Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Risale Soru Cevap
Risale-i Nur Soru Cevap 10 : Cennet, Cehennem
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="teblið" data-source="post: 277285" data-attributes="member: 1011058"><p><strong>Cevap: Risale Soru Cevap: Cennet, Cehennem</strong></p><p></p><p>Cennet ve cehennem konusu öteden beri müslümanlar arasında hep merak edilip araştırılıp ve tarışılan bir konudur;</p><p></p><p>Bu konuda en özetle şöyle diyebiliriz..Her iki yöne gideceklerin akibeti mutlak surette yüce Allah'ın (c.c) takdiri ilahisidir..</p><p></p><p>esasında en başta şunu anlamak gerek sanıyorum ...Cennet e giden yol İlahi rızaya mazhar olabilmekten geçer..</p><p></p><p>Ve bu yeşil yolun anahtarıda İman anahtarıdır..Üstadımızın o güzel sözü ne kadar da manidardır;</p><p></p><p>Devir imanı kurtarmak devridir............</p><p></p><p>Demekkki asrın müslümanlarının ilk hastalığı ve tedavi görmesi gereken ilk etap İmandır..İman kalesi sağlamsa hiç bir poyraz yıkamaz bedeni inşl..</p><p></p><p> İmanın tehlikede olduğu bir dönemde böyle bir sözü, özellikle genç ve entellektüeller için son derece makul görmek gerekir.cennete gitmek istiyorsak şayet ilk ödevimiz üstadımızın işaret buyurduğu İman kalesinin tuğlalarını sıkı örmekten geçer...</p><p></p><p>Hakk aşığı yunus emrenin o güzel şiiride aklıma geldi konuyu düşündükçe;</p><p></p><p>....Cennet dedikleri üç beş huri ,başkasına ver onu..bana seni gerek seni..;</p><p></p><p>Evet kulun en güzel cenneti Yüce Allahın rızası cemallullahı değilmidir..bana göre en güzel cennet budur...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="teblið, post: 277285, member: 1011058"] [b]Cevap: Risale Soru Cevap: Cennet, Cehennem[/b] Cennet ve cehennem konusu öteden beri müslümanlar arasında hep merak edilip araştırılıp ve tarışılan bir konudur; Bu konuda en özetle şöyle diyebiliriz..Her iki yöne gideceklerin akibeti mutlak surette yüce Allah'ın (c.c) takdiri ilahisidir.. esasında en başta şunu anlamak gerek sanıyorum ...Cennet e giden yol İlahi rızaya mazhar olabilmekten geçer.. Ve bu yeşil yolun anahtarıda İman anahtarıdır..Üstadımızın o güzel sözü ne kadar da manidardır; Devir imanı kurtarmak devridir............ Demekkki asrın müslümanlarının ilk hastalığı ve tedavi görmesi gereken ilk etap İmandır..İman kalesi sağlamsa hiç bir poyraz yıkamaz bedeni inşl.. İmanın tehlikede olduğu bir dönemde böyle bir sözü, özellikle genç ve entellektüeller için son derece makul görmek gerekir.cennete gitmek istiyorsak şayet ilk ödevimiz üstadımızın işaret buyurduğu İman kalesinin tuğlalarını sıkı örmekten geçer... Hakk aşığı yunus emrenin o güzel şiiride aklıma geldi konuyu düşündükçe; ....Cennet dedikleri üç beş huri ,başkasına ver onu..bana seni gerek seni..; Evet kulun en güzel cenneti Yüce Allahın rızası cemallullahı değilmidir..bana göre en güzel cennet budur... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Risale Soru Cevap
Risale-i Nur Soru Cevap 10 : Cennet, Cehennem
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…