Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Ozay gönlum(nenenin mektubu)okuyverin bakemm
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="(-_-)" data-source="post: 133751" data-attributes="member: 13576"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong> Umman Nine'nin Gurbette olan kocasına mektubu</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong>Yııdim, üseyinim,</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong>Nasısın eyimisin, işallah eyisindir.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong>Eyi olmanı bizleri yaratan Allah’tan niyaz ederim. Sende bizleri merah ediyosan, çoh şükür bizde eyiyiz. Tek sıhıntımız sensin.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong>Oralarda ne var ne yoh, havalar sodumu, buralara hinci kar yagıyo, souhlar artıyo, herkes tezeklerini, yapmasını yahmıya başladı.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong>Ötüunlerde kör osman emmi öldü, ondan evvelide tad ziynebin emin öldüydü. Sen gideli çoh ölenler oldu. Bekir emmiyin gızı miyrem yagdalı musanın oglu şükrüynen gaçtı. Bıyıl tavıhlara gıran girdi, bütün tavıhlar gırıldı öldü. Len üseyin bıyıl ekinlerde iyi olmadı, o gadar çabalar boşa giddi, yiyeceh bugday anca çıhdı. Ne biliyim herif, sana ne haber yazıcam buralardan, topal tasin ogluna karşı köyden gız aldıydı, gız geri gaçtı, kel yabın oğlu, duranın güççük oglu, ırzanın ali, çolahların seyid, hacer bacının sami, yetim bekir, hayrinin veli hepicigi asgere gitdi. Gıllının gara askerden gelince motur devirdi bir ayagı gırıldı. Burda başka yaramazlıh yoh, sende bana yaz herif oralarda ne var ne yoh.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong>Uzun zaman oldu gitdin bidaha haber maber alamıyom. Hayatından umudumu kesdim desem yeri var. Ülen gendin gelmiyon bari iki kelam yazda gönder, kör olmıyasıca bu gadarmı hayırsız çıhdın. Ülen nerdesin, bu nasıl alamanya, seni benden goparıp aldı bi daha haber vermiyo. Sen en son giderken ıramazan’ın gırhı yeni çıhdıydı, ıramazan okulu bitirdi saolsun benim mekdubu yazıyor, ıramazan hinci köyün koyunlarını güdüyo, sen gideli kaç yıl oldu bilmiyom ama ıramazana bahınca az zaman olmadını görüyom. Ülen herif geceleri kötü kötü üryalar görüyom, senin yanında başka avratlar var, sagda solda onunla dolaşıyon, söyle kör olmayasıca kimlerle gezip tozuyon, Bana bak herif boyundan bosundan utanmadan oyle bir halt yersen ben sana yapacamı bilirim.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong>Hacı babam geldi eveli gün, gızım senin bu halın ne olucah, bu herif gavurlarnan düşüp galıyo, öyle olmasa cohdan gelirdi diyo. Çoluh çocuh buralarda ne yapıcan, aha soguhlar başladı, gış geldi, bu uşahlar hastalanır dohtura kim götüre, aha benim bir ayam çuhurda, gızım ahlını başına al, densizlik edme, bu körolasıdan sana hayır yoh diyo. Ne biliyim herif şaşdım galdım, napıcamı bilmiyom. Babama bahıyom babam hahlı, amma işin içinde çoluh çocuk var, erim deyip yolunu bekliyom. Beni daha coh sıhıntıya sokma. Cocuhların seni hep merah ediyo, ana bizim bubamız ne zaman gelecah diyolar. Onlara vereceh cevap bulamıyom. Sana yazıcahlarım coh ama şimdilih burada kesiyom ve yollarını gözlüyom. Bize getirdigin ıradyoda bi türkü duyuyodum, gara gözlüm efgarlanma gel gayri diye, o türkünün üstüne bende şöyle diyom;</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Black"> GAYRi GEL</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Green"> Pos bıyıhlım, gülemiyom gayri gel,</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Green">ibibikler göçdü giddi haydi gel.</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Green">Sütler pendir oldu hala nerdesin,</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Green">Yaşıyonmu, öldünmü sen neylersin?</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Green"></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Green">Umut verdin yıllar önce mektupla,</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Green">Bir tek resim, varsa parada yolla.</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Green">Unuttunmu gavur gari aldında,</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Green">Ben neyleyim beş çocuhla len burda.