örtülerinin altında neler yapıyorlar......

Eyvàh!

Well-known member
Müslüman kadın, İslamın emrettiği ölçüler doğrultusunda bir kıyafet içinde olmak zorundadır...

Setri avret hafife alınacak bir vakıa değildir... Allah cc 'ın kesin emirlerini önemsememek, hafife almak, değersiz kabul etmek küfürdür...

'' Efendim, müslümanlık örtünmek ile midir, sen kalbe bak .. '' diyenler tehlikeli viraja girmiş demektir...

Avret mahallini örtmek islamın temel hükümlerindendir... Erkekler ve kadınlar Allahın emrettiği ölçüler doğrultusunda giyinmek durumundadırlar...

Hiçbir müslüman ; ''müslümanlık örtünmek ile midir, sen kalbe bak .. '' diyemez...

Zamanımızda kendini müslüman sınıfından kabul edipte, Allahın örtününüz emrini hafife hafife alanların sayısı az değildir... ''O örtünenler o örtülerinin altında neler yapıyorlar bir bilsen..'' demek mümine hanımlara en büyük iftiradır...

Örtünemiyorsanız... Kendinizi haklı çıkarmak için çeşitli kelime oyunlarına başvurmayın... örtünenlere saygılı olun...alinti ..itimat

ebrar172

Well-known member
Müslüman kadın, İslamın emrettiği ölçüler doğrultusunda bir kıyafet içinde olmak zorundadır...

Setri avret hafife alınacak bir vakıa değildir... Allah cc 'ın kesin emirlerini önemsememek, hafife almak, değersiz kabul etmek küfürdür...

'' Efendim, müslümanlık örtünmek ile midir, sen kalbe bak .. '' diyenler tehlikeli viraja girmiş demektir...

Avret mahallini örtmek islamın temel hükümlerindendir... Erkekler ve kadınlar Allahın emrettiği ölçüler doğrultusunda giyinmek durumundadırlar...

Hiçbir müslüman ; ''müslümanlık örtünmek ile midir, sen kalbe bak .. '' diyemez...

Zamanımızda kendini müslüman sınıfından kabul edipte, Allahın örtününüz emrini hafife hafife alanların sayısı az değildir... ''O örtünenler o örtülerinin altında neler yapıyorlar bir bilsen..'' demek mümine hanımlara en büyük iftiradır...

Örtünemiyorsanız... Kendinizi haklı çıkarmak için çeşitli kelime oyunlarına başvurmayın... örtünenlere saygılı olun...alinti ..itimat

bu söyleyeceğimi o kafası kurtlulara söylüyorum hiçbir örtülü kardeşim üzerine alınmasın...asla bu tür bir saçmalığa prim vermiyorum..
fakat eğer öyle dahi olsa..ey aklı ve fikri bedenini saçını başını illa göstermek olan nisa unutma bir laf vardır...ibadette gizli kabahatte diye...

rahmetli annanem derdiki kızım ne zaman insanlar yaptıkları günahlardan utanmaz açıkça anlatır o günahı işler olursa ; işte o zaman kıyamet yaklaşmış demektir..

şimdi bakıyorum da herkes herşeyi açıkça ,utanmadan ,yüzü kızarmadan yapar oldu...annanem hep aklımda...heryerde hele tv lerde bütün gün yaptığı utanmazlıkları, rezillikleri utanmadan sıkılmadan anlatan insanlar...

bırakın eger bir kapalı hem kapalı hemde günahkarsa en azından bunu teşhir etmiyor Allahıyla arasında kalıyor...hesap günü ALLAH o kulunu affedecek belki..fakat yaptığı her rezilliği aymazlıkla anlatan bu insanlara o gün herkes şahitlik yapacak belkide af kapıları kapanacak...

son sözüm şu..Atalarımız ne kadar doğru söylemiş...

Allah tan korkmayan kuldan utanmaz...

