Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Onu Zulümden Alıkoy!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 260624" data-attributes="member: 1004566"><p> <table style='width: 100%'><tr><td><strong><span style="font-size: 15px">Onu Zulümden Alıkoy!<br /> </span></strong><br /> </td></tr><tr><td><table style='width: 100%'><tr><td><table style='width: 100%'><tr><td><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: #006400">Cenâb-ı Hak buyuruyor:<br /> </span></strong></em><strong><span style="color: #800000"><br /> “Biz size Allah rızâsı için ikram ederiz; sizden bir karşılık ve bir teşekkür beklemeyiz!”</span></strong> (İnsan, 9)</span><br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><em><strong><span style="color: #006400">Rasûlullah (sav) buyurdular:<br /> </span></strong></em><strong><span style="color: #800000"><br /> <em>“Ümmetimin en hayırlıları, benim asrımda yaşayanlardır. Sonra onları tâkip edenler, daha sonra da onları tâkip edenlerdir…” </em></span></strong>(Buhârî, Ashâbu’n-Nebî, 1)</span><br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px">Bir gün Rasûlullah (sav):<br /> <em>“Kardeşin zâlim de olsa mazlum da olsa ona yardım et!” </em>buyurmuştu. Bunu işiten müslümanlar,bir zamanlar kabile ırkçılığının temel kâidesi olan bu sözün Allah Rasûlü’nün ağzından çıkmasına hayret etmiş olmalılar ki, içlerinden biri:<br /> “–Yâ Rasûlâllah! Kardeşim mazlumsa ona yardım edeyim. Ancak zâlimse nasıl yardım edebilirim?” diye sordu.<br /> Rasûlullah (sav) İslâmî anlayışın inceliklerinden birini gösteren şu muhteşem cevâbı verdi:<br /> <em>“–Onu zulümden alıkoyar, zulmüne mânî olursun. Şüphesiz ki bu, ona yardım etmektir.” </em>(Buhârî, Mezâlim 4, İkrâh 6. Tirmizî, Fiten, 68)</span><br /> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><em><strong>Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)<br /> </strong></em><br /> <strong>er-Rezzâk</strong><strong>: </strong>Yarattığı bütün mahlûkatın rızkını veren, ruh ve bedenlerin gıdasının yaratan demektir.</span><br /> </td></tr></table></td></tr></table></td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 260624, member: 1004566"] [TABLE="align: center"] [TR] [TD="bgcolor: #ffffff"][B][SIZE=4]Onu Zulümden Alıkoy! [/SIZE][/B] [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"][TABLE] [TR] [TD][TABLE="align: center"] [TR] [TD][SIZE=3][I][B][COLOR=#006400]Cenâb-ı Hak buyuruyor: [/COLOR][/B][/I][B][COLOR=#800000] “Biz size Allah rızâsı için ikram ederiz; sizden bir karşılık ve bir teşekkür beklemeyiz!”[/COLOR][/B] (İnsan, 9)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][SIZE=3][I][B][COLOR=#006400]Rasûlullah (sav) buyurdular: [/COLOR][/B][/I][B][COLOR=#800000] [I]“Ümmetimin en hayırlıları, benim asrımda yaşayanlardır. Sonra onları tâkip edenler, daha sonra da onları tâkip edenlerdir…” [/I][/COLOR][/B](Buhârî, Ashâbu’n-Nebî, 1)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][SIZE=3]Bir gün Rasûlullah (sav): [I]“Kardeşin zâlim de olsa mazlum da olsa ona yardım et!” [/I]buyurmuştu. Bunu işiten müslümanlar,bir zamanlar kabile ırkçılığının temel kâidesi olan bu sözün Allah Rasûlü’nün ağzından çıkmasına hayret etmiş olmalılar ki, içlerinden biri: “–Yâ Rasûlâllah! Kardeşim mazlumsa ona yardım edeyim. Ancak zâlimse nasıl yardım edebilirim?” diye sordu. Rasûlullah (sav) İslâmî anlayışın inceliklerinden birini gösteren şu muhteşem cevâbı verdi: [I]“–Onu zulümden alıkoyar, zulmüne mânî olursun. Şüphesiz ki bu, ona yardım etmektir.” [/I](Buhârî, Mezâlim 4, İkrâh 6. Tirmizî, Fiten, 68)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD][SIZE=3][I][B]Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri) [/B][/I] [B]er-Rezzâk[/B][B]: [/B]Yarattığı bütün mahlûkatın rızkını veren, ruh ve bedenlerin gıdasının yaratan demektir.[/SIZE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Onu Zulümden Alıkoy!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…