Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
Ömrüm Kadar Rızık!!!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Muvahhid1" data-source="post: 187862" data-attributes="member: 1003203"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Büyüklerden Hatemül Asam hazretleri, bir yolculuğa çıkacaktı. Ailesine: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">— Ben sefere çıkacağım... Sana ne kadar yiyecek bırakayım, dedi. Hanımı da hakiki mütevekkillerdendi. Kocasına: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">— Yaşayacağım zamana yetecek kadar rızık isterim, diye cevap verdi. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Hatem'ül Asam hazretleri: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">— Ben senin ne kadar yaşayacağını nereden bilebilirim, deyince de, hanımı: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">— öyleyse rızkımı ne kadar yaşayacağımı bilene havale et! Yani Allah'a bırak demek istedi. Bunun üzerine Hatemü'l Asam hazretleri, bir şey demeden sefere çıkıp gitti. </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">Bu hali duyan bazı kadınlar, büyük velînin hanımına: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">— Kocan ne kadar yiyecek bıraktı? diye sormaya başladılar. Mübarek kadın onlara şu cevabı verdi: </span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkgreen">— Benim kocam rızık vermez, rızık yer... Çünkü rızkı ancak Allah (c.c.) hazretleri verebilir, insanlar bir müktesip sebeptir.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Muvahhid1, post: 187862, member: 1003203"] [SIZE=4][COLOR=darkgreen]Büyüklerden Hatemül Asam hazretleri, bir yolculuğa çıkacaktı. Ailesine: — Ben sefere çıkacağım... Sana ne kadar yiyecek bırakayım, dedi. Hanımı da hakiki mütevekkillerdendi. Kocasına: — Yaşayacağım zamana yetecek kadar rızık isterim, diye cevap verdi. Hatem'ül Asam hazretleri: — Ben senin ne kadar yaşayacağını nereden bilebilirim, deyince de, hanımı: — öyleyse rızkımı ne kadar yaşayacağımı bilene havale et! Yani Allah'a bırak demek istedi. Bunun üzerine Hatemü'l Asam hazretleri, bir şey demeden sefere çıkıp gitti. Bu hali duyan bazı kadınlar, büyük velînin hanımına: — Kocan ne kadar yiyecek bıraktı? diye sormaya başladılar. Mübarek kadın onlara şu cevabı verdi: — Benim kocam rızık vermez, rızık yer... Çünkü rızkı ancak Allah (c.c.) hazretleri verebilir, insanlar bir müktesip sebeptir.[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
Ömrüm Kadar Rızık!!!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…