Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Peygamber âşığıydı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="&amp;#304;lim-irfan" data-source="post: 95408" data-attributes="member: 8679"><p><strong><span style="color: blue">Manisa’da medfun Hak dostlarından İshak Çelebi, Peygamber âşığı bir zat idi. Efendimiz aleyhisselamı aşk derecesinde seviyordu.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Bir sene, yine depreşti bu sevgisi.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Hazırlığını yapıp çıktı yola.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Medîne’ye gidiyordu.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Nihâyet vardı kutlu beldeye. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Fevkalâde bir edeble mescidden içeri girdi ve kabr-i şerîfe yaklaşıp;</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Esselâmü aleyküm yâ Resûlallah! dedi.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Kabr-i saadetten cevap geldi:</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Aleyküm selâm!</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Çok duygulanmıştı. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Edeble; </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Yâ Resûlallah! Kabul edersen bu gece senin misafirin olmak istiyorum, diye arz etti.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Kabr-i şeriften;</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Peki, kabul ettim! sesini işitti.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">O hazla koydu başını Ravda-yı şerifin eşiğine, uyuyakaldı.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Rüyâda Resûlullah aleyhisselamı gördü. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Efendimiz bir ekmek ikram etti kendisine.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Neşe içinde yerken uyandı.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Fakat o da ne?</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Ekmeğin kalan kısmı elindeydi.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">BUGÜN BAYRAM</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Bu zat, bir bayram gününde sevenlerinin arasına gelip;</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Bugün bayram. Hatta bir değil, birden çok bayram var bugün, buyurdu.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Dinleyenler şaşırdılar:</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Birden çok bayram mı efendim?</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Evet. Hayatta olmamız bir bayram. Sıhhatte olmamız bir başka bayram. Hele Müslüman olmamız en büyük bayram, buyurdu.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Ve devam etti:</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Ehl-i sünnet olmamız, “Allah dostları”nı tanıyıp sevmemiz, hür olup, bir bayrak altında bulunmamız da birer bayramdır.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Ve şu müjdeyi verdi:</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Müslümanın yüzüne sevgiyle bakmak ibâdettir. Ben size sevgiyle bakıyorum. Siz de bana bakın. Bir mümin, bir müminin yüzüne muhabbetle bakarsa, Allahü teâlâ onun günahlarını affeder.</span></strong></p><p></p><p> </p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: black">Abdüllatif Uyan</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İlim-irfan, post: 95408, member: 8679"] [B][COLOR=blue]Manisa’da medfun Hak dostlarından İshak Çelebi, Peygamber âşığı bir zat idi. Efendimiz aleyhisselamı aşk derecesinde seviyordu. Bir sene, yine depreşti bu sevgisi. Hazırlığını yapıp çıktı yola. Medîne’ye gidiyordu. Nihâyet vardı kutlu beldeye. Fevkalâde bir edeble mescidden içeri girdi ve kabr-i şerîfe yaklaşıp; - Esselâmü aleyküm yâ Resûlallah! dedi. Kabr-i saadetten cevap geldi: - Aleyküm selâm! Çok duygulanmıştı. Edeble; - Yâ Resûlallah! Kabul edersen bu gece senin misafirin olmak istiyorum, diye arz etti. Kabr-i şeriften; - Peki, kabul ettim! sesini işitti. O hazla koydu başını Ravda-yı şerifin eşiğine, uyuyakaldı. Rüyâda Resûlullah aleyhisselamı gördü. Efendimiz bir ekmek ikram etti kendisine. Neşe içinde yerken uyandı. Fakat o da ne? Ekmeğin kalan kısmı elindeydi. BUGÜN BAYRAM Bu zat, bir bayram gününde sevenlerinin arasına gelip; - Bugün bayram. Hatta bir değil, birden çok bayram var bugün, buyurdu. Dinleyenler şaşırdılar: - Birden çok bayram mı efendim? - Evet. Hayatta olmamız bir bayram. Sıhhatte olmamız bir başka bayram. Hele Müslüman olmamız en büyük bayram, buyurdu. Ve devam etti: - Ehl-i sünnet olmamız, “Allah dostları”nı tanıyıp sevmemiz, hür olup, bir bayrak altında bulunmamız da birer bayramdır. Ve şu müjdeyi verdi: - Müslümanın yüzüne sevgiyle bakmak ibâdettir. Ben size sevgiyle bakıyorum. Siz de bana bakın. Bir mümin, bir müminin yüzüne muhabbetle bakarsa, Allahü teâlâ onun günahlarını affeder.[/COLOR][/B] [COLOR=blue][FONT=Tahoma][COLOR=black]Abdüllatif Uyan[/COLOR][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Peygamber âşığıydı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…