Konuya cevap cer

Cevap: Rİsale panoya ne yazardiniz?

[FONT=tahoma,sans-serif]Bu Nesil Kimin Eseri?[/FONT]

[FONT=tahoma,sans-serif] Sene 1800'lü yılların başı... 

O  tarihlerde İstanbul'un Karaköy semti İstanbul'un en önemli ticaret  merkezidir. Osmanlı Devleti'nin sadece Anadolu'ya açılan ticari kapısı  değil, aynı zamanda ithalat ve ihracatın da merkezidir. Karaköy o  yıllarda yerli yabancı çok sayıda insan kaynamaktadır. O tarihlerde  henüz tren ulaşımı devreye girmediğinden, İstanbul'a gelen yabancı  tüccarların kullandığı en önemli ulaşım aracı gemilerdir. Avrupa'dan  gemilerle gelen yabancı tüccarlar ve seyyahlar Karaköy limanına ayak  basarak İstanbul'a giriş yapmaktadırlar. Haliyle o tarihlerde kağıt  para, çek vb. mübadele araçları henüz kullanılmaya başlanmadığından,  bütün alışverişler altın ve gümüş paralar üzerinden yapılmaktadır. 

Fransa'dan gelen bir gemiden inen ve Karaköy rıhtımına adımını atan  bir Fransız tüccar, hem İstanbul'a ilk ayak basmanın şaşkınlığı, hem de  kalabalığın itiş kakış etkisi ile üzerinde taşıdığı altın kesesini yere  düşürür. Yere saçılan altınlar kalabalığın arasında ayaklar altında  sağa sola yayılır gider. Fransız tüccar altınlardan bazılarının denize  yuvarlandığını da görür. Olaya şahit olan kalabalıkların hemen altınlara  saldırması, hatta denize yuvarlanan altınların peşinden suya atlayanlar  olduğunu da görünce, "bittim ben" diye düşünür. Fransız tüccar panikten  saçını başını yolmaya başlar. 

Yukarıda da anlattığımız gibi bankaların olmadığı, 'ben paramı  kaybettim, bana şu kadar havale edin' demenin mümkün olmadığı o dönemde  yabancı bir ülkede beraberinde getirdiği altınları kaybetmek demek,  herşeyini yitirmek anlamına gelmektedir. Fransız tüccarı perişan eden  durum da yabancı bir ülkede içine düştüğü bu çaresizliktir. Çöküp  kaldığı yerde başını ellerinin arasına almış kara kara düşünürken,  insanların kendisine doğru geldiğini fark eder. Her gelen önüne 1-2  altın koyar. Önüne altın koyanlar arasında, üstü başı su içinde  surulsıklam ıslanmış gençler de vardır. Fransız tüccar fark eder ki,  altın kesesini düşürdüğünde altınlara doğru hamle yapan, hatta denize  düşen altınların peşinden suya atlayan insanlar, kendi altınlarını  toparlayabilmek için mücadele veren insanlardır.  

[FONT=verdana,sans-serif]Nitekim  kalabalık dağıldığında ve altınlarını saydığında hiç eksik olmadığını  fark eder. Bu nesli kim ve hangi iman,inançla yetiştirdi?[/FONT]

[/FONT]

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)