Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Risâle-i nur gençlik şöleni 2012 bilgi yarışması lem’alar final soruları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Denis" data-source="post: 337211" data-attributes="member: 1022482"><p>80) Mevcudatın hilkatinde ism-i Evvel ve Âhirin tecellisi mebde’ ile müntehaya, asıl ve nesle, mazi ve müstakbele, emir ile ilme bakar.</p><p>Yaradılıştaki bu hakikat aşağıdakilerden hangisine işaret eder?</p><p></p><p>A) Kitab-ı Mübin</p><p>B) İmam-ı Mübin</p><p>C) Levh-i Mahv, İsbat</p><p>D) Evamir-i tekviniye</p><p>E) Bedihi kader</p><p></p><p>81) Zat-ı Zülcelâl olan Sahib-i Arş-ı Azam’ın, manevî bir merkez-i âlem ve kalb ve kıble-i kâinat hükmünde olan küre-i arzdaki mahlûkatın tedbirine medar, dört arş-ı İlâhisi vardır:</p><p>I- Hıfz ve hayat arşıdır ki, havadır.</p><p>II-Fazl ve rahmet arşıdır ki, toprak unsurudur.</p><p>III-İlim ve hikmet arşıdır ki, nur unsudur.</p><p>IV-Emir ve iradenin arşıdır ki, su unsudur.</p><p></p><p>Yukarıdaki dört ilâhi arş’tan hangi(ler)i doğru olarak tarif edilmiştir?</p><p></p><p>A) Yalnız I</p><p>B) Yalnız II</p><p>C) Yalnız III</p><p>D) I ve II</p><p>E) I, III ve IV</p><p></p><p>82) Risâle-i Nur dairesindeki halis, pek kuvvetli ve her ferdine çok ruhları kazandıran ve Sahabenin sırr-ı veraset-i Nübüvvetini gösteren meşrebi aşağıdaki hangi seçenekte verilmiştir?</p><p></p><p>A) Muhabbet</p><p>B) Mahviyet</p><p>C) Uhuvvet</p><p>D) Velâyet</p><p>E) Ferdiyet</p><p></p><p>83) “Ben bir ehl-i kalbi tekyede, seyr-i süluk ile meşgul iken görmüştüm. Birkaç gün sonra onu talebeler içinde, medresede gördüm. ‘Ne için o feyizli tekyeyi terk edip, bu medreseye geldin?’ dedim. O da dedi ki: ‘Orada, yalnız herkes kendi nefsini –eğer muvaffak olursa- kurtarabilir. Burada ise, bu âlihimmet şahıslar, kendileriyle beraber çoklarını kurtarmaya çalışıyorlar. Uluvv-ü cenab, uluvv-ü himmet bunlardır. Fazilet ve himmet bunlardadır. Onun için buraya geldim.’”</p><p></p><p>Paragrafta anlatılan hadise, kim tarafından hangi eserinde nakledilmiştir?</p><p></p><p>A) Mevlânâ, Mesnevî-i Şerif</p><p>B) Abdülkadir-i Geylani, Fütuhu’l Gayb</p><p>C) İmam-ı Gazali, İhya-i Ulumi’d-din</p><p>D) Hz. Ali, Celcelutiye</p><p>E) Sadi-i Şirazı, Gülistan</p><p></p><p>84) İnsanın nefsi Rahimiyetin cilveleriyle, kalbi de Rahmaniyetin tecelliyatıyla nimetlendikleri gibi, insanın aklı da Hakîmiyetin letaifiyle zevk alır, telezzüz eder. İşte, bu itibarla ağız dolusu ile “elhamdülillah” söylemekle hamdüsenaları istilzam eder.</p><p></p><p>Yukarıdaki cümlenin aslî anlamına kavuşabilmesi aşağıdaki değişikliklerden hangisi yapılmalıdır?