Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Risale-i Nur'da Bilim ve Din
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 184187" data-attributes="member: 27"><p>Elhasıl, her ¸şeyin nihayet derecede hem san'atlı, hem suhuletli vücudu gösteriyor ki, muhit bir ilim sahibi olan bir Kadîr-i Ezelînin eseridir. Yoksa, yüz bin muhal içinde, değil vücuda gelmek, belki imkân dairesinden çıkıp imtinâ dairesine girecek ve mümkün suretinden çıkıp mümteni mahiyetine girecek ve hiçbir şey vücuda gelmeyecek, belki de vücuda gelmesi muhal olacaktır.</p><p></p><p></p><p> <strong><span style="color: DarkSlateGray">İşte bu gayet ince ve gayet kuvvetli ve gayet derin ve gayet zâhir bir bürhanla, şeytanın muvakkat bir şakirdi ve ehl-i dalâletin ve ehl-i felsefenin bir vekili olan nefsim sustu. Ve, lillâhilhamd, tam imana geldi. Ve dedi ki:</span></strong></p><p></p><p></p><p> <span style="color: Blue">Evet, bana öyle bir Hâlık ve Rab lâzım ki, </span></p><p><span style="color: Blue"></span><span style="color: Blue">en küçük hâtırât-ı kalbimi ve en hafî niyazımı bilecek; </span></p><p><span style="color: Blue"></span><span style="color: Blue">ve en gizli ihtiyac-ı ruhumu yerine getirdiği gibi, bana saadet-i ebediyeyi vermek için, </span></p><p><span style="color: Blue"></span><span style="color: Blue">koca dünyayı âhirete tebdil edecek ve bu dünyayı kaldırıp âhireti yerine kuracak;</span></p><p><span style="color: Blue">hem sineği halk ettiği gibi semâvâtı da icad edecek; </span></p><p><span style="color: Blue"></span><span style="color: Blue">hem güneşi semânın yüzüne bir göz olarak çaktığı gibi, </span></p><p><span style="color: Blue"></span><span style="color: Blue">bir zerreyi de gözbebeğimde yerleştirecek bir kudrete mâlik olsun. </span></p><p></p><p><span style="color: Red">Yoksa, sineği halk edemeyen, hâtırât-ı kalbime müdahale edemez, </span></p><p><span style="color: Red"></span><span style="color: Red">niyaz-ı ruhumu işitemez. </span></p><p><span style="color: Red"></span><span style="color: Red">Semâvâtı halk edemeyen, saadet-i ebediyeyi bana veremez. </span></p><p></p><p><span style="color: Blue">Öyleyse, benim Rabbim Odur ki, </span></p><p><span style="color: Blue"></span><span style="color: Blue">hem hâtırât-ı kalbimi ıslah eder, </span></p><p><span style="color: Blue"></span><span style="color: Blue">hem cevv-i havayı bulutlarla bir saatte doldurup boşalttığı gibi </span></p><p><span style="color: Blue"></span><span style="color: Blue">dünyayı âhirete tebdil edip, </span></p><p><span style="color: Blue"></span><span style="color: Blue">Cenneti yapıp, kapısını bana açar, "Haydi, gir" der.</span></p><p></p><p></p><p> <strong><span style="color: DarkSlateGray">İşte, ey nefsim gibi bedbahtlık neticesinde bir kısım ömrünü </span></strong></p><p><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong><strong><span style="color: DarkSlateGray">nursuz felsefî ve ecnebî fünununa sarf eden ihtiyar kardeşlerim! </span></strong></p><p><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong><strong><span style="color: DarkSlateGray">Kur'ân'ın lisanındaki mütemadiyen Lâ ilâhe illâ Hû ferman-ı kudsiyesinden ne kadar kuvvetli </span></strong></p><p><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong><strong><span style="color: DarkSlateGray">ve ne kadar