Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risale-i Nur Dersleri - Yirmi Üçüncü Lem'a - Tabiat Risalesi - 1
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 127963" data-attributes="member: 27"><p style="text-align: left"><span style="font-size: 18px">بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ</span></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 18px">قَالَتْ رُسُلُهُمْ اَفِى اللهِ شَكٌّ فَاطِرِ السَّمٰوَاتِ وَاْلاَرْضِ</span></p> <p style="text-align: left">1 </p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"></p><p>Şu âyet-i kerime, istifham-ı inkârî ile, “Cenâb-ı Hak hakkında </p><p>şek olmaz ve olmamalı” demekle, vücud ve vahdâniyet-i İlâhiye </p><p>bedâhet derecesinde olduğunu gösteriyor. </p><p></p><p>Şu sırrı izahtan evvel bir ihtar: 1338’de Ankara’ya gittim. İslâm </p><p>Ordusunun Yunan’a galebesinden neş’e alan ehl-i imanın kuvvetli </p><p>efkârı içinde, gayet müthiş bir zındıka fikri, içine girmek ve bozmak</p><p>ve zehirlendirmek için dessâsâne çalıştığını gördüm. “Eyvah,” dedim.</p><p>“Bu ejderha imanın erkânına ilişecek!” <strong>O vakit, şu âyet-i kerime </strong></p><p><strong>bedâhet derecesinde vücud ve vahdâniyeti ifham ettiği cihetle, </strong></p><p><strong>ondan istimdad edip, o zındıkanın başını dağıtacak derecede </strong></p><p><strong>Kur’ân-ı Hakîmden alınan kuvvetli bir burhanı, Nur’un Arabî </strong></p><p><strong>risalesinde yazdım.</strong> Ankara’da, Yeni Gün Matbaasında tab ettirmiştim. </p><p></p><p>Fakat maatteessüf Arabî bilen az ve ehemmiyetle bakanlar da nadir </p><p>olmakla beraber, gayet muhtasar ve mücmel bir surette o kuvvetli </p><p>burhan tesirini göstermedi. <strong>Maatteessüf, o dinsizlik fikri hem inkişaf </strong></p><p><strong>etti, hem kuvvet buldu.</strong> Bilmecburiye, o burhanı Türkçe olarak bir derece</p><p>beyan edeceğim. O burhanın bazı parçaları bazı risalelerde tam izah </p><p>edildiğinden, burada icmâlen yazılacaktır. Sair risalelerde inkısam etmiş olan</p><p>müteaddit burhanlar, bu burhanda kısmen ittihad ediyor, herbiri bunun bir </p><p>cüz’ü hükmüne geçiyor.</p><p></p><p><u><strong><span style="color: DarkGreen">1 : “Peygamberleri onlara dedi ki: Gökleri ve yeri yoktan var eden Allah hakkında şüphe olur mu?” İbrahim Sûresi, 14:10.</span></strong></u></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 127963, member: 27"] [LEFT][SIZE=5]بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ[/SIZE] [SIZE=5]قَالَتْ رُسُلُهُمْ اَفِى اللهِ شَكٌّ فَاطِرِ السَّمٰوَاتِ وَاْلاَرْضِ[/SIZE] 1 [/LEFT] Şu âyet-i kerime, istifham-ı inkârî ile, “Cenâb-ı Hak hakkında şek olmaz ve olmamalı” demekle, vücud ve vahdâniyet-i İlâhiye bedâhet derecesinde olduğunu gösteriyor. Şu sırrı izahtan evvel bir ihtar: 1338’de Ankara’ya gittim. İslâm Ordusunun Yunan’a galebesinden neş’e alan ehl-i imanın kuvvetli efkârı içinde, gayet müthiş bir zındıka fikri, içine girmek ve bozmak ve zehirlendirmek için dessâsâne çalıştığını gördüm. “Eyvah,” dedim. “Bu ejderha imanın erkânına ilişecek!” [B]O vakit, şu âyet-i kerime bedâhet derecesinde vücud ve vahdâniyeti ifham ettiği cihetle, ondan istimdad edip, o zındıkanın başını dağıtacak derecede Kur’ân-ı Hakîmden alınan kuvvetli bir burhanı, Nur’un Arabî risalesinde yazdım.[/B] Ankara’da, Yeni Gün Matbaasında tab ettirmiştim. Fakat maatteessüf Arabî bilen az ve ehemmiyetle bakanlar da nadir olmakla beraber, gayet muhtasar ve mücmel bir surette o kuvvetli burhan tesirini göstermedi. [B]Maatteessüf, o dinsizlik fikri hem inkişaf etti, hem kuvvet buldu.[/B] Bilmecburiye, o burhanı Türkçe olarak bir derece beyan edeceğim. O burhanın bazı parçaları bazı risalelerde tam izah edildiğinden, burada icmâlen yazılacaktır. Sair risalelerde inkısam etmiş olan müteaddit burhanlar, bu burhanda kısmen ittihad ediyor, herbiri bunun bir cüz’ü hükmüne geçiyor. [U][B][COLOR=DarkGreen]1 : “Peygamberleri onlara dedi ki: Gökleri ve yeri yoktan var eden Allah hakkında şüphe olur mu?” İbrahim Sûresi, 14:10.[/COLOR][/B][/U] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risale-i Nur Dersleri - Yirmi Üçüncü Lem'a - Tabiat Risalesi - 1
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…