Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Risale-i Nur'da Ordu ve Asker
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 172779" data-attributes="member: 27"><p><u><strong><span style="color: DarkRed">Dokuzuncusu:</span></strong></u> </p><p></p><p></p><p>Denizli müdafaatında izahı ve ispatı bulunan bir meselenin kısacık bir hülasasıdır. </p><p></p><p></p><p> Bir dehşetli kumandan, deha ve zekâvetiyle, ordunun müsbet hasenelerini kendine alıp ve kendinin menfî seyyielerini o orduya vererek, </p><p>o efrad adedince haseneleri, gazilikleri bire indirdiği ve </p><p>seyyiesini o ordu efradına isnad ederek onların adedince seyyieler hükmüne getirdiğinden, </p><p>dehşetli bir zulüm ve hilaf-ı hakikat olmasından, </p><p>ben kırk sene evvel beyan ettiğim bir hadisin o şahsa vurduğu tokada binaen, </p><p>sabık mahkemelerimizde bana hücum eden bir müdde-i umumiye dedim: </p><p></p><p></p><p><span style="color: Blue">"Gerçi onu hadislerin ihbarıyla kırıyorum, fakat ordunun şerefini muhafaza ve büyük hatalardan vikaye ederim. </span></p><p><span style="color: Blue"></span><span style="color: Blue">Sen ise, birtek dostun için Kur'an'ın bayraktarı ve âlem-i İslamın kahraman bir kumandanı olan ordunun şerefini kırıyorsun ve hasenelerini hiçe indiriyorsun"</span> dedim. </p><p>İnşaallah, o müddei insafa geldi, hatadan kurtuldu. <p style="margin-left: 20px"><p style="text-align: left"> </p> <p style="text-align: left"><u><span style="color: DarkGreen"><em>Şualar, s. 330</em></span></u></p> <p style="text-align: left"><u><span style="color: DarkGreen"><em></em></span></u></p> <p style="text-align: left"><u><span style="color: DarkGreen"><em></em></span></u></p> <p style="text-align: left"><u><span style="color: DarkGreen"><em></em></span></u></p> </p><p>İstidrac eseri olarak, müstebidane olan koca hükümetlerinde, </p><p>cesur orduların ve faal milletin kuvvetiyle vukua gelen terakkiyat ve iyilikler </p><p>haksız olarak onlara isnad edilmesiyle, </p><p>binler adam kadar bir iktidar, onların ,sahıslarında telehhum edilmeye sebep olur. </p><p>Halbuki, hakikaten ve kaideten, bir cemaatin hareketiyle vücuda gelen müsbet mehasin ve şeref ve ganimet, </p><p>o cemaate taksim edilir ve efradına ve-rilir. </p><p>Ve seyyiat ve tahribat ve zayiat ise, reisinin tedbirsizliğine ve kusurlarına verilir. </p><p>Mesela, bir tabur bir kal'ayı fethetse, ganimet ve şeref süngülerine aittir; </p><p>ve menfi tedbirler ile zayiatlar olsa, kumandanlarına aittir. </p><p></p><p></p><p> İşte, hak ve hakikatin bu dustur-u esasiyesine bütün bütün muhalif olarak, </p><p>müsbet terakkiyat ve hasenat, o müthiş başlara; ve menfi icraat ve seyyiat biçare milletlerine verilmesiyle, </p><p>nefret-i ammeye layık olan o şahıslar, istidrac cihetiyle, ehl-i gaflet tarafından bir muhabbet-i umumiyeye mazhar olurlar. <p style="margin-left: 20px"><p style="text-align: left"> </p> <p style="text-align: left"><u><span style="color: DarkGreen"><em>Şualar, s. 513 </em></span></u></p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 172779, member: 27"] [U][B][COLOR=DarkRed]Dokuzuncusu:[/COLOR][/B][/U] Denizli müdafaatında izahı ve ispatı bulunan bir meselenin kısacık bir hülasasıdır. Bir dehşetli kumandan, deha ve zekâvetiyle, ordunun müsbet hasenelerini kendine alıp ve kendinin menfî seyyielerini o orduya vererek, o efrad adedince haseneleri, gazilikleri bire indirdiği ve seyyiesini o ordu efradına isnad ederek onların adedince seyyieler hükmüne getirdiğinden, dehşetli bir zulüm ve hilaf-ı hakikat olmasından, ben kırk sene evvel beyan ettiğim bir hadisin o şahsa vurduğu tokada binaen, sabık mahkemelerimizde bana hücum eden bir müdde-i umumiye dedim: [COLOR=Blue]"Gerçi onu hadislerin ihbarıyla kırıyorum, fakat ordunun şerefini muhafaza ve büyük hatalardan vikaye ederim. [/COLOR][COLOR=Blue]Sen ise, birtek dostun için Kur'an'ın bayraktarı ve âlem-i İslamın kahraman bir kumandanı olan ordunun şerefini kırıyorsun ve hasenelerini hiçe indiriyorsun"[/COLOR] dedim. İnşaallah, o müddei insafa geldi, hatadan kurtuldu. [INDENT][LEFT] [U][COLOR=DarkGreen][I]Şualar, s. 330 [/I][/COLOR][/U][/LEFT] [/INDENT]İstidrac eseri olarak, müstebidane olan koca hükümetlerinde, cesur orduların ve faal milletin kuvvetiyle vukua gelen terakkiyat ve iyilikler haksız olarak onlara isnad edilmesiyle, binler adam kadar bir iktidar, onların ,sahıslarında telehhum edilmeye sebep olur. Halbuki, hakikaten ve kaideten, bir cemaatin hareketiyle vücuda gelen müsbet mehasin ve şeref ve ganimet, o cemaate taksim edilir ve efradına ve-rilir. Ve seyyiat ve tahribat ve zayiat ise, reisinin tedbirsizliğine ve kusurlarına verilir. Mesela, bir tabur bir kal'ayı fethetse, ganimet ve şeref süngülerine aittir; ve menfi tedbirler ile zayiatlar olsa, kumandanlarına aittir. İşte, hak ve hakikatin bu dustur-u esasiyesine bütün bütün muhalif olarak, müsbet terakkiyat ve hasenat, o müthiş başlara; ve menfi icraat ve seyyiat biçare milletlerine verilmesiyle, nefret-i ammeye layık olan o şahıslar, istidrac cihetiyle, ehl-i gaflet tarafından bir muhabbet-i umumiyeye mazhar olurlar. [INDENT][LEFT] [U][COLOR=DarkGreen][I]Şualar, s. 513 [/I][/COLOR][/U][/LEFT] [/INDENT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Risale-i Nur'da Ordu ve Asker
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…