Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Peygamberlerin hayasi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="bizar" data-source="post: 143578" data-attributes="member: 12884"><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">1- Eyyub (a.s.)’ın hayası: Vücudunu senelerce yara bere içersinde kalmasına rağmen; hayasından, “bana şifa ver ve beni iyileştir” demiyor da durumunu yüce Mevla’ya arz etmekle yetiniyor ve şöyle tazarru ile nidada bulunuyor:</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">“Ey Rabbim, bana zarar (dert) dokundu. Ve (biliyorum ki) sen merhametlerin en merhametlisisin” (Enbiya-83)</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">2- Yusuf (a.s.)’ın hayası: Kur’an-ı Kerim’de:</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">“Eğer (Yusuf (a.s.) ) Rabbinin burhanını görmemiş olsaydı…” (Yusuf-24) buyurulmaktadır. Kötülük yapmak isteyen Zeliha odanın içinde bulunan putun yüzünü örttü. Yusuf (a.s.) sebebini sorduğunda “ o benim tanrımdır. Onun gözleri önünde fenalık yapmaktan utanırım” dedi. Buna karşılık olarak Yusuf (a.s.) da şöyle dedi: “Sen fani ve batıl olan tanrılardan utanıyorsun da; ben alemlerin Hak, Ebedi ve Yüce Rabbi olan Allah’tan daha çok utanmalı değil miyim? İşte ben de O’ndan haya ediyor ve bu yüzden fenalık yapmıyorum ve yapmayacağım da.”</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">3- Yunus (a.s.)’ın Hayası: Gece karanlığında, denizde balığın karnına düştüğünde o en korkunç bir halde iken bile hayasından “beni kurtar” demiyor da, şöyle nida ve münacatta bulunuyordu:</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">“Senden başka ilah yoktur, Sen eksikliklerden uzaksın; yücesin, şüphesiz ki, ben zulmedenlerden oldum” (Enbiya-87)</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"> 4- Hz. İsa (a.s.)’ın Hayası:Ahirette Cenab-ı Hakk’ın</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">“Ey Meryemoğlu İsa, sen mi insanlara: Beni ve annemi Allah’tan başka iki tanrı edinin, dedin?” (Maide-116) hitabına karşılık; Hz. İsa (a.s.) hayasından “ hayır ben böyle bir şey demedim” demiyecek de “Eğer söylemiş isem şüphesiz sen onu biliyorsundur” diyecektir. Bu ise Allah’a karşı hayanın ne demek olduğunu ve nasıl olması gerektiğini açıkça gösteriyor.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">5- Resul-i Ekrem (s.a.s.)’in hayası: Bir rivayette Mirac esnasında Mescid-i Aksa’da iken Cebrail (a.s.) “Ya Resulullah peygamberlerin ruhlarına sor bakalım Cenab-ı Hakk’tan başka ilah var mıdır?” teklifinde bulununca: Resulullah (s.a.s.) “hayır sormam. Çünkü şüphelenmiyorum” demiş ve Allah’a karşı gerçek imanın gerçek marifetin ve gerçek hayanın ne demek olduğunu göstermişti.<a href="http://www.tevhid.gen.tr/newthread.php?do=newthread&f=60#_ftn1" target="_blank"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #800080">[1]</span></span></a></span></p><p></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bizar, post: 143578, member: 12884"] [B][FONT=Verdana][/FONT][/B] [FONT=Verdana]1- Eyyub (a.s.)’ın hayası: Vücudunu senelerce yara bere içersinde kalmasına rağmen; hayasından, “bana şifa ver ve beni iyileştir” demiyor da durumunu yüce Mevla’ya arz etmekle yetiniyor ve şöyle tazarru ile nidada bulunuyor:[/FONT] [FONT=Verdana]“Ey Rabbim, bana zarar (dert) dokundu. Ve (biliyorum ki) sen merhametlerin en merhametlisisin” (Enbiya-83)[/FONT] [FONT=Verdana]2- Yusuf (a.s.)’ın hayası: Kur’an-ı Kerim’de:[/FONT] [FONT=Verdana]“Eğer (Yusuf (a.s.) ) Rabbinin burhanını görmemiş olsaydı…” (Yusuf-24) buyurulmaktadır. Kötülük yapmak isteyen Zeliha odanın içinde bulunan putun yüzünü örttü. Yusuf (a.s.) sebebini sorduğunda “ o benim tanrımdır. Onun gözleri önünde fenalık yapmaktan utanırım” dedi. Buna karşılık olarak Yusuf (a.s.) da şöyle dedi: “Sen fani ve batıl olan tanrılardan utanıyorsun da; ben alemlerin Hak, Ebedi ve Yüce Rabbi olan Allah’tan daha çok utanmalı değil miyim? İşte ben de O’ndan haya ediyor ve bu yüzden fenalık yapmıyorum ve yapmayacağım da.”[/FONT] [FONT=Verdana]3- Yunus (a.s.)’ın Hayası: Gece karanlığında, denizde balığın karnına düştüğünde o en korkunç bir halde iken bile hayasından “beni kurtar” demiyor da, şöyle nida ve münacatta bulunuyordu:[/FONT] [FONT=Verdana]“Senden başka ilah yoktur, Sen eksikliklerden uzaksın; yücesin, şüphesiz ki, ben zulmedenlerden oldum” (Enbiya-87)[/FONT] [FONT=Verdana] 4- Hz. İsa (a.s.)’ın Hayası:Ahirette Cenab-ı Hakk’ın[/FONT] [FONT=Verdana]“Ey Meryemoğlu İsa, sen mi insanlara: Beni ve annemi Allah’tan başka iki tanrı edinin, dedin?” (Maide-116) hitabına karşılık; Hz. İsa (a.s.) hayasından “ hayır ben böyle bir şey demedim” demiyecek de “Eğer söylemiş isem şüphesiz sen onu biliyorsundur” diyecektir. Bu ise Allah’a karşı hayanın ne demek olduğunu ve nasıl olması gerektiğini açıkça gösteriyor.[/FONT] [FONT=Verdana]5- Resul-i Ekrem (s.a.s.)’in hayası: Bir rivayette Mirac esnasında Mescid-i Aksa’da iken Cebrail (a.s.) “Ya Resulullah peygamberlerin ruhlarına sor bakalım Cenab-ı Hakk’tan başka ilah var mıdır?” teklifinde bulununca: Resulullah (s.a.s.) “hayır sormam. Çünkü şüphelenmiyorum” demiş ve Allah’a karşı gerçek imanın gerçek marifetin ve gerçek hayanın ne demek olduğunu göstermişti.[URL="http://www.tevhid.gen.tr/newthread.php?do=newthread&f=60#_ftn1"][FONT=Verdana][COLOR=#800080][1][/COLOR][/FONT][/URL][/FONT] [COLOR=#800080][/COLOR][FONT=Times New Roman][COLOR=#800080][/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Peygamberlerin hayasi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…