Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
(Re'fet Bey'in bir fıkrasıdır)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="*Ramazan*" data-source="post: 533041" data-attributes="member: 1038040"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-family: 'arial'">Aziz ve muhterem Üstadım Efendim!</span></strong></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"><span style="font-size: 12px"><em>Son neşrettiğiniz Söz, fakirde çok derin tesir ve intibalar bıraktı. Onun saikının ne olduğunu anlayamadım. Zât-ı âlînizi o Söz'de çok hiddetli buldum. Gayet ateşîn bir kalem, bütün elemlerinizi dökmüştü. İhtiva ettiği hakaika mest ü hayran olduğum halde, saatlerce okudum. Artık Sözlerinizin hiçbirini diğerine tercih edemiyorum. Zira birine mühim derken, diğeri daha mühim ve bir diğeri ehemm olarak kendini gösteriyor. Binaenaleyh envâr-ı Kur'aniyeyi gökteki yıldızlara benzetiyorum. Filhakika yıldızlar parlaklık itibariyle birbirinden farklı ise de, hepsi yıldızdır. Ve aynı menba'dan ahz-ı envâr etmede olduklarından, keyfiyetçe yekdiğerinden farkı yok gibidir. Sözleriniz aynen böyledir. Her birini yüz defa okusam, yüzbirinci defa hiç okumamış gibi, büyük bir zevk-i manevî ile okumam dahi yüksekliğine şahiddir. Bu bâbda ne kadar yazsam Sözler hakkında hiçbir şey yazmış olamayacağımı düşünerek, sözüme nihayet veriyorum.</em></span></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"></span></span></p><p style="text-align: right"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 15px"><em><strong><span style="font-family: 'arial'">Barla Lahikası</span></strong></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-family: 'arial'"></span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">İntibalar: İzlenimler, görüş ve anlayışlar.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Saik: Sevkeden, sürükleyen, götüren, dürten.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Zât-ı âlîniz: Yüce ve değerli şahsınız.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Ateşîn: Ateşli, canlı (şiddetli, kuvvetli).</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Elem: Acı, dert, kaygı.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">İhtiva: İçinde bulundurma, içine alma.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Hakaik: Hakikatlar, gerçekler ve doğrular.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Mest ü hayran: Hayranlıktan kendinden geçme.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Mühim: Önemli.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Ehemm: Çok mühim.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Binaenaleyh: Bundan dolayı.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Envâr-ı Kur'aniye: Kur'anın manevi ışıkları.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Filhakika: Gerçekte, esasında, aslında.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Menba': Kaynak.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Ahz-ı envâr: Nurları almak.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Zevk-i manevî: Manevi zevk.</span></span></p><p><span style="color: #008000"><span style="font-family: 'arial'">Bâb: Kısım, bülüm. *Konu. *Kapı.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="*Ramazan*, post: 533041, member: 1038040"] [SIZE=3][COLOR=#000000][I][B][FONT=arial]Aziz ve muhterem Üstadım Efendim![/FONT][/B][/I][/COLOR][/SIZE] [COLOR=#000000][FONT=arial][SIZE=3][I]Son neşrettiğiniz Söz, fakirde çok derin tesir ve intibalar bıraktı. Onun saikının ne olduğunu anlayamadım. Zât-ı âlînizi o Söz'de çok hiddetli buldum. Gayet ateşîn bir kalem, bütün elemlerinizi dökmüştü. İhtiva ettiği hakaika mest ü hayran olduğum halde, saatlerce okudum. Artık Sözlerinizin hiçbirini diğerine tercih edemiyorum. Zira birine mühim derken, diğeri daha mühim ve bir diğeri ehemm olarak kendini gösteriyor. Binaenaleyh envâr-ı Kur'aniyeyi gökteki yıldızlara benzetiyorum. Filhakika yıldızlar parlaklık itibariyle birbirinden farklı ise de, hepsi yıldızdır. Ve aynı menba'dan ahz-ı envâr etmede olduklarından, keyfiyetçe yekdiğerinden farkı yok gibidir. Sözleriniz aynen böyledir. Her birini yüz defa okusam, yüzbirinci defa hiç okumamış gibi, büyük bir zevk-i manevî ile okumam dahi yüksekliğine şahiddir. Bu bâbda ne kadar yazsam Sözler hakkında hiçbir şey yazmış olamayacağımı düşünerek, sözüme nihayet veriyorum.[/I][/SIZE] [/FONT][/COLOR] [RIGHT][COLOR=#000000][SIZE=4][I][B][FONT=arial]Barla Lahikası[/FONT][/B][/I][/SIZE][/COLOR][/RIGHT] [COLOR=#000000][FONT=arial] [/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]İntibalar: İzlenimler, görüş ve anlayışlar.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Saik: Sevkeden, sürükleyen, götüren, dürten.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Zât-ı âlîniz: Yüce ve değerli şahsınız.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Ateşîn: Ateşli, canlı (şiddetli, kuvvetli).[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Elem: Acı, dert, kaygı.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]İhtiva: İçinde bulundurma, içine alma.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Hakaik: Hakikatlar, gerçekler ve doğrular.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Mest ü hayran: Hayranlıktan kendinden geçme.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Mühim: Önemli.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Ehemm: Çok mühim.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Binaenaleyh: Bundan dolayı.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Envâr-ı Kur'aniye: Kur'anın manevi ışıkları.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Filhakika: Gerçekte, esasında, aslında.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Menba': Kaynak.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Ahz-ı envâr: Nurları almak.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Zevk-i manevî: Manevi zevk.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=arial]Bâb: Kısım, bülüm. *Konu. *Kapı.[/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
(Re'fet Bey'in bir fıkrasıdır)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…