Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Önce Seni bulmakları kendimden bildim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 460698" data-attributes="member: 1004566"><p><span style="color: brown"><em><strong>Önce Seni bulmakları kendimden bildim </strong></em></span></p><p> <span style="color: brown"><em><strong>Övündüm kendimi şanslı saydım çünkü En Büyüğü seviyordum </strong></em></span></p><p> <span style="color: brown"><em><strong>Sonra okudum ki;</strong></em></span> </p><p></p><p><span style="color: indigo"><em><strong>EBA YEZİD BESTAMİ(RA); </strong></em></span></p><p><span style="color: indigo"><em><strong></strong></em></span></p><p><span style="color: indigo"><em><strong>İşin başında dört şeyi yanlış bellemiştim Zira öyle zannettim ki ben O’nu istiyor zikrediyor biliyor seviyorum. İşin sonunda uyanıp gördüm ki O benden önce beni istiyor anıyor biliyor ve seviyormuş.”</strong></em></span> </p><p></p><p><span style="color: black"><em><strong>Anladım ki Sen beni bulmadan ben bir çöl gibiyim bağrımda her daim kızgın bir güneş ne yağmurum vardı ne de serabım… </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>Önce Seni bulmaları kendinden bildim </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Aklım dedi;bak seni O’nun yolunda kıldım </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Sonra düşündüm bu aklı veren beni benden önce tanıyordu </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Beni benden önce bulmuştu </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Bu düşüncelerimi bile O dilemeseydi düşünemeyeceğimi bilerek vurdum nefsime dert yularını… </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>Bu aklı verdiyse beni sevmiş ben onu sevmeden önce çünkü; </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Aklı pusula gibi kullananlar ancak sevgiliyi bulabilirler… </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>Sonra zikretmelerimle övündüm ama O beni daha önce zikretmiş ki dilim onun lisanıyla şeref bulsun </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Seven sevdiğinde çok iddialı ki sevilene paha biçilmez hediyelerle donatıyor göz kulak dil her azamı vermişse Yaradan istemeden </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Kusursuz ve noksansız… </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>sevgi denmez mi buna ve ancak hediyeler sevilene verilir </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Önce O beni sevdi ki hayat buldum </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Ben aciz ne verdim buna karşılık çoğu zaman zikrini bile iş güç arasında söylemez olur dil </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>“ben ALLAH’ı seviyorum” </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>Sevmek </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Sevmek; beyaz bir gül gibi olmalı hep mis gibi kokmalıhem de görüntüsüyle arı duru olmalı </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>Sevgisine talip olduğumuzu yansıtıyor mu gönlümüzyada o gönül onu ağırlayacak kadar tertemiz mi ? </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Sevgide iddialıysak önce sevgilinin hediyesine sadık kalmalıydık bence </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Doğarken günahsızlık hediye edilmiş bize koruyabildik mi? </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Kusursuz sevgi için hazırlığımız var mı? </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>Misafir gelince veya gezmelere gidince özenle süsleniriz de </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Seviyoruz dediğimizin makamına sevgiliye yakışır biçimde çıkıyor muyuz acaba? </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Yine soruyorum önce biz mi sevdik </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Türlü türlü nimetlerle bizi donatan mı yoksa? </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Önce sevmeler bize ait değil hiçbir zaman </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Sevgi kavramı bile bize bir armağan </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Sevgili gizlide aramak en güzelidir de kaç gece sevgimiz uğruna sabahladık </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Kaç gece uykularımızı muhabbet kılıcıyla baltaladıkdua yağmurunda ruhumuzu yıkadık </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Sevilene layık olma derdiyle ağladık </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Sevgisinde iddialı olanlar ben sevdim diyenler sevgilisine sevgilerini ispat etmeleri lazım </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Zaten doğru olanda bu değimli </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Sevgi söylenmeyince gömülü bir hazine gibidir </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>O hazine sandık da kaldıkça ne kıymeti olabilir ki sadece dışarıdan bakılınca görünen tahtadır… </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>Bir davamız varsa Hak namına kuru olmamalı </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>Her sevgili anılınca gönlümüzde ab-ı hayat pınarları çağlamalı </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>Zaten aşık olanlar bilir sevilen her hücreyi düşünceyi aklı ve de kalbi kaplar </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Daralır nefesler hatırlandıkça sevilen içi garip garip bir heyecan sarar… </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>“ALLAH’ım ben seni seviyorum” </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>diye iddia ediyoruz ya bunu aklımıza sormak lazım günde ne kadar düşünüyor </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Gönlümüze sormak lazım kaç heyecanla titremenin sebebidir </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Seven sevdiğiyle her dem beraber olmalı </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>Ruh her an Onu bulmalı </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>Bir Mecnunu Leyla’ya dönüştüren aşk damarlarımızda dolaşıyor mu acaba </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Bir Muhiddin Arabî olup ben sevgiliyim diyebiliyor muyuz? </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Sevgi sevilene teslim olmaktır azadken köle olmaktır </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Köle ise bir yavuz uğrunca kalbi duran cariye gibi olmadıkça yanı; </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>Seven sevdiğinin yolunda ölmedikçe iddiasında ne derece samımıdır acaba? </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Seven sevilenin sıfatına bürünmelidir </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Kendine bakınca onu göstermelidir aynalar </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Bir bakalım kendimize ve yansımamıza </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Fazla uzağa gitmeye gerek yok yaşadığımız mekâna bakalım sevgiliye layık mı? </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>Gönlümüze bakalım sevgiliyi ağırlayacak kadar özel mi? </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Sevgi ben olmayı bırakıp sen olmaksa </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Sevgi kendini sevgiliye adamaksa </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Yardan serden ve de candan geçmekse </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Ve bu sorulara dil tereddütsüz evet derse </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Sevmişiz biz bizi Seveni </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>Sevgi terk etmektir cümle dünya malını tasasını gamını </strong></em></span></p><p><span style="color: black"><em><strong>Bir tek şey dahi bırakmamaktır </strong></em></span></p><p> <span style="color: black"><em><strong>işte o zaman ilahı ferman yankılanır gönül semalarından;</strong></em></span> </p><p></p><p><span style="color: brown"><em><strong>Yere göğe sığmadım mümin kulumun kalbine sığdım..