Düşündüm ve Yöneticilerimizin emirleri doğrultusunda burada Osmanlıca Risale i Nur okumaya ve öğrenmeye çalışacağız.
Bu sistem nasıl işleyecek ?
Cevap: Öncelikli olarak osmanlıca bir Risale i Nur sayfasının fotografını çekeceğim ve buraya yükleyeceğim. Bu sayfa üzerinde ne harflerin karşılıklarını ve kelimelerin okunuşlarını göstereceğiz. Sonrası zaten çok kolay gelecek. Çünkü mantığı çok kolay. Fotografik hafızanın ön planda olduğu bir kelime yapısı olsa da yavaş yavaş okunabilir. Çünkü latin alfabesine bakarak osmanlıca harfleri ile yazılan harfleri ve kelimeleri çok az bir ön bilgi ile çıkarmanız mümkün.
Bir kaç harf hariç harflerin tamamı Kuran alfabesi ve kurallar da neredeyse Kuran temelli kurallar.
Çok basit bir örnek yazarsak özetlemek için. Y harfinin görevi kendisinden önce gelen harfi i sesi ile okutmaktır. Bunun gibi bir çok kural öğreneceğiz. Ama kolay olacağı kanaatindeyim.
Ama bana sorarsanız en güzel yöntem. Başak yayınlarından çıkan 5 Risale isimli eseri almak. Ve sol tarafında kelimelerin manaları ve Sağ sayfada bulunan osmanlıca risalenin latince yazılımı var. Siz hem burada kopya yazabilirsiniz hem de okuduğunuz Risaleyi kolayca anlayabilirsiniz. Şu an için elimde bu kitabım olmadığı için fotograf ekleyemiyorum. Ve fotograf eklediğim de neden ve nasıl sorularının cevabını birlikte arayacağız ve inanın bir kaç sayfa usulunce olmasada yazmaya çalıştım bu kadar tatlı ve latif bir şey görmedim ... on kere okusam bir Risaleyi ve aynı risaleyi bir kere yazsam daha çok şey anlayacağımdan eminim.
Öğrenmenin bir yolu da yazmadan geçer diyorum ve fotograf ekleyeceğim günü kadar Rahman ve Rahim olan Allah cc emanet olunuz. Bu arada fotograf eklendiğinde bunu başlığa yazarım. Sık sık konuya bakmanıza gerekyok.
....