Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risale-i Nur Külliyat’ında Âhirzaman Alametleri ve Fitneleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ASHAB-I BEDR" data-source="post: 241385" data-attributes="member: 1013691"><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: #8b0000">«Fitne-i âhirzamanın mahiyeti bana göründü ki; o fitnenin en dehşetlisi ve cazibedarı, kadınların yüzsüz yüzünden çıkıyor. İhtiyarı selbedip, pervane gibi sefahet ateşine atıyor. </span></strong></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px">Ve bir dakika hayat-ı dünyeviyeyi, senelerle hayat-ı bâkiyeye tercih ettiriyor. Ben birgün sokağa bakarken, o fitnenin tesirli bir nümunesini hissettim. Gençlere çok acıdım. </span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"><strong>Dedim: Bu biçareler kendilerini bu mıknatıs gibi cezbedici fitnenin ateşinden kurtaramazlar, diye düşünürken; birden o fitneyi ateşlendiren ve talim eden irtidadkâr bir şahs-ı manevî önümde tecessüm etti.» (Gençlik Rehberi sh: 16)</strong></span></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><strong>Bu fitne dahi, mezkûr mânâda…</strong></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px">Nimetlere karşı küfranda bulunanlara atfen:</span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"><strong>«…Yani nefsine isnad ettiği o hal ve o şey, kendisi için bir fitne olduğu halde ben kendi ilim ve iktidarımla buldum ve kazandım diyecektir.» (Mesnevi/Tercüme: A.Badıllı sh: 314)</strong></span></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><strong>Burada geçen fitne, imtihan mânâsında…</strong></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy">Kısaca bazı nümunelerini gördüğümüz fitnelerden haber verilip ümmetin tekrar tekrar ikaz edilmesi, fitneler büyük zararlara sebebiyet verdiği içindir. Müslümanların bu ikazlara çok ehemmiyet verip, gereken tedbirleri almaları ve her türlü fitneden uzak durmaları gerekiyor.</span></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px">Risale-i Nur eserlerinden alınıp, fitneyi tarif etmek makamında sıralanan parçalardaki tariflere ve Kur’anda geçen fitne kelimelerinin ifade ettiği mânâların inceliğine dikkat edilirse; verilen tariflerin Kur’anî mânâlara mutabık olduğu görülür. </span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: navy"><strong>Böylece Risale-i Nur’da Kur’anî ikazların bir nevi tefsiri, fiiliyattan ve hayattan gösterildiği için; mü’minlerin uzak duracakları fitnelerin neler olduğu kolayca anlaşılmaktadır.</strong></span></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></p><p><span style="color: olive"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ASHAB-I BEDR, post: 241385, member: 1013691"] [COLOR="olive"][FONT="Arial Narrow"][SIZE="3"][B][COLOR="#8b0000"]«Fitne-i âhirzamanın mahiyeti bana göründü ki; o fitnenin en dehşetlisi ve cazibedarı, kadınların yüzsüz yüzünden çıkıyor. İhtiyarı selbedip, pervane gibi sefahet ateşine atıyor. [/COLOR][/B] Ve bir dakika hayat-ı dünyeviyeyi, senelerle hayat-ı bâkiyeye tercih ettiriyor. Ben birgün sokağa bakarken, o fitnenin tesirli bir nümunesini hissettim. Gençlere çok acıdım. [COLOR="#8b0000"][B]Dedim: Bu biçareler kendilerini bu mıknatıs gibi cezbedici fitnenin ateşinden kurtaramazlar, diye düşünürken; birden o fitneyi ateşlendiren ve talim eden irtidadkâr bir şahs-ı manevî önümde tecessüm etti.» (Gençlik Rehberi sh: 16)[/B][/COLOR] [B]Bu fitne dahi, mezkûr mânâda…[/B] Nimetlere karşı küfranda bulunanlara atfen: [COLOR="#8b0000"][B]«…Yani nefsine isnad ettiği o hal ve o şey, kendisi için bir fitne olduğu halde ben kendi ilim ve iktidarımla buldum ve kazandım diyecektir.» (Mesnevi/Tercüme: A.Badıllı sh: 314)[/B][/COLOR] [B]Burada geçen fitne, imtihan mânâsında… [/B] [COLOR="navy"]Kısaca bazı nümunelerini gördüğümüz fitnelerden haber verilip ümmetin tekrar tekrar ikaz edilmesi, fitneler büyük zararlara sebebiyet verdiği içindir. Müslümanların bu ikazlara çok ehemmiyet verip, gereken tedbirleri almaları ve her türlü fitneden uzak durmaları gerekiyor.[/COLOR] Risale-i Nur eserlerinden alınıp, fitneyi tarif etmek makamında sıralanan parçalardaki tariflere ve Kur’anda geçen fitne kelimelerinin ifade ettiği mânâların inceliğine dikkat edilirse; verilen tariflerin Kur’anî mânâlara mutabık olduğu görülür. [COLOR="navy"][B]Böylece Risale-i Nur’da Kur’anî ikazların bir nevi tefsiri, fiiliyattan ve hayattan gösterildiği için; mü’minlerin uzak duracakları fitnelerin neler olduğu kolayca anlaşılmaktadır.[/B][/COLOR] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risale-i Nur Külliyat’ında Âhirzaman Alametleri ve Fitneleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…