Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Risâle-i nur gençlik şöleni 2012 bilgi yarışması lem’alar final soruları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Denis" data-source="post: 337201" data-attributes="member: 1022482"><p>35) Merhum Refet (Barutçu) Risâle-i Nur’da Bediüzzaman tarafından cevaplanmış birçok sorunun sahibidir. Bediüzzaman ona “soru sormakta mahir, yazı yazmakta tembel” diye iltifatta bulunmuştur. Aşağıdaki Refet Bey’in sorduğu soruların konularından biri değildir?</p><p>A) Rızk-ı hakiki</p><p>B) Sedd-i Zülkarneyn </p><p>C) Sevr-hut</p><p>D) Yedi kat semavat</p><p>E) Âl-i aba</p><p></p><p>36) “Yâ Rab, bu muacciz mahlûkları ne için bu kadar çoğaltmışsın?” deyince, ilhamen cevap gelmiş ki: “Sen bir defa sineklere itiraz ettin. Bu sinekler çok defa sual ediyorlar ki: ‘Yâ Rab, bu koca kafalı beşer Seni yalnız bir lisan ile zikrediyor. Bazı da gaflet ediyor. Eğer yalnız kafasından bizleri halk etseydin, binler lisan ile Sana zikredecek bizim gibi mahlûklar olurlardı.’”</p><p></p><p>Paragrafta anlatıldığı hâliyle sineklerin çokça yaratılışının hikmetini merak eden peygamber aşağıdakilerden hangisidir?</p><p>A) Hazret-i Musa (a.s.)</p><p>B) Hazret-i İsa (a.s.) </p><p>C) Hazret-i İbrahim (a.s.)</p><p>D) Hazreti Davut (a.s.)</p><p>E) Hazret-i Süleyman (a.s.)</p><p></p><p>37) Nur-u iman ile ve Kur’ânın mehtabıyla istikbalimiz tenevvür etsin ve o gecemizin dehşet ve vahşeti, ünsiyet ve tenezzühe inkılâb etsin. Ve mütemadiyen mevt ve hayatın değişmesiyle seneler ve karnlar emvacı üstünde hadsiz cenazeler binip ademe atılan dünyamız ve zeminimizde, Kur’ân-ı Hakîm’in tezgâhında yapılan bir sefine-i maneviye hükmüne geçen hakikat-ı İslâmiyet içine girip selâmetle o denizin üstünde gezip, tâ sahil-i selâmete çıkarak hayatımızın vazifesi bitsin. O denizin fırtınaları ve zelzeleleri, sinema perdeleri gibi tenezzühün manzaralarını tazelendirmekle, vahşet ve dehşet yerine, nazar-ı ibret ve tefekkürü keyiflendirerek okşayıp ışıklandırsın. Hem o sırr-ı Kur’ânla, o terbiye-i Furkaniye ile; nefsimiz bize binmeyecek, merkûbumuz olup, bizi ona bindirip, hayat-ı ebediyemizin kazanmasına kuvvetli bir vasıtamız olsun.</p><p></p><p>Paragraftaki hakikat, hangi peygamberin kıssasından alınan bir dersin ifadeleridir?</p><p></p><p>A) Hz. Yusuf (a.s.)</p><p>B) Hz. Eyyub (a.s.)</p><p>C) Hz. Nuh (a.s.)</p><p>D) Hz. Musa (a.s.)</p><p>E) Hz. Yunus (a.s.)</p><p></p><p>38) Biz demiri de indirdik ki onda kuvvet ve şiddet, hem de insanlar için faydalar vardır. (Hadid 57/25) Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, âyetteki “demiri indirdik” kelimesinin ihtar ettiği manalardan biri değildir?</p><p></p><p>A) Nev-i beşerin bütün san’atlarının madeni, terakkiyatının menbaı ve kuvvetinin medarı demir olduğu</p><p>B) Demirin, büyük zorluklarla ancak yeryüzünün derinliklerinden çıkarılabileceği</p><p>C) İnsanlığın demire ne derece muhtaç olduğu</p><p>D) Demirin nimet cihetinin maddesine galip geldiği</p><p>E) Demirdeki nimet-i azime</p><p></p><p>39) Sekiz senedir ben Üstadımın hem muhatabı, hem müsevvidi, hem mübeyyizi olduğum halde, sekiz ay kadar Nurlardan istifade edemedim. Bu hale hayret ettik. Ben de ve Üstadım da, “Bu neden böyle oluyor?” diye esbab arıyorduk. Şimdi katî kanaatimiz geldi ki, o hakaik-ı Kur’âniye nurdur, ziyadır. Tasannû, temelluk, tezellül zulmetleriyle birleşemiyor. Onun için, bu nurların hakîkatlerinin meali benden uzaklaşıyor tarzında bulunarak bana yabanî görünüyor, yabanî kalıyordu.</p><p></p><p>Şefkat tokadı neticesi bir zaman Risâle-i Nur’dan istifade edemeyen Nur Talebesi kimdir?