Tarihci

Marmara Tarih
yahu anlamadığım bişey var ki bu açıkların bazıları yani ebrarın ifadesiyle kafası kurtlular, tesettürlülerin günah işleyemeyeceğini mi sanıyorlar veya bütün tesettürlülerin açıkta hanımefendi görünüp gizliden ahlaksızlık mı yaptıklarını sanıyorlar?

gunah işlemişsek bile bunu kimseye söylememek hiçkimseyi buna şahit tutmamak gerekir ki ahirette Settar ismi hakkı için Rabbimiz bu gunhamızı örtsün açığa çıkarmasın ayıbımızı..

huve

Well-known member
yahu anlamadığım bişey var ki bu açıkların bazıları yani ebrarın ifadesiyle kafası kurtlular, tesettürlülerin günah işleyemeyeceğini mi sanıyorlar veya bütün tesettürlülerin açıkta hanımefendi görünüp gizliden ahlaksızlık mı yaptıklarını sanıyorlar?

gunah işlemişsek bile bunu kimseye söylememek hiçkimseyi buna şahit tutmamak gerekir ki ahirette Settar ismi hakkı için Rabbimiz bu gunhamızı örtsün açığa çıkarmasın ayıbımızı..

yok öyle değil, biz başörtülüysek günahsız rahibe olmalıyız onların nazarında..
başörtüsü onların gözünde bu kadar çok! değer taşıyor..
bu kadar mübarek bu insanlar; "kalpleri yarıp içine bakacak kadar"!
Rabbim bilir hatamızı, kusurumuzu..

Tarihci

Marmara Tarih
yok öyle değil, biz başörtülüysek günahsız rahibe olmalıyız onların nazarında..
başörtüsü onların gözünde bu kadar çok! değer taşıyor..
bu kadar mübarek bu insanlar; "kalpleri yarıp içine bakacak kadar"!
Rabbim bilir hatamızı, kusurumuzu..

aslında bi bakıma çok da haksız bi bakış değil

hani diyorlarla bez parçası değil Allah ın emri, evet aynen öyle o yüzden onu taşımak topluma ben Allah tan korkarım ve emirlerine uyarım demek oluyor, eğer öyleyse eğer onu taşıyorsan ona layık davranmayı da göze alacaksın, abes hareket ve davranışlarda bulunmyacaksın..

açık biri zaten topluma ben Allah ın emrini uygulamıyorum demiş oluyor lisanı haliyle, o yüzden kimse onun ayıbına günahına laf etmiyor ama kapalı Allah ın emrlerini dinlediğini lisanı haliyle söylediğinden onun günahı hataları buna ters düştüğünü gösteriyor ve tenkid edilmesine sebeb oluyor..

huve

Well-known member

hani diyorlarla bez parçası değil Allah ın emri, evet aynen öyle o yüzden onu taşımak topluma ben Allah tan korkarım ve emirlerine uyarım demek oluyor, eğer öyleyse eğer onu taşıyorsan ona layık davranmayı da göze alacaksın, abes hareket ve davranışlarda bulunmyacaksın..

açık biri zaten topluma ben Allah ın emrini uygulamıyorum demiş oluyor lisanı haliyle, o yüzden kimse onun ayıbına günahına laf etmiyor ama kapalı Allah ın emrlerini dinlediğini lisanı haliyle söylediğinden onun günahı hataları buna ters düştüğünü gösteriyor ve tenkid edilmesine sebeb oluyor..

abi bu söylediklerin halisane bakış olur ama..
tabii ki hal dili önemli, biz her zaman bunları konuşup söylüyoruz,
layıkıyla yerine getiren de var şükür,
ama işin içine artniyet girince çok iğneleyici olur bu, öyle de oluyor.

ebrar172

Well-known member

tam tersi bez parçası diyenlerde var..ardındanda bizim kalbimizde imanımız diye ekleyenler..ayrıca günah her kul için var...kapalılar günah işlemez durumu nasıl olur..kapalı insan Allah ın emrini yerine getirir..tabiki daha dikkatli davranmalıdır..fakat kapanınca nefsi istifa etmediğinde her an oda açıklar gibi sınavdadır...unutmayalım..bir farzı yerine getirmek ayrıdır nefsi yenebilmek ayrı...fakat mdem günahtan uzak duramıyorum..kapalıyım ama mesela erkeklerle aynı ortamda çalışıyorum ve yahut namaz kılamıyorum vs.vs diye o farzdanda vazgeçmek hiç ama hiç kabul edilemez..zaten kapanmaktan uzak insanların bahaneleride dikkat edin genelde bu yöndedir..iyide hem günah işle hem farzlara uyma..ikisi daha tehlikeli değilmidir..