</strong></em></span> </p><p></p><p>alinti</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 460698, member: 1004566"] [COLOR=brown][I][B]Önce Seni bulmakları kendimden bildim Övündüm kendimi şanslı saydım çünkü En Büyüğü seviyordum Sonra okudum ki;[/B][/I][/COLOR] [COLOR=indigo][I][B]EBA YEZİD BESTAMİ(RA); İşin başında dört şeyi yanlış bellemiştim Zira öyle zannettim ki ben O’nu istiyor zikrediyor biliyor seviyorum. İşin sonunda uyanıp gördüm ki O benden önce beni istiyor anıyor biliyor ve seviyormuş.”[/B][/I][/COLOR] [COLOR=black][I][B]Anladım ki Sen beni bulmadan ben bir çöl gibiyim bağrımda her daim kızgın bir güneş ne yağmurum vardı ne de serabım… Önce Seni bulmaları kendinden bildim Aklım dedi;bak seni O’nun yolunda kıldım Sonra düşündüm bu aklı veren beni benden önce tanıyordu Beni benden önce bulmuştu Bu düşüncelerimi bile O dilemeseydi düşünemeyeceğimi bilerek vurdum nefsime dert yularını… Bu aklı verdiyse beni sevmiş ben onu sevmeden önce çünkü; Aklı pusula gibi kullananlar ancak sevgiliyi bulabilirler… Sonra zikretmelerimle övündüm ama O beni daha önce zikretmiş ki dilim onun lisanıyla şeref bulsun Seven sevdiğinde çok iddialı ki sevilene paha biçilmez hediyelerle donatıyor göz kulak dil her azamı vermişse Yaradan istemeden Kusursuz ve noksansız… sevgi denmez mi buna ve ancak hediyeler sevilene verilir Önce O beni sevdi ki hayat buldum Ben aciz ne verdim buna karşılık çoğu zaman zikrini bile iş güç arasında söylemez olur dil “ben ALLAH’ı seviyorum” Sevmek Sevmek; beyaz bir gül gibi olmalı hep mis gibi kokmalıhem de görüntüsüyle arı duru olmalı Sevgisine talip olduğumuzu yansıtıyor mu gönlümüzyada o gönül onu ağırlayacak kadar tertemiz mi ? Sevgide iddialıysak önce sevgilinin hediyesine sadık kalmalıydık bence Doğarken günahsızlık hediye edilmiş bize koruyabildik mi? Kusursuz sevgi için hazırlığımız var mı? Misafir gelince veya gezmelere gidince özenle süsleniriz de Seviyoruz dediğimizin makamına sevgiliye yakışır biçimde çıkıyor muyuz acaba? Yine soruyorum önce biz mi sevdik Türlü türlü nimetlerle bizi donatan mı yoksa? Önce sevmeler bize ait değil hiçbir zaman Sevgi kavramı bile bize bir armağan Sevgili gizlide aramak en güzelidir de kaç gece sevgimiz uğruna sabahladık Kaç gece uykularımızı muhabbet kılıcıyla baltaladıkdua yağmurunda ruhumuzu yıkadık Sevilene layık olma derdiyle ağladık Sevgisinde iddialı olanlar ben sevdim diyenler sevgilisine sevgilerini ispat etmeleri lazım Zaten doğru olanda bu değimli Sevgi söylenmeyince gömülü bir hazine gibidir O hazine sandık da kaldıkça ne kıymeti olabilir ki sadece dışarıdan bakılınca görünen tahtadır… Bir davamız varsa Hak namına kuru olmamalı Her sevgili anılınca gönlümüzde ab-ı hayat pınarları çağlamalı Zaten aşık olanlar bilir sevilen her hücreyi düşünceyi aklı ve de kalbi kaplar Daralır nefesler hatırlandıkça sevilen içi garip garip bir heyecan sarar… “ALLAH’ım ben seni seviyorum” diye iddia ediyoruz ya bunu aklımıza sormak lazım günde ne kadar düşünüyor Gönlümüze sormak lazım kaç heyecanla titremenin sebebidir Seven sevdiğiyle her dem beraber olmalı Ruh her an Onu bulmalı Bir Mecnunu Leyla’ya dönüştüren aşk damarlarımızda dolaşıyor mu acaba Bir Muhiddin Arabî olup ben sevgiliyim diyebiliyor muyuz? Sevgi sevilene teslim olmaktır azadken köle olmaktır Köle ise bir yavuz uğrunca kalbi duran cariye gibi olmadıkça yanı; Seven sevdiğinin yolunda ölmedikçe iddiasında ne derece samımıdır acaba? Seven sevilenin sıfatına bürünmelidir Kendine bakınca onu göstermelidir aynalar Bir bakalım kendimize ve yansımamıza Fazla uzağa gitmeye gerek yok yaşadığımız mekâna bakalım sevgiliye layık mı? Gönlümüze bakalım sevgiliyi ağırlayacak kadar özel mi? Sevgi ben olmayı bırakıp sen olmaksa Sevgi kendini sevgiliye adamaksa Yardan serden ve de candan geçmekse Ve bu sorulara dil tereddütsüz evet derse Sevmişiz biz bizi Seveni Sevgi terk etmektir cümle dünya malını tasasını gamını Bir tek şey dahi bırakmamaktır işte o zaman ilahı ferman yankılanır gönül semalarından;[/B][/I][/COLOR] [COLOR=brown][I][B]Yere göğe sığmadım mümin kulumun kalbine sığdım..[/B][/I][/COLOR] alinti [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
Önce Seni bulmakları kendimden bildim
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…