Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Öyle, değil mi?..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Eyvàh!" data-source="post: 8718" data-attributes="member: 12"><p><strong>Sen beni, ben de seni... Biz, birbirimizi uyarmazsak; kim uyarır ki bizi?</strong></p><p><strong>Öyle değil mi?</strong></p><p> </p><p><strong>Ben, hep seviniyorum; hataları "sevdiklerimin yanında" yaptığımda, biliyor musun?..</strong></p><p><strong>Çünkü sevdiklerim, beni uyarıyorlar... Çünkü sevdiklerim, beni uyaranlardır...</strong></p><p><strong>Sevdiklerin de; seni uyaranlardır!</strong></p><p> </p><p><strong>Beni sevenler; beni uyaranlardır...</strong></p><p><strong>Seni sevenler de, seni uyaranlardır!..</strong></p><p><strong>Hadi gel, biz de her uyarıdan; bir sonuç çıkaralım...</strong></p><p> </p><p><strong>Birilerinin işidir sanki sevmenin tarifini yapmak. Bazılarıysa, sadece "tarif" yapmayı iş edinmişlerdir; kitaplar, kitaplar, kitaplarla... Sazlar, sözler, edebiyatlarla... Da;</strong></p><p><strong>Nedir sevmek?..</strong></p><p> </p><p><strong>Sevmek; bir insanı sadece "bir insan olduğu için" sevmek... Ona acımak... Onu, içinde bulunduğu kötü durumdan kurtarmak için, her an; "kılını kıpırdatmaya" hazır beklemek...</strong></p><p><strong>...de demek değil mi?..</strong></p><p> </p><p><strong>Görmemezlikten de gelemezsin ki artık; bir çocuk kadar saf ve doğal, dümdüz ve dolambaçsız baktığın zaman!..</strong></p><p><strong>"Aman, giyinin, dersin... Sayın kral; sokağa elbiselerinizi giymeden çıkmışsınız... Lütfen geri dönün ve giyinin... Yoksa bu halde herkese rezil olacaksınız!.."</strong></p><p><strong>Anlatabiliyorum, değil mi?..</strong></p><p> </p><p><strong>Büyükler, boşuna mı diyor: "Aman yavrum, ateşe yaklaşma!.. Aman evladım, yoksa yanarsın!.."</strong></p><p><strong>Hangi yürek dayanır, süt kuzusu bir tenin sobayı tutmasına?.. Analar, bizden de çok döker gözyaşlarını; ağlayışlarımıza!..</strong></p><p> </p><p><strong>Sor kendine, şunu sor: Bu, beni seviyor mu?..</strong></p><p><strong>Seviyorsa; yanlışı diyen dildir, gönül doğrulardadır... Dil sürçmesi düzelir, niyet yanlış değilse!..</strong></p><p> </p><p><strong>Şimdi; sen beniii, ben de seni...</strong></p><p><strong>Yani biz, birbirimizi uyarmazsak; bizi kim uyarır ki yanlış yaptığımızda, yoldan saptığımızda?</strong></p><p><strong>Öyle, değil mi?..</strong></p><p><strong>alinti...</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eyvàh!, post: 8718, member: 12"] [B]Sen beni, ben de seni... Biz, birbirimizi uyarmazsak; kim uyarır ki bizi?[/B] [B]Öyle değil mi?[/B] [B]Ben, hep seviniyorum; hataları "sevdiklerimin yanında" yaptığımda, biliyor musun?..[/B] [B]Çünkü sevdiklerim, beni uyarıyorlar... Çünkü sevdiklerim, beni uyaranlardır...[/B] [B]Sevdiklerin de; seni uyaranlardır![/B] [B]Beni sevenler; beni uyaranlardır...[/B] [B]Seni sevenler de, seni uyaranlardır!..[/B] [B]Hadi gel, biz de her uyarıdan; bir sonuç çıkaralım...[/B] [B]Birilerinin işidir sanki sevmenin tarifini yapmak. Bazılarıysa, sadece "tarif" yapmayı iş edinmişlerdir; kitaplar, kitaplar, kitaplarla... Sazlar, sözler, edebiyatlarla... Da;[/B] [B]Nedir sevmek?..[/B] [B]Sevmek; bir insanı sadece "bir insan olduğu için" sevmek... Ona acımak... Onu, içinde bulunduğu kötü durumdan kurtarmak için, her an; "kılını kıpırdatmaya" hazır beklemek...[/B] [B]...de demek değil mi?..[/B] [B]Görmemezlikten de gelemezsin ki artık; bir çocuk kadar saf ve doğal, dümdüz ve dolambaçsız baktığın zaman!..[/B] [B]"Aman, giyinin, dersin... Sayın kral; sokağa elbiselerinizi giymeden çıkmışsınız... Lütfen geri dönün ve giyinin... Yoksa bu halde herkese rezil olacaksınız!.."[/B] [B]Anlatabiliyorum, değil mi?..[/B] [B]Büyükler, boşuna mı diyor: "Aman yavrum, ateşe yaklaşma!.. Aman evladım, yoksa yanarsın!.."[/B] [B]Hangi yürek dayanır, süt kuzusu bir tenin sobayı tutmasına?.. Analar, bizden de çok döker gözyaşlarını; ağlayışlarımıza!..[/B] [B]Sor kendine, şunu sor: Bu, beni seviyor mu?..[/B] [B]Seviyorsa; yanlışı diyen dildir, gönül doğrulardadır... Dil sürçmesi düzelir, niyet yanlış değilse!..[/B] [B]Şimdi; sen beniii, ben de seni...[/B] [B]Yani biz, birbirimizi uyarmazsak; bizi kim uyarır ki yanlış yaptığımızda, yoldan saptığımızda?[/B] [B]Öyle, değil mi?..[/B] [B]alinti...[/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Öyle, değil mi?..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…