Konuya cevap cer



Peygamberimizi Çocuklara Nasıl Anlatmalı ?



Eskiden dedelerimizden ninelerimizden dinlediğimiz tatlı hikayelerle tanışırdık Peygamberimizle. Şimdi bu görevi daha çok çocuklara yönelik kitaplar alsa da ilahiyatçılar, psikologlar, yazarlar O’nu hikâyelerle tanıtmanın önemine değiniyor.



Beş yaşındaki Azra’yı dedesinin kucağında elinde Peygamberimiz’i  anlatan bir kitapla görünce Necip Fazıl’ın dizeleri geliyor aklımıza: 



“…Üçüncü  katta, bizim yatak odamızın karşısındaki büyük yatak odasında, kocaman  bir ceviz karyolada büyük babamın yanında ve kürkünün içindeyim.  Hazret-i Ali’ye, onun misilsiz kuvvet şecaatine dair bir menkıbe  dinlemiş bulunuyorum. Soruyorum: ‘Büyük baba, Hazreti Peygamber mi daha  kuvvetliydi, Hazreti Ali mi?’ Beş-altı yaşındaki çocuk saffetinin  içinden fışkıran bu sual, büyükbabama hem çocuklara, hem büyüklere  verilebilecek cevapların en güzelini verdiriyor: ‘O kimseyle ölçülmez,  O’nda peygamber kuvveti vardı.’ Büyükbabamın ‘O’nda peygamber kuvveti  vardı.’ sözünü, hecesi hecesine hiçbir an unutmadım.” 



Kimbilir,  Azra büyüyene kadar dedesi Arif Pamuk’tan Efendimiz’e dair daha nice  kıssa dinleyecek. Belki Üstadınki kadar heybetli olmayacak ama yıllar  sonra o da “Büyükbabamın sözlerini hiçbir an unutmadım.” tarzı cümleler  kuracak.



“Çocuklara Peygamberimiz’i  nasıl tanıtmalı?” diye sorduğumuz ilahiyatçılar, psikologlar, yazarlar;  O’nu hikâyelerle tanıtmanın önemine değiniyor. Çocuk, hayal gücüne  seslenen hikâyelerle hem rahatlıyor, hem O’nu tanıyor. O’nun bütün  yaratılanlara karşı sevgisi, sıkıntılar karşısındaki sabrı, güzel  ahlakı, erdemli tavırları bir film gibi canlanıyor gözünde. Ve zamanla  hayatına düstur edineceği örneklere dönüşüyor.






Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Üst