Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Risale Soru Cevap
Risale-i Nur Soru Cevap 1 : Ülfet
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="faris" data-source="post: 262159" data-attributes="member: 1006387"><p><strong>Cevap: Risale-i Nur soru - cevap (ÜLFET)</strong></p><p></p><p>Bu hususta latif bir örnekte ben vermek isterim şöyle ki;</p><p></p><p>Dallarına tadella takılmış ağacın altında oturan çocuğa adam sormuş evladım bu tadellaları bu dallara kim taktı? Çocuk; amca kimse takmadı deyince, adam "olur mu evladım onun fabrikası bizim memlekette 400 dönüm üzerine kurulu fabrikada şu kadar gıda mühendisi bu kadar işcisi, şekeri şuradan, fındığı buradan gelmekte" demiş. Çocuk "peki o tadellalardan birini alıp yerine bir nar tanesi taksak o zaman ne dersin şu odun parçası mı yaptı diyeceksin? Senin bir tadellan için felanca yerde yüzlerce dönüme kurulmuş fabrikada çeşitli bilim adamları ve her bir maddesi bir yerden geliyorken şu bir eşi ve benzeri dahi olmayan bu lezzetli yiyeceği bir odun parçasının yaptığını mı söyleyeceksin. Madem hal böyledir bir tek ağaçta dahi böyle binler harikalar ve sanatları bizlere gösteren Rabbimize o harikaları düşünerek tefekkür ederek şükretmeliyiz. Nar ağacı işte ya da elma ağacı işte demeden her bir hadisede o hadisenin sanatkarını sanatında tefekkür etmeliyiz. Bazen bakıyoruz açık arttırma da milyonlara tablolar resimler satılmakta. Adam onu duvarına asıyor karşısına geçip tefekkür ediyor. O tabloyu her gören her gördüğünde onda çeşitli güzellikleri düşünüyor. Paha biçilmez bu tablolar bir faninin eseri iken bunca tefekkürü yapıyoruz ama şu kainatı sanatlı ve güzel şekilde yaratan Rabbimizi bildiğimiz halde sanatını ve güzelliklerini tefekkür etmeden geçiştiriyoruz. </p><p></p><p>Bir otele tatile gidiyor, tatil dönüşü çevremize o otelde gördüklerimizi çok güzeldi şöyle oyun bahçeleri böyle havuzu, saunası, odaları, bahçeleri vesaireleri var diyoruz. Ama şu kainatı ne kendimize ne de bir başkasına o oteli anlattığımızın onda biri kadar anlatmıyoruz.</p><p></p><p>Ya geçen bir restauranta gittim, ustalar harika lezzetli yemek yapıyorlar. sözünü çevremize çok anlatıyoruz. Ama bize o nimeti veren Rabbimizin nimetlerini anlatmıyoruz. İneğe otu yediriyor, süt verdiriyor demiyoruz, demediğimiz gibi bunu tefekkür dahi etmiyoruz.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p> Bu acip asrın bu acip hastalığına ve dehşetli marazına karşı Kur’ân-ı Mu’cizü’l-Beyânın tiryak misâl ilâçlarının nâşiri olan Risale-i Nur dayanabilir; ve onun metîn, sarsılmaz, sebatkâr, hâlis, sadık, fedakâr şakirtleri mukavemet edebilir. Öyleyse, herşeyden evvel onun dairesine girmeli, sadakatle, tam metanet ve ciddî ihlâs ve tam itimadla ona yapışmak lâzım ki, o acip hastalığın tesirinden kurtulsun. (Kastamonu Lahikası)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="faris, post: 262159, member: 1006387"] [b]Cevap: Risale-i Nur soru - cevap (ÜLFET)[/b] Bu hususta latif bir örnekte ben vermek isterim şöyle ki; Dallarına tadella takılmış ağacın altında oturan çocuğa adam sormuş evladım bu tadellaları bu dallara kim taktı? Çocuk; amca kimse takmadı deyince, adam "olur mu evladım onun fabrikası bizim memlekette 400 dönüm üzerine kurulu fabrikada şu kadar gıda mühendisi bu kadar işcisi, şekeri şuradan, fındığı buradan gelmekte" demiş. Çocuk "peki o tadellalardan birini alıp yerine bir nar tanesi taksak o zaman ne dersin şu odun parçası mı yaptı diyeceksin? Senin bir tadellan için felanca yerde yüzlerce dönüme kurulmuş fabrikada çeşitli bilim adamları ve her bir maddesi bir yerden geliyorken şu bir eşi ve benzeri dahi olmayan bu lezzetli yiyeceği bir odun parçasının yaptığını mı söyleyeceksin. Madem hal böyledir bir tek ağaçta dahi böyle binler harikalar ve sanatları bizlere gösteren Rabbimize o harikaları düşünerek tefekkür ederek şükretmeliyiz. Nar ağacı işte ya da elma ağacı işte demeden her bir hadisede o hadisenin sanatkarını sanatında tefekkür etmeliyiz. Bazen bakıyoruz açık arttırma da milyonlara tablolar resimler satılmakta. Adam onu duvarına asıyor karşısına geçip tefekkür ediyor. O tabloyu her gören her gördüğünde onda çeşitli güzellikleri düşünüyor. Paha biçilmez bu tablolar bir faninin eseri iken bunca tefekkürü yapıyoruz ama şu kainatı sanatlı ve güzel şekilde yaratan Rabbimizi bildiğimiz halde sanatını ve güzelliklerini tefekkür etmeden geçiştiriyoruz. Bir otele tatile gidiyor, tatil dönüşü çevremize o otelde gördüklerimizi çok güzeldi şöyle oyun bahçeleri böyle havuzu, saunası, odaları, bahçeleri vesaireleri var diyoruz. Ama şu kainatı ne kendimize ne de bir başkasına o oteli anlattığımızın onda biri kadar anlatmıyoruz. Ya geçen bir restauranta gittim, ustalar harika lezzetli yemek yapıyorlar. sözünü çevremize çok anlatıyoruz. Ama bize o nimeti veren Rabbimizin nimetlerini anlatmıyoruz. İneğe otu yediriyor, süt verdiriyor demiyoruz, demediğimiz gibi bunu tefekkür dahi etmiyoruz. Bu acip asrın bu acip hastalığına ve dehşetli marazına karşı Kur’ân-ı Mu’cizü’l-Beyânın tiryak misâl ilâçlarının nâşiri olan Risale-i Nur dayanabilir; ve onun metîn, sarsılmaz, sebatkâr, hâlis, sadık, fedakâr şakirtleri mukavemet edebilir. Öyleyse, herşeyden evvel onun dairesine girmeli, sadakatle, tam metanet ve ciddî ihlâs ve tam itimadla ona yapışmak lâzım ki, o acip hastalığın tesirinden kurtulsun. (Kastamonu Lahikası) [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Risale Soru Cevap
Risale-i Nur Soru Cevap 1 : Ülfet
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…