Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Peygamberimin Sevdiği Müslüman Eser: Prof. Dr. M. Yaşar Kandemir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 256086" data-attributes="member: 15919"><p><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">ÖNSÖZ</span></span></span></strong></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">İyi mü'mini üç cümlede özetleyen bir hadîs-i şerif vardır.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Hicrî dördüncü yüzyıldan günümüze gelinceye kadar, birçok İslâm âlimi bu hadisi yüzlerce âyet ve hadisle açıklamaya çalışmış, böylece bir gülün yedi veren oluşunu andıran olağanüstü bir manzara ortaya çıkmıştır.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Bu hadise göre, imanın altmış veya yetmiş dalı vardır. En yukarıdaki dal<span style="color: red"><strong><em> "lâilâhe illallah"</em></strong></span> demek, en aşağıdaki dal insanlara eziyet veren şeyleri yoldan kaldırmaktır. Utanma duygusu da bu dallardan biridir.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Ahmed ibni Hüseyin el-Beyhakî (ö. 458/1066), bu Peygamber gülünün yetmiş yedi yaprağı bulunduğunu söylemiş ve o yaprakları bir bir açmak maksadıyla Şu'abü'1-îmân adlı yedi ciltlik bir eser kaleme almıştır. Bu çapta olmasa bile, bu sahada daha başka kitaplar da yazılmıştır.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Elinizde tuttuğunuz eser, bu kitapların bir özeti mahiyetindedir.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Bu çalışmaya, konuyla ilgili eserlerdeki âyetleri ve güvenilir hadisleri derleyerek başladım.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">İmâm Nevevî ve İbn Hacer el-Askalânî gibi ünlü muhaddislerin görüşlerinden faydalanarak, bu altmış veya yetmiş konuyu kalbin, dilin ve organların görevleri diye üç bölümde topladım.</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Bazı konuları birleştirerek (ilim öğrenmek ve öğretmek gibi), günümüzde geçerliliği olmayan bazı konuları almayarak (kölenin efendisine, efendinin kölesine karşı görevleri gibi) kitabımı, o ünlü hadise uygun şekilde, altmış üç ana başlık halinde kaleme aldım.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"><em><strong>Güzel dinimizi kısa yoldan öğrenmek isteyenleri, Allah'ın ve Resûlullah'ın sözleriyle mümkün olduğunca baş başa bırakmak düşüncesiyle, malzemenin bol olduğu konularda, âyet ve hadisleri bir konuşma üslûbu içinde, Peygamber Efendimizin sohbetini dinliyormuş gibi vermeye gayret ettim.</strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Bunu sağlamak için de, birden fazla konunun ele alındığı bir hadisin tamamını zikretmek yerine, İmâm Buhârî'nin Sahîh-i Buhârî'de yaptığı gibi (taktî usulüyle), hadisin sadece ilgili kısmını verdim.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Yeterince âyet ve güvenilir hadisin bulunmadığı konularda ise âlimlerimizin yorumlarından faydalandım. İmân esaslarıyla ilgili konularda âyetlerden daha çok faydalandım. </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Bir de her bahsin sonunda, okuyucuyu yeni bir konuya geçmeden önce biraz dinlendirmek ümidiyle, işlediğim konuyla ilgili yine sahabe tarafından rivayet edilen bir olayı, bir kıssayı <strong><em><span style="color: red">"Gül Kokusu"</span></em></strong> başlığı altında sundum.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Eserimin, Yüce Rabbimin rızâsını kazanmaya, dünya ve âhiret kardeşlerimin dualarını almaya vesile olmasını niyaz ederim.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Biz de hocamızın duasına Amin diyor ve eseri okumaya başlıyoruz inşaAllah..</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 256086, member: 15919"] [B][COLOR=red][FONT=Times New Roman][SIZE=4]ÖNSÖZ[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]İyi mü'mini üç cümlede özetleyen bir hadîs-i şerif vardır.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Hicrî dördüncü yüzyıldan günümüze gelinceye kadar, birçok İslâm âlimi bu hadisi yüzlerce âyet ve hadisle açıklamaya çalışmış, böylece bir gülün yedi veren oluşunu andıran olağanüstü bir manzara ortaya çıkmıştır.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Bu hadise göre, imanın altmış veya yetmiş dalı vardır. En yukarıdaki dal[COLOR=red][B][I] "lâilâhe illallah"[/I][/B][/COLOR] demek, en aşağıdaki dal insanlara eziyet veren şeyleri yoldan kaldırmaktır. Utanma duygusu da bu dallardan biridir.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Ahmed ibni Hüseyin el-Beyhakî (ö. 458/1066), bu Peygamber gülünün yetmiş yedi yaprağı bulunduğunu söylemiş ve o yaprakları bir bir açmak maksadıyla Şu'abü'1-îmân adlı yedi ciltlik bir eser kaleme almıştır. Bu çapta olmasa bile, bu sahada daha başka kitaplar da yazılmıştır.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Elinizde tuttuğunuz eser, bu kitapların bir özeti mahiyetindedir.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Bu çalışmaya, konuyla ilgili eserlerdeki âyetleri ve güvenilir hadisleri derleyerek başladım.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]İmâm Nevevî ve İbn Hacer el-Askalânî gibi ünlü muhaddislerin görüşlerinden faydalanarak, bu altmış veya yetmiş konuyu kalbin, dilin ve organların görevleri diye üç bölümde topladım.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Bazı konuları birleştirerek (ilim öğrenmek ve öğretmek gibi), günümüzde geçerliliği olmayan bazı konuları almayarak (kölenin efendisine, efendinin kölesine karşı görevleri gibi) kitabımı, o ünlü hadise uygun şekilde, altmış üç ana başlık halinde kaleme aldım.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][I][B]Güzel dinimizi kısa yoldan öğrenmek isteyenleri, Allah'ın ve Resûlullah'ın sözleriyle mümkün olduğunca baş başa bırakmak düşüncesiyle, malzemenin bol olduğu konularda, âyet ve hadisleri bir konuşma üslûbu içinde, Peygamber Efendimizin sohbetini dinliyormuş gibi vermeye gayret ettim.[/B][/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Bunu sağlamak için de, birden fazla konunun ele alındığı bir hadisin tamamını zikretmek yerine, İmâm Buhârî'nin Sahîh-i Buhârî'de yaptığı gibi (taktî usulüyle), hadisin sadece ilgili kısmını verdim.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Yeterince âyet ve güvenilir hadisin bulunmadığı konularda ise âlimlerimizin yorumlarından faydalandım. İmân esaslarıyla ilgili konularda âyetlerden daha çok faydalandım. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Bir de her bahsin sonunda, okuyucuyu yeni bir konuya geçmeden önce biraz dinlendirmek ümidiyle, işlediğim konuyla ilgili yine sahabe tarafından rivayet edilen bir olayı, bir kıssayı [B][I][COLOR=red]"Gül Kokusu"[/COLOR][/I][/B] başlığı altında sundum.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Eserimin, Yüce Rabbimin rızâsını kazanmaya, dünya ve âhiret kardeşlerimin dualarını almaya vesile olmasını niyaz ederim.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4]Biz de hocamızın duasına Amin diyor ve eseri okumaya başlıyoruz inşaAllah..[/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Peygamberimin Sevdiği Müslüman Eser: Prof. Dr. M. Yaşar Kandemir
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…