padişahlardan en çok sevdiğiniz 3 padişah hangisi?

Furkan_-_

Well-known member
benim en sevdiğim 3 padişah
1.)Yavuz Sultan Selim
yavuzsultan.jpg

2.)Fatih Sultan Mehmet
fatih-sultan-mehmet.jpg

3.)Kanuni Sultan Süleyman
kanunisultan.jpg

Abidin1

Well-known member
I Murat (Hüdavendigar)
II Murat
Fatih Sultan Mehmet

Sebebini de söyleyim; Onlar o koskoca devleti Allah'ın izniyle yokken var edenler.. Onlardan sonra gelenler kudreti-gücü hazır buldular.. Güzel yönetim ve eğitim sistemi ile Bir döneme kadar bu kudret devam etti.. Kanuniden sonra bir kaçı hariç hazır gücün üstüne bir şey eklemeden tüketmeye başladılar.. Sona kadar da bu şekilde gitti. Bu yüzden ben Fatih Sultan Mehmet'e kadar olanları en çok severim. Üç tane saymam gerekirse yukarıdakiler olur. Çünkü Balkan halklarıyla da ilk onlar karşılaştı :=)

Turab3

Well-known member
En sevdiğim padişah tabiki FATİH SULTAN MEHMET..neden derseniz istanbulu fethederek hem imkansızı başarması...hem de iman ve inancıyla onun düşüncesinde imkansız diye birşeyin olmadığını göstererek imandan aldığı gücüyle rüyasını gerçekleştirmesi...ve tabi ki en önemlisi koskoca bir ortaçağı kapatıp yeniçağın başlangıcına damgasını vurması...

Bizans’ın paslı mıhını sökme şeref ve fazileti ise ALLAH sevgilisi, Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz’in: “Ne güzel komutan! Ne güzel asker” diye müjdelediği, “Fatih Sultan Mehmet” ve “Osmanlı askerine” aittir. İstanbul gibi dünyanın gözbebeği ve can damarı sayılan bir şehrin fethedilmesini yüce ALLAH, Fatih Sultan Mehmed’e ve O’nun askerlerine nasip etmiştir.

surgunn

Yeni Üye
Benim sectiklerim ihtisam gormus mu bilmem ama cigir acmis ve zor zamanda fitnelerle ugrasip devleti guclendirmis hakanlar:
1.YAVUZ
2.II.ABDULHAMID
3.IV.MURAD