Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Perişan Genç
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 155679" data-attributes="member: 15919"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>Sabah namazını Resul-i Ekrem (S.A.V), mescidde halkla birlikte kıldı. Hava ağarmıştı. Kişiler tamamen ayırd ediliyordu. Bu arada Resul-i Ekrem (S.A.V)’in gözü, alışılmamış bir halette bulunan, bir gence ilişti. Başı bedeninde serbest ve sakin durmuyordu, daima sağa sola hareket ediyordu. Gencin yüzüne baktı. Rengini sararmış, gözlerini çukurlaşmış ve vücudunu zayıflamış olarak gördü. Ona sordu:</strong></span></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>-Ne haldesin?</strong></span></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>-Yakin halindeyim, ya Resulullah.</strong></span></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>-Her yakinin, gerçekleri gösteren, izleri vardır. Senin yakininin işaret ve</strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>izleri nelerdir?</strong></span></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>Yakinim şudur ki; geceleri gözümden uykuyu alan, günlerimi susuzlukla geçiren, bir derdim vardır benim. Artık dünyadan ve her şeyden yüz çevirdim ve diğer tarafa yöneldim. Sanki Allah’ın arşını, hesap yerinde bütün yaratıkların haşrını görüyorum. Sanki cennetlik olanları, nimetler içinde, cehennemlikleri ise elem azap içinde müşahede ediyorum. Cehennem ateşinin parlayan sesi, hala kulaklarımda çınlıyor.</strong></span></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>Resul-i Ekrem (S.A.V) halka dönerek şöyle buyurdu: “Bu öylesine bir kuldur ki, Allah onun kalbini, iman nuruyla aydınlatmıştır.”</strong></span></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>Sonra o gence dönerek: “Bu iyi hali, kendin için koru” buyurdu. </strong></span></span></p><p></p><p><span style="color: red"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Genç: “Ya </strong></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Rasulululah, hak yolundaki cihad ve şehadet şerefinin bana da nasip olması için, dua et” dedi.</strong></span></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>Resul-i Ekrem (S.A.V) onun hakkında dua etti. Uzun sürmedi, bir savaş oldu. O genç de, savaşa katıldı. Savaşta şehit olan, onuncu kişi oydu.</strong></span></span><a href="http://mk:@MSITStore:C:\Documents%20and%20Settings\Kayıpkent\Belgelerim\SERHAN%20ÖZEL\Kütüphane\Tasavvuf-Ahlak-Aile-Hikayeler-Şiir\Hikayeler\İ-DOĞRULARIN%20ÖYKÜSÜ.chm::/oyku55.html#_ftn1" target="_blank"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><strong>[<span style="color: blue">1</span>]</strong></span></span></a></p><p> </p><p><a href="http://mk:@MSITStore:C:\Documents%20and%20Settings\Kayıpkent\Belgelerim\SERHAN%20ÖZEL\Kütüphane\Tasavvuf-Ahlak-Aile-Hikayeler-Şiir\Hikayeler\İ-DOĞRULARIN%20ÖYKÜSÜ.chm::/oyku55.html#_ftnref1" target="_blank"><span style="color: blue">[1]</span></a><span style="color: blue"> - Kafi, c. 2, “Bab-u Hakikatü’l- İmam ve’l-Yakin”, s. 53</span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"><em><strong>Rabbim Cümlemize Ramazan-ı Şerif Hürmetine Yakini İman Nasip Eylesin..</strong></em></span></span></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"><em><strong>Selam ve dua ile...</strong></em></span></span></span></p><p style="margin-left: 20px"><p style="margin-left: 20px"></p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 155679, member: 15919"] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]Sabah namazını Resul-i Ekrem (S.A.V), mescidde halkla birlikte kıldı. Hava ağarmıştı. Kişiler tamamen ayırd ediliyordu. Bu arada Resul-i Ekrem (S.A.V)’in gözü, alışılmamış bir halette bulunan, bir gence ilişti. Başı bedeninde serbest ve sakin durmuyordu, daima sağa sola hareket ediyordu. Gencin yüzüne baktı. Rengini sararmış, gözlerini çukurlaşmış ve vücudunu zayıflamış olarak gördü. Ona sordu:[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]-Ne haldesin?[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]-Yakin halindeyim, ya Resulullah.[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]-Her yakinin, gerçekleri gösteren, izleri vardır. Senin yakininin işaret ve[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]izleri nelerdir?[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]Yakinim şudur ki; geceleri gözümden uykuyu alan, günlerimi susuzlukla geçiren, bir derdim vardır benim. Artık dünyadan ve her şeyden yüz çevirdim ve diğer tarafa yöneldim. Sanki Allah’ın arşını, hesap yerinde bütün yaratıkların haşrını görüyorum. Sanki cennetlik olanları, nimetler içinde, cehennemlikleri ise elem azap içinde müşahede ediyorum. Cehennem ateşinin parlayan sesi, hala kulaklarımda çınlıyor.[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]Resul-i Ekrem (S.A.V) halka dönerek şöyle buyurdu: “Bu öylesine bir kuldur ki, Allah onun kalbini, iman nuruyla aydınlatmıştır.”[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]Sonra o gence dönerek: “Bu iyi hali, kendin için koru” buyurdu. [/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=red][FONT=Comic Sans MS][B]Genç: “Ya [/B][/FONT][FONT=Comic Sans MS][B]Rasulululah, hak yolundaki cihad ve şehadet şerefinin bana da nasip olması için, dua et” dedi.[/B][/FONT][/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]Resul-i Ekrem (S.A.V) onun hakkında dua etti. Uzun sürmedi, bir savaş oldu. O genç de, savaşa katıldı. Savaşta şehit olan, onuncu kişi oydu.[/B][/COLOR][/FONT][URL="mk:@MSITStore:C:\Documents%20and%20Settings\Kayıpkent\Belgelerim\SERHAN%20ÖZEL\Kütüphane\Tasavvuf-Ahlak-Aile-Hikayeler-Şiir\Hikayeler\İ-DOĞRULARIN%20ÖYKÜSÜ.chm::/oyku55.html#_ftn1"][FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B][[COLOR=blue]1[/COLOR]][/B][/COLOR][/FONT][/URL] [URL="mk:@MSITStore:C:\Documents%20and%20Settings\Kayıpkent\Belgelerim\SERHAN%20ÖZEL\Kütüphane\Tasavvuf-Ahlak-Aile-Hikayeler-Şiir\Hikayeler\İ-DOĞRULARIN%20ÖYKÜSÜ.chm::/oyku55.html#_ftnref1"][COLOR=blue][1][/COLOR][/URL][COLOR=blue] - Kafi, c. 2, “Bab-u Hakikatü’l- İmam ve’l-Yakin”, s. 53[/COLOR] [FONT=Book Antiqua][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][I][B]Rabbim Cümlemize Ramazan-ı Şerif Hürmetine Yakini İman Nasip Eylesin..[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=3][/SIZE][/B] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][I][B]Selam ve dua ile...[/B][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT] [INDENT][INDENT][/INDENT][/INDENT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Perişan Genç
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…