Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risale-i Nur'da Geçen Ansiklopedik Bilgiler
Osman çalışkan
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Kýrýk Testi" data-source="post: 235692" data-attributes="member: 358"><p>Çalışkanlar hanedanının en büyüklerindendi. Üstad Bediüzzaman, Osman, Abdullah, Mehmed ve Hasan Çalışkan kardeşleri kastederek, <strong>“Siz de dört kardeşsiniz, ben de dört kardeşim; Çalışkanlar hanedanı benim akrabamdır”</strong> diye buyurmuştu.</p><p></p><p>Osman Çalışkan tok sözlü, hak sözlsü, babacan ve hakperest bir insandı. Afyon hapishanesinde bulunduğu sıralarda bir mektup gönderen ve mektubuna <strong>“Manevî bir ihtar ile size buradaki kardeşlerime bir hakikatı beyan etmek lâzım geldi”</strong> ifadesiyle başlayan Üstad Bediüzzaman, Osman Çalışkan’a şöyle yazmıştı:</p><p></p><p><strong>“Senin sadakatinde, haslardan olduğu gibi bana akraba olan Çalışkan hanedanının ehemmiyetli bir rüknüsün. Benim hakikî bir kardeşim hükmündesin. Sen ticaret mesleği itibariyle herkese dostane muamele ettiğinden, Nur’lar aleyhindeki bir kısım bedbahtlar senin mertliğinden ve doğruluğundan ve temiz kalbliliğinden ve safvetinden istifade edip, Nur’ların intişarına zarar verdiklerini hem maddî, hem manevî haber aldım.”</strong> </p><p></p><p>Osman Çalışkan’ın yazdığı bir Nur Risalesine Üstad şöyle yazmıştı: <strong>“Yâ Erhamerrahimîn, İsm-i Âzamın hürmetine bu nüshayı yazan Osman’ı Cennette saadet-i ebediyeye mazhar eyle ve hizmet-i imaniye ve nuriyede muvaffak eyle, Âmin, âmin, âmin...’</strong></p><p></p><p>Osman Çalışkan l965 yılında, Eskişehir’de vefat etti.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kýrýk Testi, post: 235692, member: 358"] Çalışkanlar hanedanının en büyüklerindendi. Üstad Bediüzzaman, Osman, Abdullah, Mehmed ve Hasan Çalışkan kardeşleri kastederek, [B]“Siz de dört kardeşsiniz, ben de dört kardeşim; Çalışkanlar hanedanı benim akrabamdır”[/B] diye buyurmuştu. Osman Çalışkan tok sözlü, hak sözlsü, babacan ve hakperest bir insandı. Afyon hapishanesinde bulunduğu sıralarda bir mektup gönderen ve mektubuna [B]“Manevî bir ihtar ile size buradaki kardeşlerime bir hakikatı beyan etmek lâzım geldi”[/B] ifadesiyle başlayan Üstad Bediüzzaman, Osman Çalışkan’a şöyle yazmıştı: [B]“Senin sadakatinde, haslardan olduğu gibi bana akraba olan Çalışkan hanedanının ehemmiyetli bir rüknüsün. Benim hakikî bir kardeşim hükmündesin. Sen ticaret mesleği itibariyle herkese dostane muamele ettiğinden, Nur’lar aleyhindeki bir kısım bedbahtlar senin mertliğinden ve doğruluğundan ve temiz kalbliliğinden ve safvetinden istifade edip, Nur’ların intişarına zarar verdiklerini hem maddî, hem manevî haber aldım.”[/B] Osman Çalışkan’ın yazdığı bir Nur Risalesine Üstad şöyle yazmıştı: [B]“Yâ Erhamerrahimîn, İsm-i Âzamın hürmetine bu nüshayı yazan Osman’ı Cennette saadet-i ebediyeye mazhar eyle ve hizmet-i imaniye ve nuriyede muvaffak eyle, Âmin, âmin, âmin...’[/B] Osman Çalışkan l965 yılında, Eskişehir’de vefat etti. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risale-i Nur'da Geçen Ansiklopedik Bilgiler
Osman çalışkan
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…