Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Hulusi Yahyagil
Rahmetli Hulusi Ağabey'e dair...2
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="tuncerr" data-source="post: 49654" data-attributes="member: 99"><p>[<strong>Üstad'ın Eskişehir'de bir otelde kaldığı sırada onu ziyarete gider. Fakat Üstad'la görüştürülmez o hüzünlü hatırasını devamlı anlatır. Üstad kendisiyle görüştürülmediği sırada: "Hulusi'nin kokusunu alıyorum. Bu yerlerde arayın, bulun" der. Bu emir üzerine Hulusi Bey heyecanla aranır. Bulunur ve görüştürülür. Fakat bu vak'a onda unutamayacağı kadar İzler bırakır.</strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Yıllar yılı birbirlerini hiç görmedikleri halde devamlı mektuplaşan Re'fet Bey'le 1975 senesinde Ankara'da buluşurlar. Seksenlik iki muhib askerin, birbirlerine karşı iltifatı ve hasret gidermeleri, seyredenleri büyüler.</strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Bu yazıyı hazırlamam esnasında kendilerinden bilgi istediğimiz Mustafa Erdem anlatıyor: "Hulusi Efendi mücessem ihlasdı. O mübarek zata ait birkaç hususu arza, onun şu sözleriyle başlamak istiyorum: "Övünmek İçin söylemiyorum, şükran-ı nimet olsun diye söylüyorum. Cenab-ı Hak bana ihlas lütfetmiş. Allah'ın rızasından başka hiçbir gaye gütmedim. Hepinizin kötülemeniz de, medh ü senanız da benim için birdir, böbürlenme olursa ihlas gider, kısır kalır."</strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Yine bir gün buyurdular: "Re'fet Bey bir gün defterinden bana şunu gösterdi; Üstad Hazretleri buyurmuşlar; Hulusi ihlasıyla, Sabri sadakatiyle, Hüsrev kalemiyle... "</strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Üstad'ın huzurunda Risale-i Hamidiye'yı bir vesile ile okuduğundan bahsetmişler. Üstad Hazretleri: "Kardeşim o odunlar daha yeni nurlandı" buyurmuşlar. Yine "îmana faydası olmayan bilgiler odun mesabesindedir" diye ilave etmişler.</strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Şu hadîsle vasiyyet etmişlerdi: "Öylelerle otur kalk ki Allah'ı unuttuğunda hatırlatsın, unutmamışsan daha da kuvvetlendirsin. (...) Şayet imanını tahkika çıkarmak sana dert olmuşsa eserleri tefekkürane okuman lazım."</strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tuncerr, post: 49654, member: 99"] [[b]Üstad'ın Eskişehir'de bir otelde kaldığı sırada onu ziyarete gider. Fakat Üstad'la görüştürülmez o hüzünlü hatırasını devamlı anlatır. Üstad kendisiyle görüştürülmediği sırada: "Hulusi'nin kokusunu alıyorum. Bu yerlerde arayın, bulun" der. Bu emir üzerine Hulusi Bey heyecanla aranır. Bulunur ve görüştürülür. Fakat bu vak'a onda unutamayacağı kadar İzler bırakır. Yıllar yılı birbirlerini hiç görmedikleri halde devamlı mektuplaşan Re'fet Bey'le 1975 senesinde Ankara'da buluşurlar. Seksenlik iki muhib askerin, birbirlerine karşı iltifatı ve hasret gidermeleri, seyredenleri büyüler. Bu yazıyı hazırlamam esnasında kendilerinden bilgi istediğimiz Mustafa Erdem anlatıyor: "Hulusi Efendi mücessem ihlasdı. O mübarek zata ait birkaç hususu arza, onun şu sözleriyle başlamak istiyorum: "Övünmek İçin söylemiyorum, şükran-ı nimet olsun diye söylüyorum. Cenab-ı Hak bana ihlas lütfetmiş. Allah'ın rızasından başka hiçbir gaye gütmedim. Hepinizin kötülemeniz de, medh ü senanız da benim için birdir, böbürlenme olursa ihlas gider, kısır kalır." Yine bir gün buyurdular: "Re'fet Bey bir gün defterinden bana şunu gösterdi; Üstad Hazretleri buyurmuşlar; Hulusi ihlasıyla, Sabri sadakatiyle, Hüsrev kalemiyle... " Üstad'ın huzurunda Risale-i Hamidiye'yı bir vesile ile okuduğundan bahsetmişler. Üstad Hazretleri: "Kardeşim o odunlar daha yeni nurlandı" buyurmuşlar. Yine "îmana faydası olmayan bilgiler odun mesabesindedir" diye ilave etmişler. Şu hadîsle vasiyyet etmişlerdi: "Öylelerle otur kalk ki Allah'ı unuttuğunda hatırlatsın, unutmamışsan daha da kuvvetlendirsin. (...) Şayet imanını tahkika çıkarmak sana dert olmuşsa eserleri tefekkürane okuman lazım." [/b] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Hulusi Yahyagil
Rahmetli Hulusi Ağabey'e dair...2
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…