Konuya cevap cer

[h=3]



Kaç yaşında başlamalı?

[/h]

 Farika Teymur Artır (Uzman psikolog): Okulöncesi  dönemde çocuk geniş bir algılama özelliğine sahiptir. Bazı uzmanlar  tarafından (Montessori) emici zihin olarak adlandırılan bu özellik  sebebiyle çocuklara doğrudan söylenen sözlerden çok, anne-baba ve yakın  çevresindekilerin hal ve davranışları etki eder. Bu sebeple bütün  dünyada diğer dinlerin mensuplarınca dinî eğitim hayatın ilk günlerinden  itibaren başlar. İsim koyma törenleri gibi.





 Reşit Haylamaz (İlahiyatçı-yazar): Dikkat ve  ilgisini çekebildiğimiz ölçüde her yaştaki çocuğa din adına bir şeyler  öğretilebilir ve Efendimiz anlatılabilir. Önemli olan bizim bu  konulardaki hassasiyetimiz. Dünyaya geldiği andan itibaren ihtiyaç  duyduğu gıdayı hangi hassasiyetle veriyorsak onun ruh dünyasını  şekillendirecek, duygularını besleyecek ve şuuraltını oluşturacak  bilgileri de aynı titizlikle ve bünyesinin kaldıracağı ölçüde vermek  gerektiği kanaatindeyim.

       





 Mehmet Emin Ay (İlahiyatçı-yazar): Çocuklara  Peygamberimiz’i öğretmeye konuşma çağıyla birlikte, soru-cevap metoduyla  başlanabilir. İlk zamanlar “Kimin ümmetisin?” sorusunun cevabı, kuru  taklitten ibaretken, özellikle 3-4 yaşlarında, hikâye ve masallara ilgi  duyulan çağda anlam kazanarak “Hz. Muhammed” cevabı, hakkında bazı  şeyler bilinebilen şahsiyet haline gelir.



Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Üst