</p><p></p><p>A) Büyük Hafız Zühdü</p><p>B) Bekir Efendi</p><p>C) Hulusi Bey</p><p>D) Şamlı Hafız Tevfik</p><p>E) Hakkı Efendi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Denis, post: 337201, member: 1022482"] 35) Merhum Refet (Barutçu) Risâle-i Nur’da Bediüzzaman tarafından cevaplanmış birçok sorunun sahibidir. Bediüzzaman ona “soru sormakta mahir, yazı yazmakta tembel” diye iltifatta bulunmuştur. Aşağıdaki Refet Bey’in sorduğu soruların konularından biri değildir? A) Rızk-ı hakiki B) Sedd-i Zülkarneyn C) Sevr-hut D) Yedi kat semavat E) Âl-i aba 36) “Yâ Rab, bu muacciz mahlûkları ne için bu kadar çoğaltmışsın?” deyince, ilhamen cevap gelmiş ki: “Sen bir defa sineklere itiraz ettin. Bu sinekler çok defa sual ediyorlar ki: ‘Yâ Rab, bu koca kafalı beşer Seni yalnız bir lisan ile zikrediyor. Bazı da gaflet ediyor. Eğer yalnız kafasından bizleri halk etseydin, binler lisan ile Sana zikredecek bizim gibi mahlûklar olurlardı.’” Paragrafta anlatıldığı hâliyle sineklerin çokça yaratılışının hikmetini merak eden peygamber aşağıdakilerden hangisidir? A) Hazret-i Musa (a.s.) B) Hazret-i İsa (a.s.) C) Hazret-i İbrahim (a.s.) D) Hazreti Davut (a.s.) E) Hazret-i Süleyman (a.s.) 37) Nur-u iman ile ve Kur’ânın mehtabıyla istikbalimiz tenevvür etsin ve o gecemizin dehşet ve vahşeti, ünsiyet ve tenezzühe inkılâb etsin. Ve mütemadiyen mevt ve hayatın değişmesiyle seneler ve karnlar emvacı üstünde hadsiz cenazeler binip ademe atılan dünyamız ve zeminimizde, Kur’ân-ı Hakîm’in tezgâhında yapılan bir sefine-i maneviye hükmüne geçen hakikat-ı İslâmiyet içine girip selâmetle o denizin üstünde gezip, tâ sahil-i selâmete çıkarak hayatımızın vazifesi bitsin. O denizin fırtınaları ve zelzeleleri, sinema perdeleri gibi tenezzühün manzaralarını tazelendirmekle, vahşet ve dehşet yerine, nazar-ı ibret ve tefekkürü keyiflendirerek okşayıp ışıklandırsın. Hem o sırr-ı Kur’ânla, o terbiye-i Furkaniye ile; nefsimiz bize binmeyecek, merkûbumuz olup, bizi ona bindirip, hayat-ı ebediyemizin kazanmasına kuvvetli bir vasıtamız olsun. Paragraftaki hakikat, hangi peygamberin kıssasından alınan bir dersin ifadeleridir? A) Hz. Yusuf (a.s.) B) Hz. Eyyub (a.s.) C) Hz. Nuh (a.s.) D) Hz. Musa (a.s.) E) Hz. Yunus (a.s.) 38) Biz demiri de indirdik ki onda kuvvet ve şiddet, hem de insanlar için faydalar vardır. (Hadid 57/25) Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, âyetteki “demiri indirdik” kelimesinin ihtar ettiği manalardan biri değildir? A) Nev-i beşerin bütün san’atlarının madeni, terakkiyatının menbaı ve kuvvetinin medarı demir olduğu B) Demirin, büyük zorluklarla ancak yeryüzünün derinliklerinden çıkarılabileceği C) İnsanlığın demire ne derece muhtaç olduğu D) Demirin nimet cihetinin maddesine galip geldiği E) Demirdeki nimet-i azime 39) Sekiz senedir ben Üstadımın hem muhatabı, hem müsevvidi, hem mübeyyizi olduğum halde, sekiz ay kadar Nurlardan istifade edemedim. Bu hale hayret ettik. Ben de ve Üstadım da, “Bu neden böyle oluyor?” diye esbab arıyorduk. Şimdi katî kanaatimiz geldi ki, o hakaik-ı Kur’âniye nurdur, ziyadır. Tasannû, temelluk, tezellül zulmetleriyle birleşemiyor. Onun için, bu nurların hakîkatlerinin meali benden uzaklaşıyor tarzında bulunarak bana yabanî görünüyor, yabanî kalıyordu. Şefkat tokadı neticesi bir zaman Risâle-i Nur’dan istifade edemeyen Nur Talebesi kimdir? A) Büyük Hafız Zühdü B) Bekir Efendi C) Hulusi Bey D) Şamlı Hafız Tevfik E) Hakkı Efendi [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Risâle-i nur gençlik şöleni 2012 bilgi yarışması lem’alar final soruları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…