Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Aile ve Yaşam
örtülerinin altında neler yapıyorlar......
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Tarihci" data-source="post: 11106" data-attributes="member: 8"><p>umarım yanlış anlaşılmamışımdır. dediklerine hak veriyorum, sadece aynı hatayı yapmalarına rağmen açıkların değil de kapalıların tenkid edilmesi meselesini açıklamak istedim. </p><p> </p><p>evet ben bi yasağa uyamıyorum diye farzları terk etme düşüncesi çok ama çok tehlikelidir, zaten eğer mantaliteyle gidersek, gıybet ediyor yalan da söylüyorum e o zaman namaz da kılmayım çünkü namaz kılana yalan sölemek yakışmaz.. bu şeytani bir vesvesedir.. bunlara kulak vermemek lazım. </p><p> </p><p>en düz mantıkla düşünelim, iki nisa düşünelim, biri hem açık hem de namaz kılmıyor olsun diğeri de kapalı ama namaz kılmıyor olsun.. </p><p> </p><p>birincisi namaz için 1 eksi puan tesettür için de 1 eksi puan alır ve -2 puanı olur</p><p> </p><p>ikinci nisa da namaz için 1 eksi puan, tesettür için 1 artı paun alır ve 0 puanı olur.. </p><p> </p><p>0 tabiki -2 den büyüktür yani ikinci kişi birinciye nazaran yine karlıdır.</p><p> </p><p> </p><p><strong>"""""""tam tersi bez parçası diyenlerde var..ardındanda bizim kalbimizde imanımız diye ekleyenler"""""""""</strong></p><p> </p><p>böyle diyenlere fıkhtan bir kaide hatırlatmak lazım, insan başka bir insanın kalbindeki inanca bakamayacağına göre ancak o insanın zahirde yaptıklarına bakıp anlamaya çalışır. cüzdan bulan birisi eğer bulduğu yerde yüksek sesle cüzdan kaybeden varmı diye bağırırsa bu davranışı onun parayı götürmeyeceğine delalet eder ve cüzdan da eksik varsa sorumlu tutulamaz, ama eğer cüzdan bulan kişi bunu ilan etmezse yani görünürde bunu bildirmezse, cüzdanın onda olduğu anlaşılır da şayet paradan eksik çıkarsa bu kişi mesül tutulur.. </p><p> </p><p>iman senin kalbinde olabilir ancak kalpleri ancak Allah görür, kullar zahire bakar zahirde bana inandığını söyleyecek şey de başındaki örtü ve yaşayışındır.. imanlı olup bunu sadece kalbinde taşıyanlar da vardır onlara imansız demekten Allah a sığınırım ancak kalbinden vucudunun dışına taşıran, sözlerine yansıtan, yaşayışına yansıtanların imanı daha kavidir, yalnızca kalpte kalanlar daha zayıftır.</p><p> </p><p>Tıpkı bir haksızlık gördüğünüzde elle (zahiri müdahele), dille (zahiri müdahele), kalben buğz (batıni müdahele) edilmesi istenmesinde yalnızca kalben buğzun imanın en zayıf olanı olduğu gibi..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tarihci, post: 11106, member: 8"] umarım yanlış anlaşılmamışımdır. dediklerine hak veriyorum, sadece aynı hatayı yapmalarına rağmen açıkların değil de kapalıların tenkid edilmesi meselesini açıklamak istedim. evet ben bi yasağa uyamıyorum diye farzları terk etme düşüncesi çok ama çok tehlikelidir, zaten eğer mantaliteyle gidersek, gıybet ediyor yalan da söylüyorum e o zaman namaz da kılmayım çünkü namaz kılana yalan sölemek yakışmaz.. bu şeytani bir vesvesedir.. bunlara kulak vermemek lazım. en düz mantıkla düşünelim, iki nisa düşünelim, biri hem açık hem de namaz kılmıyor olsun diğeri de kapalı ama namaz kılmıyor olsun.. birincisi namaz için 1 eksi puan tesettür için de 1 eksi puan alır ve -2 puanı olur ikinci nisa da namaz için 1 eksi puan, tesettür için 1 artı paun alır ve 0 puanı olur.. 0 tabiki -2 den büyüktür yani ikinci kişi birinciye nazaran yine karlıdır. [B]"""""""tam tersi bez parçası diyenlerde var..ardındanda bizim kalbimizde imanımız diye ekleyenler"""""""""[/B] böyle diyenlere fıkhtan bir kaide hatırlatmak lazım, insan başka bir insanın kalbindeki inanca bakamayacağına göre ancak o insanın zahirde yaptıklarına bakıp anlamaya çalışır. cüzdan bulan birisi eğer bulduğu yerde yüksek sesle cüzdan kaybeden varmı diye bağırırsa bu davranışı onun parayı götürmeyeceğine delalet eder ve cüzdan da eksik varsa sorumlu tutulamaz, ama eğer cüzdan bulan kişi bunu ilan etmezse yani görünürde bunu bildirmezse, cüzdanın onda olduğu anlaşılır da şayet paradan eksik çıkarsa bu kişi mesül tutulur.. iman senin kalbinde olabilir ancak kalpleri ancak Allah görür, kullar zahire bakar zahirde bana inandığını söyleyecek şey de başındaki örtü ve yaşayışındır.. imanlı olup bunu sadece kalbinde taşıyanlar da vardır onlara imansız demekten Allah a sığınırım ancak kalbinden vucudunun dışına taşıran, sözlerine yansıtan, yaşayışına yansıtanların imanı daha kavidir, yalnızca kalpte kalanlar daha zayıftır. Tıpkı bir haksızlık gördüğünüzde elle (zahiri müdahele), dille (zahiri müdahele), kalben buğz (batıni müdahele) edilmesi istenmesinde yalnızca kalben buğzun imanın en zayıf olanı olduğu gibi.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Aile ve Yaşam
örtülerinin altında neler yapıyorlar......
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…