</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Red"> Çoluh çocuh yollarını bekleşir,</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Red">Dimezmisin bunlar neyle eyleşir,</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Red">istemezsen haber salda bileyim,</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Red">Yaş geçmeden ben yerime ereyim.</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Red"></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Red">Ganbır ali haber salıp duruyo,</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Red">Gelsin diye hayalimi guruyo,</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Red">Pos bıyıhlım gelecasen gel gayri,</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: RoyalBlue"><strong><span style="color: Red">Derde çare olacasen gel gayri.</span></strong></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="(-_-), post: 133751, member: 13576"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=RoyalBlue][B] Umman Nine'nin Gurbette olan kocasına mektubu Yııdim, üseyinim, Nasısın eyimisin, işallah eyisindir. Eyi olmanı bizleri yaratan Allah’tan niyaz ederim. Sende bizleri merah ediyosan, çoh şükür bizde eyiyiz. Tek sıhıntımız sensin. Oralarda ne var ne yoh, havalar sodumu, buralara hinci kar yagıyo, souhlar artıyo, herkes tezeklerini, yapmasını yahmıya başladı. Ötüunlerde kör osman emmi öldü, ondan evvelide tad ziynebin emin öldüydü. Sen gideli çoh ölenler oldu. Bekir emmiyin gızı miyrem yagdalı musanın oglu şükrüynen gaçtı. Bıyıl tavıhlara gıran girdi, bütün tavıhlar gırıldı öldü. Len üseyin bıyıl ekinlerde iyi olmadı, o gadar çabalar boşa giddi, yiyeceh bugday anca çıhdı. Ne biliyim herif, sana ne haber yazıcam buralardan, topal tasin ogluna karşı köyden gız aldıydı, gız geri gaçtı, kel yabın oğlu, duranın güççük oglu, ırzanın ali, çolahların seyid, hacer bacının sami, yetim bekir, hayrinin veli hepicigi asgere gitdi. Gıllının gara askerden gelince motur devirdi bir ayagı gırıldı. Burda başka yaramazlıh yoh, sende bana yaz herif oralarda ne var ne yoh. Uzun zaman oldu gitdin bidaha haber maber alamıyom. Hayatından umudumu kesdim desem yeri var. Ülen gendin gelmiyon bari iki kelam yazda gönder, kör olmıyasıca bu gadarmı hayırsız çıhdın. Ülen nerdesin, bu nasıl alamanya, seni benden goparıp aldı bi daha haber vermiyo. Sen en son giderken ıramazan’ın gırhı yeni çıhdıydı, ıramazan okulu bitirdi saolsun benim mekdubu yazıyor, ıramazan hinci köyün koyunlarını güdüyo, sen gideli kaç yıl oldu bilmiyom ama ıramazana bahınca az zaman olmadını görüyom. Ülen herif geceleri kötü kötü üryalar görüyom, senin yanında başka avratlar var, sagda solda onunla dolaşıyon, söyle kör olmayasıca kimlerle gezip tozuyon, Bana bak herif boyundan bosundan utanmadan oyle bir halt yersen ben sana yapacamı bilirim. Hacı babam geldi eveli gün, gızım senin bu halın ne olucah, bu herif gavurlarnan düşüp galıyo, öyle olmasa cohdan gelirdi diyo. Çoluh çocuh buralarda ne yapıcan, aha soguhlar başladı, gış geldi, bu uşahlar hastalanır dohtura kim götüre, aha benim bir ayam çuhurda, gızım ahlını başına al, densizlik edme, bu körolasıdan sana hayır yoh diyo. Ne biliyim herif şaşdım galdım, napıcamı bilmiyom. Babama bahıyom babam hahlı, amma işin içinde çoluh çocuk var, erim deyip yolunu bekliyom. Beni daha coh sıhıntıya sokma. Cocuhların seni hep merah ediyo, ana bizim bubamız ne zaman gelecah diyolar. Onlara vereceh cevap bulamıyom. Sana yazıcahlarım coh ama şimdilih burada kesiyom ve yollarını gözlüyom. Bize getirdigin ıradyoda bi türkü duyuyodum, gara gözlüm efgarlanma gel gayri diye, o türkünün üstüne bende şöyle diyom; [COLOR=Black] GAYRi GEL[/COLOR] [COLOR=Green] Pos bıyıhlım, gülemiyom gayri gel, ibibikler göçdü giddi haydi gel. Sütler pendir oldu hala nerdesin, Yaşıyonmu, öldünmü sen neylersin? Umut verdin yıllar önce mektupla, Bir tek resim, varsa parada yolla. Unuttunmu gavur gari aldında, Ben neyleyim beş çocuhla len burda.[/COLOR] [COLOR=Red] Çoluh çocuh yollarını bekleşir, Dimezmisin bunlar neyle eyleşir, istemezsen haber salda bileyim, Yaş geçmeden ben yerime ereyim. Ganbır ali haber salıp duruyo, Gelsin diye hayalimi guruyo, Pos bıyıhlım gelecasen gel gayri, Derde çare olacasen gel gayri.[/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Ozay gönlum(nenenin mektubu)okuyverin bakemm
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…