Konuya cevap cer

On Üçüncü Şuâ-sayfa 393


aslı yazılan ve sekiz sene zarfında bir iki defa elime geçen ve aynı vakitte kaybettirilen Beşinci Şuâ benden uzak bir yerde ele geçmesiyle, o hoca bozması gibi kıskançlar, onunla adliyeyi evhamlandırdılar. Aynı vakit, benim arzu ettiğim yeni harflerle Miftahu’l-İman mecmuası yerine Ayetü’l-Kübrâ muvafakatım olmadan tab olması ve nüshaları gelmesi hükümete aksetmiş, iki mes’ele birbiriyle karıştırılmış. Güya Kanun-u Medeniyeye karşı o Beşinci Şuâ tab edilmiş diye, ehl-i garaz, bir habbeyi yüz kubbe yaparak gadren bizleri şu çilehaneye soktu. Fakat kader-i İlâhî ise, menfaatimiz için buraya sevk etti ve eski zamanlarda ihtiyarî çilehanelerin sevap noktasında çok fevkinde sevapdar etmek sırrıyla, bizi, ihlâs dersini tam almak vehakikaten kıymetsiz olan dünya umuruna karşı alâkalarımızı tâdil etmek için yinemedrese-i Yusufiyeye çağırdı.


Ehl-i dünya evhamına karşı deriz:


Yedinci Şuâ baştan aşağıya kadar imandır; aldanmışsınız. Ve gayet mahremtutulan ve şiddetli taharrîlerde bizde bulunmayan ve aslı yirmi sene evvel yazılan Beşinci Şuâ bütün bütün ayrıdır. Biz, bunun değil tab’ına, belki bu zamanda hiç kimseye göstermesine razı olmamakla beraber, orada doğru çıkmış bir ihbar-ı gaybîdir, mübareze etmiyor.



بِاسْمِهِ سُبْحَانَهُ 1

Bayramınızı tekrar tebrikle beraber, sureten görüşemediğimize teessüf etmeyiniz. Bizler hakikaten daima beraberiz; ebed yolunda da inşaallah bu beraberlik devam edecek. İmanî hizmetinizde kazandığınız ebedî sevaplar ve ruhî ve kalbî faziletler ve sevinçler, şimdiki geçici ve muvakkat gamları ve sıkıntıları hiçe indirir kanaatindeyim. Şimdiye kadar, Risale-i Nur şakirtleri gibi çok kudsî hizmette çok az zahmet çekenler olmamış.

Evet, Cennet ucuz değil. İki hayatı imha eden küfr-ü mutlaktan kurtarmak, bu


[BILGI]Dipnot-1 Her türlü kusur ve noksandan uzak olan Allah’ın adıyla.[/BILGI]



Ayetü’l-Kübrâ: en büyük delil; Yedinci ŞuâKanun-u Medeniye: Medenî Kanun
Miftahu’l-İman: Risale-i Nur Külliyatı’ndan iman hakikatlarine ilişkin bazı konuları içeren eserebed: sonsuzluk
ebedî: sonu olmayan, sonsuzehl-i dünya: dünyaya dalıp, âhireti düşünmeyenler
ehl-i garaz: kötü niyetlilerevham: kuruntu, asılsız şüphe
fevkinde: üstündegadren: zulmen
gam: sıkıntı, üzüntügayet: son derece
hakikaten: gerçektenihbar-ı gaybî: gaybî haberler; gelecekteki olaylara ilişkin verilen haberler
ihlâs: ibadet ve davranışlarda sadece Allah rızasını gözetme; samimiyetihtiyarî: isteğe bağlı, iradeyle yapılan
imha etmek: yıkıp yok etmekinşaallah: Allah izin verirse
kader-i İlâhî: Allah’ın meydana gelecek hâdiseleri olmadan önce takdir etmesi, plânlamasıkanaat: görüş, inanç
kudsî: mukaddes, kutsalküfr-ü mutlak: tam bir küfür, inkâr ve inançsızlık; hiçbir kutsal değere inanmama tarzında dinsizlik
mahrem: gizli olan, herkese söylenmeyen, gizli sırmecmua: kitapçık
medrese-i Yusufiye: Hz. Yusuf’un (a.s.) hapiste kalmasına benzetilerek, iman ve Kur’ân hizmetinden dolayı tutuklananların hapsedildiği yer mânâsında hapishanemuvafakat: müsaade, izin
muvakkat: geçicimübareze etmek: karşı koymak, mücadele etmek
suret: biçim, şekiltab’: baskı, basma
taharrî: araştırma, incelemeteessüf etmek: eseflenmek, üzülmek
tâdil etmek: düzeltmek, ıslah etmekumur: işler
zarfında: içindeçilehane: çile yeri
şakirt: talebe, öğrencişuâ: ışık kaynağından çıkan ışık telleri; ışın


Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Üst