Hüseyni kardeşim
Verdiğin linklere baktığımızda Ahzab 43 şöyle başlıyor.
"O ki O salat eder sizin üzerinize ve onun melekleri"
"Allah'ın Rahim olduğundan ve meleklerin insanlar için bağışlama dilediğine dikkat çekiyor" diyorsun bu ayet için fakat ayetin başındaki "O ki O salat eder" sözü Allah'ın da salat ettiğini anlatıyor bize salat yukarıda dediğin gibi bağışlanma dilemekse Allah bizim bağışlanmamızı kimden diliyor?
Ayet çok açık bir şekilde Allah'ın ve meleklerinin bize salat ettiğini söylüyor.
Meallerde salat'ın yardım,destek manasına gelenini bulamazsın zaten önceki yazımın başında bende bunu belirttim.Bir tek Yaşar Nuri Öztürk Hoca'nın mealinde geçiyor.
Ahzab 56 da salat kelimesini ya Türkçeleştirmeden aynen vermişler ya da salavat olarak çevirmişler.Meallerde durum böyle ama bir Arapça sözlüğe bakarsan eminim ki bulabilirsin.
Aşşağıdaki alıntı salat'ın anlamlarından olan yardım manasının yeni birşey olmadığını gösterir.
Ebu’l-Bekâ (v.1094/1683), İbn-i Abbâs (v.68/687)’ın33 talebelerinden olan Tabiîn müfessirlerinden, Mücâhid’den şu nakli verir:
“قال مجاهد: الصلاة من الله التوفيق والعصمة ومن الملائكة العون والنصرة ومن الأمة الإتباع ”
Salât, “Allah’tan tevfîk ve ismet, Melekler’den inâyet ve yardım, ümmet’ten ise ittibâ’dır.”