Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Risale-i Nurdaki Tashihler Hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Sergerdan" data-source="post: 84902" data-attributes="member: 2492"><p><strong>Cevap: Şeker mektubunda Üstad ne demek istemiş ?</strong></p><p></p><p>Firakdaolmasa kardeşim konuya dikkatimi verememiş olmakla beraber anlamak için sorayım,sanırım yazıcı bir kardeşimizsiniz.Ögrenmiş olayım..</p><p></p><p>Risale-i nurların latince basımına ve okunmasına ne gözle bakıyorsunuz?Bana naklettiginiz hatıra tatmin edici gelmedi,yanlış anlaşılmasın agabeyime sözüm olamaz.. şimdi siz latince basımın gayri müslim çocuklar için oldugunu mu söylüyorsunuz?</p><p></p><p>Aşagıdaki yazı nev'inden,ben saff-ı evvel abilerin bir çogunun da bulundugu bir meşrebde bu hizmet tarzının bu şekilde devam etmesinin risale-i nurların okunması ile de talebe olunduguna yeterli bir delil oldugu fikrindeyim.</p><p></p><p></p><p><strong><span style="color: DimGray">Risale-i Nur külliyatından enson yazılan eser gençlik rehberi adlı risaledir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray"></span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray">Bilindiği gibi risaleler üstad hayatta iken Latin harfleriyle matbaada basılmıştır.</span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray"></span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray">Bedüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Bayram Yüksel ağabey latin harfleriyle Risalelerin basıldığı yılı şu hatırada dile getirmektedir.</span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray"></span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray"><strong>ESERLERİN BASKISINI TAKİP EDERDİ:</strong></span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray"><strong></strong></span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray"><strong></strong><em>"Üstadımız eserlerin sıhhatine çok dikkat ederdi. Hatta yeni harflere çevrilirken Tahiri ağabeyle Ceylan ağabeye, gönderir.Çok dikkat edin derdi. "Risalei Nur külliyatının 1955 ten sonra yeni harflerle Ankara, İstanbul, Antalya ve Samsunda basılmaya başladığında Üstadımız adeta bayram ediyordu. 'Risalei Nur bayramıdır' derdi. Sözler mecmuası ilk matbaaya verildiğinde 'Ben bunu bekliyordum. Bu bitsin, ben ahirete gideceğim' derdi. O bitti Mektubat başladı, bunu da görsem gideceğim" dedi. Ondan sonra Lem'alar, İşaratül İcaz, Mesnevi-i Nuriye, Asa-yı Musa, Şualar, Tarihçe-i Hayat ve en son Bediüzzaman Cevap Veriyor basıldı. Her kitap baskıya verildiğinde, 'Ya rabbi bunu görsem gideceğim, bu günleri bekliyordum." derdi.</em></span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray"><em></em></span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray"><em></em>"Hatta bir gün Sözler mecmuası ilk çıktığında Said özdemir kardeşimiz Üstadımıza göndermişti. Üstadımız çok sevindi. Ağabeyimize hediye etmek istedi. O da 'Üstadım, bu yeni yazıya nasıl müsaade ettin? dediğinde Üstadımız, 'İmanı kurtarmak lazım bunu maarifle Diyanet basıyor dedi. Said özdemir kardeşimiz o zaman diyanet işlerinde memurdu: Atıf ural Hukuk fakültesinde talebe, Tahsin Tolada milletvekili idi. Bunlar beraber basıyorlardı. Üstadımız onu kastederek. 'Diyanet ve maarif basıyor. İmanı kurtarmak lazım' diyerek ağabeyimize ısrarla verdi. Ağabeyimiz almadı. 'Kardeşim sizin çekirdekleriniz meyve oldu, meyveler ağaç oldu. Bunlar hep sizin hizmetiniz. Dedi. Fakat mübarek ağabeyimiz yine almadı." <strong>(Son şahitler3 cild s:52-53)</strong></span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray"><strong></strong></span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray"><strong></strong>Bediüzzaman hazretleri 28 yıllık tecridinin bır kısmını gözetim altında geçirmiş. Bu esnada kontrollü olarak, bazı talebelerinin yanında kalmasına izin verilmiştir. Hapiste kaldığı dönemlerde ise zaten talebeleriyle birlikte tevkif edilip, gözaltına alınmıştır.