Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Örtülü Değilim Fakat 'Kalbim Temiz'
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elif_Gibi" data-source="post: 116104" data-attributes="member: 6253"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><em>Altmışına merdiven dayamıştıSırtında bulicin saçları boyalı ve yapılı, tırnakları ojeliydi Kendisi sevdiğim bir hanımdı Ama örtünenlere sinirleniyordu Oturup ne zaman sohbet etsek konuyu hemen örtüye getiriyordu Ruhunun derinliklerinde örtünememenin gizli bir sıkıntısını duyuyor olmalı ki, başörtülülerle fazla uğraşıyordu</em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><em>Geçenlerde yine karşılaştık hemen dedi ki: “Ya sizin başörtülüler bu sefer de işi ta AİHM’e kadar götürmüşlerŞunu anlatamadımBaş örtmek önemli değil Benim de başım örtülü değil ama kalbim çok temiz Hiçbir insan hakkında kötü düşünmem Bütün fakirlere acırım Mevlit okuturum Sadaka veririmÖyle çarşaflı kadınlar var ki, çok fenalar Bu işler öyle namaz kılıp, oruç tutup, çarşaf giymekle olmaz Kalbin temiz olacak”</em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><em>Sadece bu dostum değil bu sözleri söyleyen İslamın hiçbir emrini yerine getirmeyen nice insanlar, aynı şeyi söylüyor Özellikle son yıllarda bu kelime ağızlarda sakız, dillerde tekerleme oldu</em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><em>Peki bu nasıl bir Müslümanlıktır ki, Müslümanın yapması gereken hiçbir şeyi yapmayıp sonra da “kalbim temiz” deyip işin içinden çıkmak? </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><em>Bu okula gitmeyip , derslerine çalışmayan öğrencinin “benim kalbim temiz okula, derse ve hocalara karşı hiç kötülük düşünmüyorum beni sınıf geçirsinler” demesine benziyor </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><em>Ayrıca ‘ben namaz kılmayıp oruç tutmayıp örtünmüyorum ama kalbim temiz Nice bu işleri yapanlar var ki ne kötülük yapıyorlar’ demek nasıl bir kalp temizliği oluyor ki, nice Müslümanları zan altında bırakıyor? Onlara, şöyle şöyle yapıyorlar diyerek iftira atıyor? Bir başkasına iftira atmak kalp temizliğiyle bağdaşıyor mu? Gıybet olmuyor mu? Kalp temizliğinin göstergesi böyle mi oluyor?</em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><em>Hem sonra İslamın şartı beş değil mi? Müslümanım diyen insanların bu farzları yerine getirmesi gerekmez mi? Bunları yapmadan sadece kalp temizliğinden bahsetmek olur mu?</em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><em>Zaten müslümanın kalbinin temiz olması gerekirÇünkü peygamberimiz : “Ben güzel ahlakı tamamlamak için geldim” diyor </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><em>Ayet-i kerimede “Eğer Allah’a muhabbetiniz varsa Habibullah’a ittiba edilcek İttiba edilmezse netice veriyor ki, Allah’a muhabbetiniz yoktur Muhabbetullah varsa, netice verir ki; Habibullah’ın sünnet-i seniyyesine ittibaı intac eder” Al-i İmrana 31)</em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><em>Madem ki, kişi Allah’ı seviyor öyleyse O’nun istediği gibi olmalı ve Allah “benden nasıl razı olur? Ben Allah’ı nasıl razı edebilirim? Allah benden ne istiyor?”diye sormalıdır</em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><em>Ayette Allah’ı seviyorsanız Allah’ın sevdiği zata benzemelisiniz deniliyor Allah’ın sevdiği zat mademki Resulullah’tır Öyleyse o zat’a benzememiz gerekiyor</em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><em>Peki o Habibullah ne yapmış? Namaz kılmış, oruç tutmuş, güzel ahlaklı olmuş , hanımlarını ve kızlarını tesettüre girdirmiştir </em></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><em>Hatta Hz Aişe validemizle birlikte otururken yanlarına gelen ama birisinin yanında bile Aişe validemizin örtünmesini istemiştir</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: navy"><em>Gülay atasoy</em></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elif_Gibi, post: 