Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Risale-i Nur'da Ordu ve Asker
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 172947" data-attributes="member: 27"><p><u><strong><span style="color: DarkRed">Üçüncü cihet ve sebep:</span></strong></u> </p><p></p><p></p><p>Her iki Deccal, Yahudinin İslam ve Hıristiyan aleyhinde, şiddetli bir intikam besleyen gizli komitesinin muavenetini ve kadın hürriyetlerinin perdesi altındaki bir diğer komitenin yardımını, hatta İslam Deccalı masonların komitelerini aldatıp müzaheretlerini kazandıklarından, dehşetli bir iktidar zannedilir. </p><p>Hem bazı ehl-i velayetin istihracatıyla anlaşılıyor ki, İslam devletinin başına geçecek olan Süfyanî Deccal ise, gayet muktedir ve dâhî ve faal ve gösterişi istemeyen ve şahsî olan şan ve şerefe ehemmiyet vermeyen bir sadrazam ve gayet cesur ve iktidarlı ve metin ve cevval ve şöhretperestliğe tenezzül etmeyen bir serasker bulur, onları teshir eder. </p><p>Onların fevkalâde ve dâhîyane icraatlarını, riyasızlıklarından istifade ile, kendi şahsına isnad ve o vasıta ile koca ordunun ve hükümetin teceddüd ve inkılap ve Harb-i Umumi inkılabından gelen şiddet-i ihtiyacın sevkiyle işledikleri te-rakkiyatı şahsına isnad ettirerek, </p><p>şahsında pek acib ve harika bir iktidar bulunduğunu meddahlar tarafından inşa ettirir </p><p></p><p>... </p><p></p><p>Ben bir manevî âlemde İslam Deccalını gördüm. Yalnız birtek gözünde teshirci bir manyetizma gözümle müşahede ettim ve onu bütün bütün münkir bildim. </p><p>İşte bu inkâr-ı mutlaktan, çıkan bir cür'et ve cesaretle mukaddesata hücum eder. </p><p>Avam-ı nas hakikat-i hali bilmediklerinden, harikulade iktidar ve cesaret zennederler. </p><p>Hem, şanlı ve kahraman bir millet, mağlubiyeti hengamında, böyle istid-raclı ve şanlı ve tali'li ve muvaffakiyetli ve kurnaz bir kumandanı bulunduğundan, </p><p>gizli ve dehşetli olan mahiyetine bakmayarak kahramanlık damarıyla onu alkışlar, başına kor, seyyielerini örtmek ister.</p><p> Fakat, kahraman ve mücahid ordunun ve dindar milletin, ruhundaki nur-u iman ve Kur'an ışığıyla,</p><p> hakikat-i hali göreceği ve o kumandanın çok dehşetli tahribatını tamire çalışacağı rivayetlerden anlaşılır. <p style="margin-left: 20px"><p style="text-align: left"> </p> <p style="text-align: left"><span style="color: DarkGreen"><u><em>Şualar, s. 513, 514</em></u></span></p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 172947, member: 27"] [U][B][COLOR=DarkRed]Üçüncü cihet ve sebep:[/COLOR][/B][/U] Her iki Deccal, Yahudinin İslam ve Hıristiyan aleyhinde, şiddetli bir intikam besleyen gizli komitesinin muavenetini ve kadın hürriyetlerinin perdesi altındaki bir diğer komitenin yardımını, hatta İslam Deccalı masonların komitelerini aldatıp müzaheretlerini kazandıklarından, dehşetli bir iktidar zannedilir. Hem bazı ehl-i velayetin istihracatıyla anlaşılıyor ki, İslam devletinin başına geçecek olan Süfyanî Deccal ise, gayet muktedir ve dâhî ve faal ve gösterişi istemeyen ve şahsî olan şan ve şerefe ehemmiyet vermeyen bir sadrazam ve gayet cesur ve iktidarlı ve metin ve cevval ve şöhretperestliğe tenezzül etmeyen bir serasker bulur, onları teshir eder. Onların fevkalâde ve dâhîyane icraatlarını, riyasızlıklarından istifade ile, kendi şahsına isnad ve o vasıta ile koca ordunun ve hükümetin teceddüd ve inkılap ve Harb-i Umumi inkılabından gelen şiddet-i ihtiyacın sevkiyle işledikleri te-rakkiyatı şahsına isnad ettirerek, şahsında pek acib ve harika bir iktidar bulunduğunu meddahlar tarafından inşa ettirir ... Ben bir manevî âlemde İslam Deccalını gördüm. Yalnız birtek gözünde teshirci bir manyetizma gözümle müşahede ettim ve onu bütün bütün münkir bildim. İşte bu inkâr-ı mutlaktan, çıkan bir cür'et ve cesaretle mukaddesata hücum eder. Avam-ı nas hakikat-i hali bilmediklerinden, harikulade iktidar ve cesaret zennederler. Hem, şanlı ve kahraman bir millet, mağlubiyeti hengamında, böyle istid-raclı ve şanlı ve tali'li ve muvaffakiyetli ve kurnaz bir kumandanı bulunduğundan, gizli ve dehşetli olan mahiyetine bakmayarak kahramanlık damarıyla onu alkışlar, başına kor, seyyielerini örtmek ister. Fakat, kahraman ve mücahid ordunun ve dindar milletin, ruhundaki nur-u iman ve Kur'an ışığıyla, hakikat-i hali göreceği ve o kumandanın çok dehşetli tahribatını tamire çalışacağı rivayetlerden anlaşılır. [INDENT][LEFT] [COLOR=DarkGreen][U][I]Şualar, s. 513, 514[/I][/U][/COLOR][/LEFT] [/INDENT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Risale-i Nur'da Ordu ve Asker
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…