</span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray"></span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray"><em>Bediüzzaman hazretleri yarım ümmi olmasından, okuması var. Fakat yazısı yoktu.</em> Tüm hayatı boyunca kendi el yazısıyla yazdığı sadece 2-3 sahifeden ibarettir. Risaleler kendi yanında bulunan Husrev abi, Şamlı Hafız Tevfik abi vb. nur talebeleri tarafından yazılıyordu. Katiplerin sayısını net olarak ifade edemeyeceğiz. Ancak toplam , 7 - 8 katip olabileceğini tahmin ediyoruz.</span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray"></span></strong></p><p><strong><span style="color: DimGray"></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sergerdan, post: 84902, member: 2492"] [b]Cevap: Şeker mektubunda Üstad ne demek istemiş ?[/b] Firakdaolmasa kardeşim konuya dikkatimi verememiş olmakla beraber anlamak için sorayım,sanırım yazıcı bir kardeşimizsiniz.Ögrenmiş olayım.. Risale-i nurların latince basımına ve okunmasına ne gözle bakıyorsunuz?Bana naklettiginiz hatıra tatmin edici gelmedi,yanlış anlaşılmasın agabeyime sözüm olamaz.. şimdi siz latince basımın gayri müslim çocuklar için oldugunu mu söylüyorsunuz? Aşagıdaki yazı nev'inden,ben saff-ı evvel abilerin bir çogunun da bulundugu bir meşrebde bu hizmet tarzının bu şekilde devam etmesinin risale-i nurların okunması ile de talebe olunduguna yeterli bir delil oldugu fikrindeyim. [B][COLOR=DimGray]Risale-i Nur külliyatından enson yazılan eser gençlik rehberi adlı risaledir. Bilindiği gibi risaleler üstad hayatta iken Latin harfleriyle matbaada basılmıştır. Bedüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Bayram Yüksel ağabey latin harfleriyle Risalelerin basıldığı yılı şu hatırada dile getirmektedir. [B]ESERLERİN BASKISINI TAKİP EDERDİ: [/B][I]"Üstadımız eserlerin sıhhatine çok dikkat ederdi. Hatta yeni harflere çevrilirken Tahiri ağabeyle Ceylan ağabeye, gönderir.Çok dikkat edin derdi. "Risalei Nur külliyatının 1955 ten sonra yeni harflerle Ankara, İstanbul, Antalya ve Samsunda basılmaya başladığında Üstadımız adeta bayram ediyordu. 'Risalei Nur bayramıdır' derdi. Sözler mecmuası ilk matbaaya verildiğinde 'Ben bunu bekliyordum. Bu bitsin, ben ahirete gideceğim' derdi. O bitti Mektubat başladı, bunu da görsem gideceğim" dedi. Ondan sonra Lem'alar, İşaratül İcaz, Mesnevi-i Nuriye, Asa-yı Musa, Şualar, Tarihçe-i Hayat ve en son Bediüzzaman Cevap Veriyor basıldı. Her kitap baskıya verildiğinde, 'Ya rabbi bunu görsem gideceğim, bu günleri bekliyordum." derdi. [/I]"Hatta bir gün Sözler mecmuası ilk çıktığında Said özdemir kardeşimiz Üstadımıza göndermişti. Üstadımız çok sevindi. Ağabeyimize hediye etmek istedi. O da 'Üstadım, bu yeni yazıya nasıl müsaade ettin? dediğinde Üstadımız, 'İmanı kurtarmak lazım bunu maarifle Diyanet basıyor dedi. Said özdemir kardeşimiz o zaman diyanet işlerinde memurdu: Atıf ural Hukuk fakültesinde talebe, Tahsin Tolada milletvekili idi. Bunlar beraber basıyorlardı. Üstadımız onu kastederek. 'Diyanet ve maarif basıyor. İmanı kurtarmak lazım' diyerek ağabeyimize ısrarla verdi. Ağabeyimiz almadı. 'Kardeşim sizin çekirdekleriniz meyve oldu, meyveler ağaç oldu. Bunlar hep sizin hizmetiniz. Dedi. Fakat mübarek ağabeyimiz yine almadı." [B](Son şahitler3 cild s:52-53) [/B]Bediüzzaman hazretleri 28 yıllık tecridinin bır kısmını gözetim altında geçirmiş. Bu esnada kontrollü olarak, bazı talebelerinin yanında kalmasına izin verilmiştir. Hapiste kaldığı dönemlerde ise zaten talebeleriyle birlikte tevkif edilip, gözaltına alınmıştır. [I]Bediüzzaman hazretleri yarım ümmi olmasından, okuması var. Fakat yazısı yoktu.[/I] Tüm hayatı boyunca kendi el yazısıyla yazdığı sadece 2-3 sahifeden ibarettir. Risaleler kendi yanında bulunan Husrev abi, Şamlı Hafız Tevfik abi vb. nur talebeleri tarafından yazılıyordu. Katiplerin sayısını net olarak ifade edemeyeceğiz. Ancak toplam , 7 - 8 katip olabileceğini tahmin ediyoruz. [/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Risale-i Nurdaki Tashihler Hakkında
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…