116104, member: 6253"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=navy][I]Altmışına merdiven dayamıştıSırtında bulicin saçları boyalı ve yapılı, tırnakları ojeliydi Kendisi sevdiğim bir hanımdı Ama örtünenlere sinirleniyordu Oturup ne zaman sohbet etsek konuyu hemen örtüye getiriyordu Ruhunun derinliklerinde örtünememenin gizli bir sıkıntısını duyuyor olmalı ki, başörtülülerle fazla uğraşıyordu[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=navy][I]Geçenlerde yine karşılaştık hemen dedi ki: “Ya sizin başörtülüler bu sefer de işi ta AİHM’e kadar götürmüşlerŞunu anlatamadımBaş örtmek önemli değil Benim de başım örtülü değil ama kalbim çok temiz Hiçbir insan hakkında kötü düşünmem Bütün fakirlere acırım Mevlit okuturum Sadaka veririmÖyle çarşaflı kadınlar var ki, çok fenalar Bu işler öyle namaz kılıp, oruç tutup, çarşaf giymekle olmaz Kalbin temiz olacak”[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=navy][I]Sadece bu dostum değil bu sözleri söyleyen İslamın hiçbir emrini yerine getirmeyen nice insanlar, aynı şeyi söylüyor Özellikle son yıllarda bu kelime ağızlarda sakız, dillerde tekerleme oldu[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=navy][I]Peki bu nasıl bir Müslümanlıktır ki, Müslümanın yapması gereken hiçbir şeyi yapmayıp sonra da “kalbim temiz” deyip işin içinden çıkmak? [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=navy][I]Bu okula gitmeyip , derslerine çalışmayan öğrencinin “benim kalbim temiz okula, derse ve hocalara karşı hiç kötülük düşünmüyorum beni sınıf geçirsinler” demesine benziyor [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=navy][I]Ayrıca ‘ben namaz kılmayıp oruç tutmayıp örtünmüyorum ama kalbim temiz Nice bu işleri yapanlar var ki ne kötülük yapıyorlar’ demek nasıl bir kalp temizliği oluyor ki, nice Müslümanları zan altında bırakıyor? Onlara, şöyle şöyle yapıyorlar diyerek iftira atıyor? Bir başkasına iftira atmak kalp temizliğiyle bağdaşıyor mu? Gıybet olmuyor mu? Kalp temizliğinin göstergesi böyle mi oluyor?[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=navy][I]Hem sonra İslamın şartı beş değil mi? Müslümanım diyen insanların bu farzları yerine getirmesi gerekmez mi? Bunları yapmadan sadece kalp temizliğinden bahsetmek olur mu?[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=navy][I]Zaten müslümanın kalbinin temiz olması gerekirÇünkü peygamberimiz : “Ben güzel ahlakı tamamlamak için geldim” diyor [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=navy][I]Ayet-i kerimede “Eğer Allah’a muhabbetiniz varsa Habibullah’a ittiba edilcek İttiba edilmezse netice veriyor ki, Allah’a muhabbetiniz yoktur Muhabbetullah varsa, netice verir ki; Habibullah’ın sünnet-i seniyyesine ittibaı intac eder” Al-i İmrana 31)[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=navy][I]Madem ki, kişi Allah’ı seviyor öyleyse O’nun istediği gibi olmalı ve Allah “benden nasıl razı olur? Ben Allah’ı nasıl razı edebilirim? Allah benden ne istiyor?”diye sormalıdır[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=navy][I]Ayette Allah’ı seviyorsanız Allah’ın sevdiği zata benzemelisiniz deniliyor Allah’ın sevdiği zat mademki Resulullah’tır Öyleyse o zat’a benzememiz gerekiyor[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=navy][I]Peki o Habibullah ne yapmış? Namaz kılmış, oruç tutmuş, güzel ahlaklı olmuş , hanımlarını ve kızlarını tesettüre girdirmiştir [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=navy][I]Hatta Hz Aişe validemizle birlikte otururken yanlarına gelen ama birisinin yanında bile Aişe validemizin örtünmesini istemiştir[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=4] [/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=navy][I]Gülay atasoy[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Örtülü Değilim Fakat 'Kalbim Temiz'
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…