Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Peygamberimizin (sav) anne ve baba için söylediği hadisi şerifler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="MUHAMMED AÞIÐI" data-source="post: 248793" data-attributes="member: 1013918"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Müslim\’in rivayet ettigine göre, adamin biri bir gün Peygamber (s.a.v)´imize geldi ve «Beldem\’den göç edip cihâd ederek Allah (C.C) katînda sevâb kazanmak üzere sana bey\’at ediyorum» dedi. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Peygamber (s.a.v)\’imiz «Anan veya baban sag mi?» diye sordu, adam «Evet, ikisi de sagdir» diye cevap verir. Bunun üzerine Peygamber (s.a.v)\’imiz adama: Sen gerçekten Allah (C.C) katinda sevâb kazanmak istiyor musun?» diye sordu. Adam «Tabii» diye cevap verince. Peygamber (s.a.v)\’imiz adama: «O halde ana – babanin yanina dön, onlara iyi bak» diye cevap buyurdular. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Taberânî\’nin rivayet ettigine göre: </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Peygamber (S.A.V)\’imiz bir gün minberde iken arka arkaya </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">üç kere «Âmin!» «Âmin!» «Âmin!» buyurdular. Sonra da bu davranisinin sebebini söyîe </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">açikladilar: «Cebrail bana gelerek: «Yâ Muhammed (S.A.S.). Ana – babasindan birinin </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">yasliliklarina yetistigi halde, onlara iyi bakmayarak ölen kimse Cehennem\’e girer. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Allah (C.C) onu rahmetinden kovar, buna «Âmin» de, dedi, ben de «âmin» dedim. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Sonra yine» «Yâ Muhammed (S.A.S.) Ramazan ayina kavustugu halde günahlarinin afvini </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">saglayamadan ölen kimse Cehennem\’e girer, Allâh (C.C) onu rahmetinden kovar, buna «Âmin!» </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">de dedi, ben de «âmin!» dedim. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Arkasindan yine, «Yâ Muhammed (S.A.S.) adin yaninda anildigi halde sana salât-ü selâm </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">getirmeyerek ölen kimse Cehennem\’e girer. Allah (C.C) onu rahmetinden uzak tutar, buna da </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">«âmin» de dedi, ben de üçüncü sefer «âmin!» dedim.» </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Tirmizî ile Hakim\’in rivayet ettiklerine göre. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Adamin biri bir gün gün </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Peygamber`imize </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">(S A S.) gelerek: «Ben büyük bir günâh isledim, benim tevbem kabul edilir mi?» diye sorar. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Peygamber (S A S.)\’imiz adama: «Anan sag mi?» diye sorar, adam «Hayir» diye cevap verir. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Bunun üzerine Peygamber (S A S.)`imiz «Peki teyzen var mi?» diye sorar. Adam: </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">«Evet, var.» deyince. Peygamber\’imiz: O halde ona iyilik et» buyurur. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Ebû Davud ve Ibni Mâce\’nin rivayet ettigine göre. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">sahâbîlerden biri </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Peygamber (S A S.)\’imize gelerek «Yâ Rasûlaüah (S A S.), Ana – babam öldü, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">bundan sonra onlara </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">yapabilecegim bir iyilik var mi?» diye sorar. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">Peygamber (S A S.)\’imiz adama: «Tabii var. Onlar için dua etmek, günahlarinin bagislanmasi </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">dilemek, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">hayatta iken verdikleri sözleri onlar adina yerine getirmek, onlardan yana olan akrabalik </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">baglarini gözetmeye devam etmek ve dostlarina iyilik etmek» diye cevap buyurdular. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkolivegreen">ALINTI</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MUHAMMED AÞIÐI, post: 248793, member: 1013918"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkolivegreen]Müslim\’in rivayet ettigine göre, adamin biri bir gün Peygamber (s.a.v)´imize geldi ve «Beldem\’den göç edip cihâd ederek Allah (C.C) katînda sevâb kazanmak üzere sana bey\’at ediyorum» dedi. Peygamber (s.a.v)\’imiz «Anan veya baban sag mi?» diye sordu, adam «Evet, ikisi de sagdir» diye cevap verir. Bunun üzerine Peygamber (s.a.v)\’imiz adama: Sen gerçekten Allah (C.C) katinda sevâb kazanmak istiyor musun?» diye sordu. Adam «Tabii» diye cevap verince. Peygamber (s.a.v)\’imiz adama: «O halde ana – babanin yanina dön, onlara iyi bak» diye cevap buyurdular. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkolivegreen]Taberânî\’nin rivayet ettigine göre: Peygamber (S.A.V)\’imiz bir gün minberde iken arka arkaya üç kere «Âmin!» «Âmin!» «Âmin!» buyurdular. Sonra da bu davranisinin sebebini söyîe açikladilar: «Cebrail bana gelerek: «Yâ Muhammed (S.A.S.). Ana – babasindan birinin yasliliklarina yetistigi halde, onlara iyi bakmayarak ölen kimse Cehennem\’e girer. Allah (C.C) onu rahmetinden kovar, buna «Âmin» de, dedi, ben de «âmin» dedim. Sonra yine» «Yâ Muhammed (S.A.S.) Ramazan ayina kavustugu halde günahlarinin afvini saglayamadan ölen kimse Cehennem\’e girer, Allâh (C.C) onu rahmetinden kovar, buna «Âmin!» de dedi, ben de «âmin!» dedim. Arkasindan yine, «Yâ Muhammed (S.A.S.) adin yaninda anildigi halde sana salât-ü selâm getirmeyerek ölen kimse Cehennem\’e girer. Allah (C.C) onu rahmetinden uzak tutar, buna da «âmin» de dedi, ben de üçüncü sefer «âmin!» dedim.» [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkolivegreen]Tirmizî ile Hakim\’in rivayet ettiklerine göre. Adamin biri bir gün gün Peygamber`imize (S A S.) gelerek: «Ben büyük bir günâh isledim, benim tevbem kabul edilir mi?» diye sorar. Peygamber (S A S.)\’imiz adama: «Anan sag mi?» diye sorar, adam «Hayir» diye cevap verir. Bunun üzerine Peygamber (S A S.)`imiz «Peki teyzen var mi?» diye sorar. Adam: «Evet, var.» deyince. Peygamber\’imiz: O halde ona iyilik et» buyurur. Ebû Davud ve Ibni Mâce\’nin rivayet ettigine göre. sahâbîlerden biri Peygamber (S A S.)\’imize gelerek «Yâ Rasûlaüah (S A S.), Ana – babam öldü, bundan sonra onlara yapabilecegim bir iyilik var mi?» diye sorar. Peygamber (S A S.)\’imiz adama: «Tabii var. Onlar için dua etmek, günahlarinin bagislanmasi dilemek, hayatta iken verdikleri sözleri onlar adina yerine getirmek, onlardan yana olan akrabalik baglarini gözetmeye devam etmek ve dostlarina iyilik etmek» diye cevap buyurdular. ALINTI[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkolivegreen][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Peygamberimizin (sav) anne ve baba için söylediği hadisi şerifler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…