Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
İslamın Şartları
Oruç Tutmak
Ömür Boyu Oruç Nasıl Tutulur?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 155478" data-attributes="member: 15919"><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: red"><strong>ÖMÜR BOYU ORUÇ NASIL TUTULUR?</strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="color: teal"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red">-</span> Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’den işittim şöyle buyurdu: “Ramazan ayı orucu ve her aydan üç gün oruç… İşte ömür boyu oruç tutmuş gibi sevap kazandıracak oruç, yıl orucu.” (Buhârî, Savm: 57; Müslim, Sıyam: 35)</strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="color: teal"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red">-</span> Ebu Zer (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir Rasûlullah (s.a.v): “Her kim her aydan üç gün oruç tutarsa, yıl boyu oruç tutmuş gibi olur” buyurdu ve şu ayeti okudu: “Kim Allah’ın huzuruna iyi bir iş ve davranışla çıkarsa bu yaptığının on katını kazanacaktır.” (En’âm Sûresi 160. ayet) Allah ne doğru söylemiş. (Tirmizî, Sıyam: 54; İbn Mâce, Sıyam: 29)</strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="color: teal"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red">-</span> Ebu Zer (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’den işittim şöyle buyurdu: “Kim her ayın üç gününde oruç tutarsa ayın tamamını oruç tutmuş gibi sayılır.” (Tirmizî, Sıyam: 54; İbn Mâce, Sıyam: 29)</strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="color: teal"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red">- </span>Osman b. ebi’l As (r.a)’tan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’den işittim şöyle diyordu: “En güzel oruç her aydan üç gün tutulandır.” (Tirmizî, Sıyam: 54; İbn Mâce, Sıyam: 29)</strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="color: teal"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><strong><span style="color: red">-</span> Hur b. Sayyah (r.a)’ten rivâyete göre, şöyle demiştir: İbn Ömer‘den işittim şöyle diyordu: “Rasûlullah (s.a.v) her aydan üç gün oruç tutardı.” (Tirmizî, Sıyam: 54; İbn Mâce, Sıyam: 29)</strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 22px"><span style="color: red"><strong>*<span style="font-size: 15px">Sünen-i Nesai isimli Hadis Kitabından alıntıdır.</span></strong></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 155478, member: 15919"] [FONT=Book Antiqua][SIZE=5][COLOR=red][B]ÖMÜR BOYU ORUÇ NASIL TUTULUR?[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=teal][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red]-[/COLOR] Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’den işittim şöyle buyurdu: “Ramazan ayı orucu ve her aydan üç gün oruç… İşte ömür boyu oruç tutmuş gibi sevap kazandıracak oruç, yıl orucu.” (Buhârî, Savm: 57; Müslim, Sıyam: 35)[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=teal][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red]-[/COLOR] Ebu Zer (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir Rasûlullah (s.a.v): “Her kim her aydan üç gün oruç tutarsa, yıl boyu oruç tutmuş gibi olur” buyurdu ve şu ayeti okudu: “Kim Allah’ın huzuruna iyi bir iş ve davranışla çıkarsa bu yaptığının on katını kazanacaktır.” (En’âm Sûresi 160. ayet) Allah ne doğru söylemiş. (Tirmizî, Sıyam: 54; İbn Mâce, Sıyam: 29)[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=teal][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red]-[/COLOR] Ebu Zer (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’den işittim şöyle buyurdu: “Kim her ayın üç gününde oruç tutarsa ayın tamamını oruç tutmuş gibi sayılır.” (Tirmizî, Sıyam: 54; İbn Mâce, Sıyam: 29)[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=teal][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red]- [/COLOR]Osman b. ebi’l As (r.a)’tan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’den işittim şöyle diyordu: “En güzel oruç her aydan üç gün tutulandır.” (Tirmizî, Sıyam: 54; İbn Mâce, Sıyam: 29)[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=teal][SIZE=4][FONT=Book Antiqua][B][COLOR=red]-[/COLOR] Hur b. Sayyah (r.a)’ten rivâyete göre, şöyle demiştir: İbn Ömer‘den işittim şöyle diyordu: “Rasûlullah (s.a.v) her aydan üç gün oruç tutardı.” (Tirmizî, Sıyam: 54; İbn Mâce, Sıyam: 29)[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [FONT=Book Antiqua][SIZE=6][COLOR=red][B]*[SIZE=4]Sünen-i Nesai isimli Hadis Kitabından alıntıdır.[/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
İslamın Şartları
Oruç Tutmak
Ömür Boyu Oruç Nasıl Tutulur?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…