Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Onlar Cenneti Görmüşler Mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="MUHAMMED AÞIÐI" data-source="post: 251124" data-attributes="member: 1013918"><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">Allahın özel olarak görevlendirdiği bir melekler topluluğu, bir grup insanın bir araya gelerek Allah’ı zikrettiğini görürler. </span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">Sonra bütün melekler, hep birlikte kanatlarını açarak, insanları kanatlarıyla örterler. Böylece yer ile gök arası melek ile dolar. Allah’ı anıp öven topluluk dağılıncaya kadar onlarla beraber olurlar.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">İnsanlar dağılınca melekler göğre yükselirler.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">Allah, her şeyi meleklerden daha iyi bildiği halde meleklerine sorar:</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Nereden geliyorsunuz?</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Dünyada yaşayan bazı kullarının yanından geliyoruz. Onlar bir araya gelmişler ve seni tespih ediyorlardı.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Kullarım bir araya gelmiş ne diyorlardı?</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Subhanallah diyerek seni övüyorlar. Allahu Ekber diyerek seni en büyük olarak kabul ettiklerini söylüyorlar. La ilahe İlallah diyerek senden başka ilah olmadığına şahitlik ediyorlar. Elhamdulillah diyerek de sana hamd ediyorlar.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Onlar beni görmüşler mi ki beni bu şekilde övüyorlar?</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Hayır ey Rabbimiz. Seni görmediler.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Ya beni görselerdi, ne yaparlardı?</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Şayet seni görselerdi, sana daha çok ibadet ederler, seni daha çok överlerdi.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Benden ne istiyorlar?</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Senden cennetini istiyorlar.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Cenneti görmüşler mi?</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Hayır ey Rabbimiz. Cenneti görmediler.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Ya cenneti görselerdi, ne yaparlardı?</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Şayet cenneti görselerdi, onu daha çok isterler ve onun için daha çok çalışırlardı.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Neden korkuyorlar?</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Cehenneme girmekten korkuyorlar.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Onlar cehennemi görmüşler mi?</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Hayır ey Rabbimiz. Cehennemi görmediler.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Ya cehennemi görselerdi ne yaparlardı?</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Şayet cehennemi görselerdi, ondan daha çok korkar ve kaçarlardı.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">Sonunda Allah Celle Celaluhu şöyle buyurdu:</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Sizi şahit tutuyorum. Ben bir araya gelip beni öven ve hamdeden o kullarımın hepsini affettim. Onları istedikleri cennete sokacak ve korktukları cehennemden uzak tutacağım.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">Bunu üzerine bir melek söz alarak:</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Ey Rabbimiz. Onların hepsi seni övmek için bir araya gelmiş değillerdi. İçlerinde onlardan olmayan günahkâr bir adam da vardı. O adam bir işi için oraya gelmişti.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">Allah(c.c) bunun üzerine şöyle buyurdu:</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffff99"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">- Onu da affettim. Onlar öyle bir topluluktur ki, onlarla beraber olanlar da onların sayesinde kurtuldular…</span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MUHAMMED AÞIÐI, post: 251124, member: 1013918"] [COLOR=#ffff99][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkgreen]Allahın özel olarak görevlendirdiği bir melekler topluluğu, bir grup insanın bir araya gelerek Allah’ı zikrettiğini görürler. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffff99][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkgreen]Sonra bütün melekler, hep birlikte kanatlarını açarak, insanları kanatlarıyla örterler. Böylece yer ile gök arası melek ile dolar. Allah’ı anıp öven topluluk dağılıncaya kadar onlarla beraber olurlar.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffff99][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkgreen]İnsanlar dağılınca melekler göğre yükselirler.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffff99][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkgreen]Allah, her şeyi meleklerden daha iyi bildiği halde meleklerine sorar:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffff99][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkgreen]- Nereden geliyorsunuz? - Dünyada yaşayan bazı kullarının yanından geliyoruz. Onlar bir araya gelmişler ve seni tespih ediyorlardı. - Kullarım bir araya gelmiş ne diyorlardı? - Subhanallah diyerek seni övüyorlar. Allahu Ekber diyerek seni en büyük olarak kabul ettiklerini söylüyorlar. La ilahe İlallah diyerek senden başka ilah olmadığına şahitlik ediyorlar. Elhamdulillah diyerek de sana hamd ediyorlar.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffff99][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkgreen]- Onlar beni görmüşler mi ki beni bu şekilde övüyorlar? - Hayır ey Rabbimiz. Seni görmediler. - Ya beni görselerdi, ne yaparlardı? - Şayet seni görselerdi, sana daha çok ibadet ederler, seni daha çok överlerdi.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffff99][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkgreen]- Benden ne istiyorlar? - Senden cennetini istiyorlar. - Cenneti görmüşler mi? - Hayır ey Rabbimiz. Cenneti görmediler. - Ya cenneti görselerdi, ne yaparlardı? - Şayet cenneti görselerdi, onu daha çok isterler ve onun için daha çok çalışırlardı.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffff99][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkgreen]- Neden korkuyorlar? - Cehenneme girmekten korkuyorlar. - Onlar cehennemi görmüşler mi? - Hayır ey Rabbimiz. Cehennemi görmediler. - Ya cehennemi görselerdi ne yaparlardı? - Şayet cehennemi görselerdi, ondan daha çok korkar ve kaçarlardı.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffff99][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkgreen]Sonunda Allah Celle Celaluhu şöyle buyurdu: - Sizi şahit tutuyorum. Ben bir araya gelip beni öven ve hamdeden o kullarımın hepsini affettim. Onları istedikleri cennete sokacak ve korktukları cehennemden uzak tutacağım.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffff99][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkgreen]Bunu üzerine bir melek söz alarak: - Ey Rabbimiz. Onların hepsi seni övmek için bir araya gelmiş değillerdi. İçlerinde onlardan olmayan günahkâr bir adam da vardı. O adam bir işi için oraya gelmişti.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffff99][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkgreen]Allah(c.c) bunun üzerine şöyle buyurdu: - Onu da affettim. Onlar öyle bir topluluktur ki, onlarla beraber olanlar da onların sayesinde kurtuldular…[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Onlar Cenneti Görmüşler Mi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…