</p><p></p><p>A) “Rahimiyetin” yerine “Hakîmiyetin” kelimesi getirilerek</p><p>B) “Rahimiyetin” yerine “Rahmaniyetin” kelimesini getirerek</p><p>C) “Rahmaniyetin” yerine “Hakîmiyetin” kelimesi getirilerek</p><p>D) “Rahmaniyetin” yerine “Vedudiyetin” kelimesi getirilerek</p><p>E) “Hakîmiyetin” yerine “Hafîziyetin” kelimesi getirilerek</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Denis, post: 337211, member: 1022482"] 80) Mevcudatın hilkatinde ism-i Evvel ve Âhirin tecellisi mebde’ ile müntehaya, asıl ve nesle, mazi ve müstakbele, emir ile ilme bakar. Yaradılıştaki bu hakikat aşağıdakilerden hangisine işaret eder? A) Kitab-ı Mübin B) İmam-ı Mübin C) Levh-i Mahv, İsbat D) Evamir-i tekviniye E) Bedihi kader 81) Zat-ı Zülcelâl olan Sahib-i Arş-ı Azam’ın, manevî bir merkez-i âlem ve kalb ve kıble-i kâinat hükmünde olan küre-i arzdaki mahlûkatın tedbirine medar, dört arş-ı İlâhisi vardır: I- Hıfz ve hayat arşıdır ki, havadır. II-Fazl ve rahmet arşıdır ki, toprak unsurudur. III-İlim ve hikmet arşıdır ki, nur unsudur. IV-Emir ve iradenin arşıdır ki, su unsudur. Yukarıdaki dört ilâhi arş’tan hangi(ler)i doğru olarak tarif edilmiştir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I, III ve IV 82) Risâle-i Nur dairesindeki halis, pek kuvvetli ve her ferdine çok ruhları kazandıran ve Sahabenin sırr-ı veraset-i Nübüvvetini gösteren meşrebi aşağıdaki hangi seçenekte verilmiştir? A) Muhabbet B) Mahviyet C) Uhuvvet D) Velâyet E) Ferdiyet 83) “Ben bir ehl-i kalbi tekyede, seyr-i süluk ile meşgul iken görmüştüm. Birkaç gün sonra onu talebeler içinde, medresede gördüm. ‘Ne için o feyizli tekyeyi terk edip, bu medreseye geldin?’ dedim. O da dedi ki: ‘Orada, yalnız herkes kendi nefsini –eğer muvaffak olursa- kurtarabilir. Burada ise, bu âlihimmet şahıslar, kendileriyle beraber çoklarını kurtarmaya çalışıyorlar. Uluvv-ü cenab, uluvv-ü himmet bunlardır. Fazilet ve himmet bunlardadır. Onun için buraya geldim.’” Paragrafta anlatılan hadise, kim tarafından hangi eserinde nakledilmiştir? A) Mevlânâ, Mesnevî-i Şerif B) Abdülkadir-i Geylani, Fütuhu’l Gayb C) İmam-ı Gazali, İhya-i Ulumi’d-din D) Hz. Ali, Celcelutiye E) Sadi-i Şirazı, Gülistan 84) İnsanın nefsi Rahimiyetin cilveleriyle, kalbi de Rahmaniyetin tecelliyatıyla nimetlendikleri gibi, insanın aklı da Hakîmiyetin letaifiyle zevk alır, telezzüz eder. İşte, bu itibarla ağız dolusu ile “elhamdülillah” söylemekle hamdüsenaları istilzam eder. Yukarıdaki cümlenin aslî anlamına kavuşabilmesi aşağıdaki değişikliklerden hangisi yapılmalıdır? A) “Rahimiyetin” yerine “Hakîmiyetin” kelimesi getirilerek B) “Rahimiyetin” yerine “Rahmaniyetin” kelimesini getirerek C) “Rahmaniyetin” yerine “Hakîmiyetin” kelimesi getirilerek D) “Rahmaniyetin” yerine “Vedudiyetin” kelimesi getirilerek E) “Hakîmiyetin” yerine “Hafîziyetin” kelimesi getirilerek [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Risâle-i nur gençlik şöleni 2012 bilgi yarışması lem’alar final soruları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…