Risale-i nur için programcı arkadaşlar var mı?

medresei_nur

Active member
Ben Risale-i nur'u bilgisayar programı olarak ALLAH'ın inayetiyle inşallah yapmak istiyorum.Bana yardım edecek programcı arkadaşlar varsa benimle irtibata geçsin ALLAH rızası için.
Taslak olarak bi şeyler yaptım altta linkte var buyurun bakın isterseniz :

http://www.dosyaupload.net/download.php?file=315534
program klasörü "C:\Program Files" ieçrisinde çalışır.Dizini bu şekilde olacak.Zipli dosyayı "C:\Program Files" içerisine kopyalayın.

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar selam ve dua ile kalın inşallah.

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Ben Risale-i nur'u bilgisayar programı olarak ALLAH'ın inayetiyle inşallah yapmak istiyorum.Bana yardım edecek programcı arkadaşlar varsa benimle irtibata geçsin ALLAH rızası için.
Taslak olarak bi şeyler yaptım altta linkte var buyurun bakın isterseniz :

http://www.dosyaupload.net/download.php?file=315534
program klasörü "C:\Program Files" ieçrisinde çalışır.Dizini bu şekilde olacak.Zipli dosyayı "C:\Program Files" içerisine kopyalayın.

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar selam ve dua ile kalın inşallah.

Maşallah..

Ama bu tarz bir çalışma yerine piyasadaki çalışmaların ayarında veya üstünde bir çalışma yapman daha iyi olur . Mesela Nur 3.0 veya risaleara veya nurris gibi çalışmalar...

Merih

Well-known member
Hayır dll dosyası değil COMDLG32.OCX dosyasını bulamıyor
res1qo3.jpg

Dediği .OCX dosyasını buldum ve yükledim sonrasında

res2ch7.jpg

Çevirebildiğim kadarı ile eksik bir dosya olduğunu söylüyor ama componet den sonra " " arasında vermesi gerekir bu eksik dosyayı yukarıda verdiği gibi ama vermiyor

medresei_nur

Active member
Maşallah..

Ama bu tarz bir çalışma yerine piyasadaki çalışmaların ayarında veya üstünde bir çalışma yapman daha iyi olur . Mesela Nur 3.0 veya risaleara veya nurris gibi çalışmalar...
Evet anlıyorum fakat ben veri tabanı bilmiyorum sizler biliyorsanız beraber yürütelim bunu.Şuan taslakta yapıp size gösterdiğim visual basic 6.0 la yapılan .

Nuris hangi programla yapılmış biliyormusunuz ?
Bide bende pc de yazıcı yok siz o taslak programı açıp yazıcıya yazdırıp denermisiniz.O kod çalışıyormu tam emin değilim ben "commondialog1.showprinter" böyle kodladım yazıcı için .selam ve dua ile kalın inşaallah.

medresei_nur

Active member
Hayır dll dosyası değil COMDLG32.OCX dosyasını bulamıyor
res1qo3.jpg

Dediği .OCX dosyasını buldum ve yükledim sonrasında

res2ch7.jpg

Çevirebildiğim kadarı ile eksik bir dosya olduğunu söylüyor ama componet den sonra " " arasında vermesi gerekir bu eksik dosyayı yukarıda verdiği gibi ama vermiyor

Evet işte senin pc de bu programın derleyici dosyası eksik veya yok, onu hata veriyor, o yüzden çalışmıyor.

Bu alana bir cevap yazın...