Konuya cevap cer

Ynt: peygamberimizin hastalığı..




Abi ben yazmayı unutmuşum okuduğum yerlerden aacizen anladığım kadarıyla Allah dostlarının ve elcilerinin hepsinden ziyade Habibi Zişan a.s.v'ın hastalıkları bizlerin hastalığı gibi değil..


 İnsanoğlu eşittir ancak takva sahibi olanlar müstesne ..Fahri Kainat Efendimiz a.s.v. Kainatın duası olan O Zatı muhtereminde elbet takvası butun insanlıkdan daha yuksek makamdadır biiznillah makamı mahmuda da erişecekdir..


 Hani Hz. Ayşe ile Peygamber Efendimiz arasında bir konuşma geciyor ya :


"Resûlullah (a.s.m.) eve geldiği sırada başımda bir ağrı belirmişti. Ağrının şiddetinden 'Vay başım, vay başım' diye söylendim. Resûlullah bunu duyunca, 'Ne ehemmiyeti var? Neden üzülüyorsun? Eğer benden evvel dünyadan göçüp gidersen seni teçhiz ve tekfin eder namazını da kılarım' diye konuştu. Ben de, 'Benim ölümümü mü istiyorsunuz?' dedim."

Hz. Âişe, Peygamberimizin latife yaptığını birden anlayamayıp böyle konuşmuştu. Resûl-i Ekrem latifesinin sonunu şu ciddi sözlerle bağladı:

"Ey Âişe Senin başının ağrısı geçer gider. Asıl baş ağrısı benim başımın ağrısıdır. Artık ondan kurtulmak çok zor."


Bu söze mukabil diyebilirm ki onların hastalığı bizlerin hastalıkları gibi değildi..Bizler bedenen hastalıklı yada maneviyeten hastalıklı oluyoruz..Hani Ustad Bediüzzaman diyor ya sendeki hastalık vazifelidir vazifesini gördükden sonra inşallah Allah şifa verecekdir demekde ..O zaman diyebilirizki bir bakıma bizler hayatımızın ceşitli safhalarında yapdıklarımızdan ötürü hastalanmaktayız...


 Ben acizen söle mutaala etmekdeyim nasıl ki Resülü Zişan a.s.v Efendimize vahiy geldiğinde ceşitli hallere girmekdeydi bunada hastalık diyebiliriz cünkü vazifeli olarak geliyor ve vazfesini gördükden sonra Allah şifa vermekde ama bu hastalık ise ancak Allahın dostlarına ve peygamberlerinde görebiliriz ben gibi aciz ve gunahkar bir kulda böle bir hastalık bulmak yada firavun gibi bir dinsizde böle bir hastalığa rastlayamayız..


 Aklıma geldi sölemden edemicem nasıl ki mahalle arasındaki lokantada servis yapan işcide bir garson Polat Rönesans da beş yıldızlı otelde servis yapanda bir işci ama aralarında buyuk fark vardır biri mesleğin inceliğini ve protakolunu bilir diğeri kendi keyfi nasıl istersen öle işini yapar işde bölede hastalığı mutaala edebiliriz ... O mubareklere vazifeli olarak gelen de ir hastalık ben gunahkara gelende bir hastalık arasındaki pek cok farkı sizlerde müşahade edebilirsiniz...


 Sölenecek söz cok daha da yeri geldikce mutaala edebiliriz..Ancak sözün kısası diyebilirim ki Onların hastalığı ile bizlerin hastalığı bir değil..


Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Üst