur olur ve ruhu ALLAH'a yükselir." (Taberani, Hâkim, İbn Ebi'd-Dünya) </strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: Red"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Nerede olursan ol ALLAH'a karşı gelmekten sakın;</span></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: Red"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin.</span></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: Red"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">İnsanlara karşı güzel ahlâkın gereğine göre davran. </span></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: Red"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">HZ. MUHAMMED (S.A.V.)</span></span></strong></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: Red"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 194586, member: 5987"] [SIZE="4"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DarkSlateGray"]Duydun mu Ecele Çare Bulanı?[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [SIZE="3"][FONT="Comic Sans MS"][B][COLOR="Red"]"Sakın sen allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne kadar onların azabını ertelemektedir..."[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE="4"][FONT="Comic Sans MS"][B][COLOR="Navy"]ÖLÜMÜ DÜŞÜNMEK…[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE="3"][B][COLOR="Red"][FONT="Comic Sans MS"]Sen o zalimleri can çekişirken bir görsen! Melekler ellerini uzatıp: "Haydi çıkarın canınızı bedenlerinizden!" derler. "Bugün ALLAH adına haksız yere söyledikleriniz ve O'nun ayetlerine karşı büyüklük tasladığınız için hor ve hakir edici azabla cezalandırılacağınız gündür." (En'am; 93)[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE="3"][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DarkRed"]Hz. Osman (R.A.), bir kabir başında durduğu zaman ağlar ve sakalını göz yaşlarıyla ıslatırdı. Bu şekilde ağlamasının sebebi sorulduğunda da şunu söylerdi: "Hz. Peygamber (S.A.V.)'den duydum, buyurdu ki; "Kabir, ahiret duraklarının birincisidir. Kurtulanlar ve helak olanlar bu merhalede ayrılırlar. Burada kurtulanların işi sonraki duraklarda daha kolay, helak olanların işi ise sonraki merhalelerde daha zordur. Kabirden korkunç (daha ibret verici) manzara görmedim." (Tirmizi) İnsanın ölümünden itibaren başlayıp tekrar dirileceği ana dek kabirde geçen zamana berzah alemi denir. Her insan dünyada ne ekti ise ahirette onu biçecektir. Buna göre dünyada nasıl yaşamış ise kabirde de ona göre karşılanacaktır. Eğer dünyada iyi olarak, yani iman ve iyi amel sahibi olarak yaşamış ise, kabirdeki hali iyi olur. Dünya hayatını kötü olarak günahlarla geçirmiş ise, kabirdeki durumu da kötü olacaktır. İnsan dünyada yaptığı tüm işlerinden sorumludur. İyi işlerinden dolayı mükafat kötü işlerinden dolayı da ceza görecektir. Ahiret aleminde mükafat ve ceza görmenin ilk yeri de kabirdir.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE="3"][FONT="Comic Sans MS"][B][COLOR="Indigo"]Anlatıldığına göre, yeryüzü her gün beş kere dile gelerek insanlara şöyle seslenir: 1-) Ey Âdemoğlu! Şimdi sırtımda yürüyorsun, ama varacağın yer benim karnımdır (kabirdir). 2-) Ey Âdemoğlu! Şimdi benim sırtımda renk renk yiyecekler yiyorsun, ama sonunda seni böcekler yiyecektir. 3-) Ey Âdemoğlu! Şimdi sırtımdayken gülüyorsun, ama sonunda karnımda ağlayacaksın. 4-) Ey Âdemoğlu! Şimdi sırtımda sevinçlisin, ama yarın karnımda üzüntü çekeceksin. 5-) Ey Âdemoğlu! Bugün sırtımda günah işliyorsun, ama yarın karnımda azap çekeceksin. [/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE="3"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Black"]Bildirildiğine göre Useyd b. Abdurrahman şöyle demiştir: Bana anlatıldığına göre mü'min kul ölünce cenazesini taşıyanlara "Çabuk olun, beni biran önce mezarıma ulaştırın." der. Mezarına konunca da toprak dile gelerek ona şöyle seslenir; "Ben seni üzerimde yaşarken seviyordum. Şimdi ise seni daha çok seviyorum." Buna karşılık kâfir bir kul önce cenazesini taşıyanlara " Aman, beni geri götürün." diye bağırır. Mezarına konunca da toprak dile gelerek ona şöyle der; "Ben senden üzerimde yaşarken zaten nefret ederdim. Şimdi ise daha çok nefret ediyorum." [/COLOR][/FONT][/B][/SIZE] [SIZE="3"][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"][B]Hz. Peygamber (S.A.V.) hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur: "Ölü mezara konduğu vakit mezar; "Yazıklar olsun sana ey âdemoğlu, benim hakkımda seni kim aldattı? Benim fitne, karanlık, yalnızlık ve kurtlar, böcekler yeri olduğumu bilmiyor muydun? Üzerimde bir ileri bir geri gezinip dururken beni düşünmedin mi?" der. Şayet iyi insan ise onun namına bir yetkili mezara cevap verir ve der ki; "Bu adam iyiliği emretti ve kötülükten sakındırdı ise ne dersin?" Mezar; "O zaman ben onun için yeşil bir bahçe olurum. Cesedi de nur olur ve ruhu ALLAH'a yükselir." (Taberani, Hâkim, İbn Ebi'd-Dünya) [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE="3"][B][COLOR="Red"][FONT="Comic Sans MS"]Nerede olursan ol ALLAH'a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlâkın gereğine göre davran. HZ. MUHAMMED (S.A.V.) [/FONT][/COLOR][/B][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
ölümü düşünmek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…