Tarihci

Marmara Tarih
tam tersi bez parçası diyenlerde var..ardındanda bizim kalbimizde imanımız diye ekleyenler..ayrıca günah her kul için var...kapalılar günah işlemez durumu nasıl olur..kapalı insan Allah ın emrini yerine getirir..tabiki daha dikkatli davranmalıdır..fakat kapanınca nefsi istifa etmediğinde her an oda açıklar gibi sınavdadır...unutmayalım..bir farzı yerine getirmek ayrıdır nefsi yenebilmek ayrı...fakat mdem günahtan uzak duramıyorum..kapalıyım ama mesela erkeklerle aynı ortamda çalışıyorum ve yahut namaz kılamıyorum vs.vs diye o farzdanda vazgeçmek hiç ama hiç kabul edilemez..zaten kapanmaktan uzak insanların bahaneleride dikkat edin genelde bu yöndedir..iyide hem günah işle hem farzlara uyma..ikisi daha tehlikeli değilmidir..

umarım yanlış anlaşılmamışımdır. dediklerine hak veriyorum, sadece aynı hatayı yapmalarına rağmen açıkların değil de kapalıların tenkid edilmesi meselesini açıklamak istedim.

evet ben bi yasağa uyamıyorum diye farzları terk etme düşüncesi çok ama çok tehlikelidir, zaten eğer mantaliteyle gidersek, gıybet ediyor yalan da söylüyorum e o zaman namaz da kılmayım çünkü namaz kılana yalan sölemek yakışmaz.. bu şeytani bir vesvesedir.. bunlara kulak vermemek lazım.

en düz mantıkla düşünelim, iki nisa düşünelim, biri hem açık hem de namaz kılmıyor olsun diğeri de kapalı ama namaz kılmıyor olsun..

birincisi namaz için 1 eksi puan tesettür için de 1 eksi puan alır ve -2 puanı olur

ikinci nisa da namaz için 1 eksi puan, tesettür için 1 artı paun alır ve 0 puanı olur..

0 tabiki -2 den büyüktür yani ikinci kişi birinciye nazaran yine karlıdır.

"""""""tam tersi bez parçası diyenlerde var..ardındanda bizim kalbimizde imanımız diye ekleyenler"""""""""

böyle diyenlere fıkhtan bir kaide hatırlatmak lazım, insan başka bir insanın kalbindeki inanca bakamayacağına göre ancak o insanın zahirde yaptıklarına bakıp anlamaya çalışır. cüzdan bulan birisi eğer bulduğu yerde yüksek sesle cüzdan kaybeden varmı diye bağırırsa bu davranışı onun parayı götürmeyeceğine delalet eder ve cüzdan da eksik varsa sorumlu tutulamaz, ama eğer cüzdan bulan kişi bunu ilan etmezse yani görünürde bunu bildirmezse, cüzdanın onda olduğu anlaşılır da şayet paradan eksik çıkarsa bu kişi mesül tutulur..

iman senin kalbinde olabilir ancak kalpleri ancak Allah görür, kullar zahire bakar zahirde bana inandığını söyleyecek şey de başındaki örtü ve yaşayışındır.. imanlı olup bunu sadece kalbinde taşıyanlar da vardır onlara imansız demekten Allah a sığınırım ancak kalbinden vucudunun dışına taşıran, sözlerine yansıtan, yaşayışına yansıtanların imanı daha kavidir, yalnızca kalpte kalanlar daha zayıftır.

Tıpkı bir haksızlık gördüğünüzde elle (zahiri müdahele), dille (zahiri müdahele), kalben buğz (batıni müdahele) edilmesi istenmesinde yalnızca kalben buğzun imanın en zayıf olanı olduğu gibi..

deli_poyraz

Active member
bu söyleyeceğimi o kafası kurtlulara söylüyorum hiçbir örtülü kardeşim üzerine alınmasın...asla bu tür bir saçmalığa prim vermiyorum..

son sözüm şu..Atalarımız ne kadar doğru söylemiş...

Allah tan korkmayan kuldan utanmaz...

son sözün ataların değil hadistir..ilkindede anlamadım primi kime verm,yorsun

ebrar172

Well-known member
son sözün ataların değil hadistir..ilkindede anlamadım primi kime verm,yorsun

son sözüm derken heralde ben buldum bu söz benim babında söylemediğimi anlamayan yoktur...hadis olduğunu bilmiyordum...hadisse ne değişti yazının anlamımı değişti..vallahi ne demek istediğinizi anlayamadım...hastayım biraz belki ondan...
primi kime vermiyorum..yazıyı ve devamını okursanız anlıyacaksınızdır sanırım...