Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Peygamberlerin Mirası...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 232238" data-attributes="member: 1004566"><p><strong><em><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Peygamberlerin Mirası</span></span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="color: navy">Cenâb-ı Hak buyuruyor:</span></em></strong></p><p></p><p> </p><p><span style="color: darkred"><em><strong>“…Allah’tan, kulları içinde ancak ilim sâhibi olanlar </strong>(lâyıkıyla)</em></span><strong><span style="color: darkred"><em> korkar…”</em></span> </strong><span style="font-size: 9px">(Fâtır, 28)</span></p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="color: navy">Rasûlullah (sav) buyurdular:</span></em></strong></p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="color: darkgreen"><em>“Yalnız şu iki kimseye gıpta edilir: Allâh’ın kendisine ihsân ettiği malı Hak yolunda harcayıp tüketen kimse;</em> <em>Allâh’ın kendisine verdiği ilimle yerli yerince hükmeden ve onu başkalarına da öğreten kimse.” </em><span style="font-size: 9px">(Buhârî, İlim 15, Zekât 5, Ahkâm 3, İ’tisâm 13, Tevhîd 45; Müslim, Müsâfirîn 268)</span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><em><span style="color: navy">Kays bin Kesîr şöyle anlatır:</span></em></strong></p><p> </p><p><strong>“Dımaşk’ta bulunan Ebu’d-Derdâ Hazretleri’ne Medîne-i Münevvere’den bir zât geldi. Ebu’d-Derdâ (ra):</strong></p><p><strong>“–Ey kardeşim, seni buralara kadar getiren nedir?” diye sordu.</strong></p><p><strong>Medîne’den gelen kimse şu cevâbı verdi:</strong></p><p><strong>“–Bir hadîs-i şerîf. Bana ulaştığına göre sen o hadîsi Rasûlullah (sav)’den rivâyet ediyormuşsun. (İlk râvîden dinlemek için geldim.)”</strong></p><p><strong>“–Herhangi bir ihtiyaç için gelmedin mi?!”</strong></p><p><strong>“–Hayır.”</strong></p><p><strong>“–Ticâret için de mi gelmedin?!”</strong></p><p><strong>“–Hayır.”</strong></p><p><strong>“–Sadece o bir tek hadîs-i şerîfi öğrenmek için geldin, öyle mi?! Ben Rasûlullah (sav)’in şöyle buyurduğunu işitmiştim:</strong></p><p><strong><em>“Kim ilim öğrenmek için yola çıkarsa, Allah Teâlâ ona cennet yolunu kolaylaştırır. Melekler, ilim öğrenenlerden hoşlandıkları için onlara kanat gererler. Göklerde ve yerde bulunan varlıklar, hattâ sudaki balıklar bile âlimlerin affedilmesi için Allâh’a yalvarırlar. Bir âlimin, sadece ibâdetle meşgul olan bir kimseye üstünlüğü, on dördüncü gecesinde ayın diğer yıldızlara üstünlüğü gibidir. Âlimler peygamberlerin mîrasçılarıdır. Peygamberler, altın, gümüş değil, sadece ilmi mîras bırakmışlardır. İşte bu ilim mîrâsına konan kimse, çok büyük bir kısmete ermiş olur.”</em> <span style="font-size: 9px">(Tirmizî, İlim, 19/2682; Ebû Dâvûd, İlim, 1/3641)</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 232238, member: 1004566"] [B][I][SIZE=4][COLOR=darkred]Peygamberlerin Mirası[/COLOR][/SIZE][/I][/B] [B][I][COLOR=navy]Cenâb-ı Hak buyuruyor:[/COLOR][/I][/B] [COLOR=darkred][I][B]“…Allah’tan, kulları içinde ancak ilim sâhibi olanlar [/B](lâyıkıyla)[/I][/COLOR][B][COLOR=darkred][I] korkar…”[/I][/COLOR] [/B][SIZE=1](Fâtır, 28)[/SIZE] [B][I][COLOR=navy]Rasûlullah (sav) buyurdular:[/COLOR][/I][/B] [B][COLOR=darkgreen][I]“Yalnız şu iki kimseye gıpta edilir: Allâh’ın kendisine ihsân ettiği malı Hak yolunda harcayıp tüketen kimse;[/I] [I]Allâh’ın kendisine verdiği ilimle yerli yerince hükmeden ve onu başkalarına da öğreten kimse.” [/I][SIZE=1](Buhârî, İlim 15, Zekât 5, Ahkâm 3, İ’tisâm 13, Tevhîd 45; Müslim, Müsâfirîn 268)[/SIZE][/COLOR][/B] [B][I][COLOR=navy]Kays bin Kesîr şöyle anlatır:[/COLOR][/I][/B] [B]“Dımaşk’ta bulunan Ebu’d-Derdâ Hazretleri’ne Medîne-i Münevvere’den bir zât geldi. Ebu’d-Derdâ (ra):[/B] [B]“–Ey kardeşim, seni buralara kadar getiren nedir?” diye sordu.[/B] [B]Medîne’den gelen kimse şu cevâbı verdi:[/B] [B]“–Bir hadîs-i şerîf. Bana ulaştığına göre sen o hadîsi Rasûlullah (sav)’den rivâyet ediyormuşsun. (İlk râvîden dinlemek için geldim.)”[/B] [B]“–Herhangi bir ihtiyaç için gelmedin mi?!”[/B] [B]“–Hayır.”[/B] [B]“–Ticâret için de mi gelmedin?!”[/B] [B]“–Hayır.”[/B] [B]“–Sadece o bir tek hadîs-i şerîfi öğrenmek için geldin, öyle mi?! Ben Rasûlullah (sav)’in şöyle buyurduğunu işitmiştim:[/B] [B][I]“Kim ilim öğrenmek için yola çıkarsa, Allah Teâlâ ona cennet yolunu kolaylaştırır. Melekler, ilim öğrenenlerden hoşlandıkları için onlara kanat gererler. Göklerde ve yerde bulunan varlıklar, hattâ sudaki balıklar bile âlimlerin affedilmesi için Allâh’a yalvarırlar. Bir âlimin, sadece ibâdetle meşgul olan bir kimseye üstünlüğü, on dördüncü gecesinde ayın diğer yıldızlara üstünlüğü gibidir. Âlimler peygamberlerin mîrasçılarıdır. Peygamberler, altın, gümüş değil, sadece ilmi mîras bırakmışlardır. İşte bu ilim mîrâsına konan kimse, çok büyük bir kısmete ermiş olur.”[/I] [SIZE=1](Tirmizî, İlim, 19/2682; Ebû Dâvûd, İlim, 1/3641)[/SIZE][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Peygamberlerin Mirası...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…