hakikatli ve hiçbir cihette sarsılmaz </span></strong></p><p><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong><strong><span style="color: DarkSlateGray">ve zedelenmez ve tagayyür etmez </span></strong></p><p><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong><strong><span style="color: DarkSlateGray">kudsî bir rükn-ü imanîyi anlayınız ki, </span></strong></p><p><strong><span style="color: DarkSlateGray"></span></strong><strong><span style="color: DarkSlateGray">nasıl bütün mânevî zulümatı dağıtır ve mânevî yaraları tedavi eder!</span></strong></p><p></p><p></p><p><u><span style="color: Blue"><em>Lem'alar, s. 239-242</em></span></u></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 184187, member: 27"] Elhasıl, her ¸şeyin nihayet derecede hem san'atlı, hem suhuletli vücudu gösteriyor ki, muhit bir ilim sahibi olan bir Kadîr-i Ezelînin eseridir. Yoksa, yüz bin muhal içinde, değil vücuda gelmek, belki imkân dairesinden çıkıp imtinâ dairesine girecek ve mümkün suretinden çıkıp mümteni mahiyetine girecek ve hiçbir şey vücuda gelmeyecek, belki de vücuda gelmesi muhal olacaktır. [B][COLOR=DarkSlateGray]İşte bu gayet ince ve gayet kuvvetli ve gayet derin ve gayet zâhir bir bürhanla, şeytanın muvakkat bir şakirdi ve ehl-i dalâletin ve ehl-i felsefenin bir vekili olan nefsim sustu. Ve, lillâhilhamd, tam imana geldi. Ve dedi ki:[/COLOR][/B] [COLOR=Blue]Evet, bana öyle bir Hâlık ve Rab lâzım ki, [/COLOR][COLOR=Blue]en küçük hâtırât-ı kalbimi ve en hafî niyazımı bilecek; [/COLOR][COLOR=Blue]ve en gizli ihtiyac-ı ruhumu yerine getirdiği gibi, bana saadet-i ebediyeyi vermek için, [/COLOR][COLOR=Blue]koca dünyayı âhirete tebdil edecek ve bu dünyayı kaldırıp âhireti yerine kuracak;[/COLOR] [COLOR=Blue]hem sineği halk ettiği gibi semâvâtı da icad edecek; [/COLOR][COLOR=Blue]hem güneşi semânın yüzüne bir göz olarak çaktığı gibi, [/COLOR][COLOR=Blue]bir zerreyi de gözbebeğimde yerleştirecek bir kudrete mâlik olsun. [/COLOR] [COLOR=Red]Yoksa, sineği halk edemeyen, hâtırât-ı kalbime müdahale edemez, [/COLOR][COLOR=Red]niyaz-ı ruhumu işitemez. [/COLOR][COLOR=Red]Semâvâtı halk edemeyen, saadet-i ebediyeyi bana veremez. [/COLOR] [COLOR=Blue]Öyleyse, benim Rabbim Odur ki, [/COLOR][COLOR=Blue]hem hâtırât-ı kalbimi ıslah eder, [/COLOR][COLOR=Blue]hem cevv-i havayı bulutlarla bir saatte doldurup boşalttığı gibi [/COLOR][COLOR=Blue]dünyayı âhirete tebdil edip, [/COLOR][COLOR=Blue]Cenneti yapıp, kapısını bana açar, "Haydi, gir" der.[/COLOR] [B][COLOR=DarkSlateGray]İşte, ey nefsim gibi bedbahtlık neticesinde bir kısım ömrünü [/COLOR][/B][B][COLOR=DarkSlateGray]nursuz felsefî ve ecnebî fünununa sarf eden ihtiyar kardeşlerim! [/COLOR][/B][B][COLOR=DarkSlateGray]Kur'ân'ın lisanındaki mütemadiyen Lâ ilâhe illâ Hû ferman-ı kudsiyesinden ne kadar kuvvetli [/COLOR][/B][B][COLOR=DarkSlateGray]ve ne kadar hakikatli ve hiçbir cihette sarsılmaz [/COLOR][/B][B][COLOR=DarkSlateGray]ve zedelenmez ve tagayyür etmez [/COLOR][/B][B][COLOR=DarkSlateGray]kudsî bir rükn-ü imanîyi anlayınız ki, [/COLOR][/B][B][COLOR=DarkSlateGray]nasıl bütün mânevî zulümatı dağıtır ve mânevî yaraları tedavi eder![/COLOR][/B] [U][COLOR=Blue][I]Lem'alar, s. 239-242[/I][/COLOR][/U] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Risale-i Nur'da Bilim ve Din
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…