Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nurdan Makaleler
Risale-i Nuru Okuyormuyuz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="nimet06" data-source="post: 142353" data-attributes="member: 4950"><p><span style="color: #483d8b">Mektubun bilhassa son paragrafından öğrendiğimize göre, Şefik adlı Nur talebesi ‘üç yaşından sekiz yaşına kadar’ çocukları ile yeğenlerine Risale-i Nur okumuştur. Ama, meselâ “Bunlar Risale-i Nur’dur. Üstad Bediüzzaman Said Nursî bunları yazmıştır” gibi bir girişle değil! Hele hele, “Gelin bakalım. Şimdi size Risale-i Nur okuyayım” diye hiç değil. </span></p><p></p><p> </p><p><strong><em>çok doğru,isabetli bir yaklaşım.Aynen ben de önceden önyargılıydım .Ama siz kardeşlerim sayesinde risalei nur okumaya ilk başladığım zaman inanın hiç bir şey anlamadım.samimiyetle söylüyorum ama kendimi verip okuduklarımı anlamaya çalıştım ve kendime uygun yorumladım.yanlış anlaşımasın tabiki üstadın kullandığı kelimelerle bağlantılı olarak ve bütün olarak anlamaya başladım.daha okumadığım eseri var tabiki ama benim için önemli olan anlayarak okumak.evladıma da doğru bir şekilde aktarmak.</em></strong></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: #483d8b">Üstadımız o kadar çaba sarf etmiş kendi adının Nurların önüne geçmemesi için, risaleler ile ilgili abes iş yapmayan mübarek, bu konuda da bildikleri var edmek ki ..</span></span></p><p></p><p><strong>zaten böyle mübarek bir insandan ancak böyle bir davranış beklenebilir.</strong></p><p><strong>kendisi için en önemli şey İslam hakikatlerini örneklerle açıklamak ve gelecek nesillere aktarmak.....mesela benim en çok etkilendiğim Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm 'ın 300' den fazla mucizesini anlattığı Dokuzuncu Mektubat eserinin girişindeki şu sözü yeterli bence....</strong></p><p> </p><p><strong>İHTAR:</strong> Şu risalede çok ehâdis-i şerife nakletmişim. Yanımda kütüb ü hadîsiye bulunmuyor. Yazdığım hadîslerin lâfzında yanlışım varsa, ya tashih edilsin, veyahut “hadîs-i bilmânâdır” denilsin. Çünkü, kavl-i râcih odur ki, “Nakl-i hadîs-i bilmânâ caizdir.” Yani, hadîsin yalnız mânâsını alıp, lâfzını kendi zikreder. Madem öyledir; lâfzında yanlışım varsa, hadîs-i bilmânâ nazarıyla bakılsın.</p><p> </p><p><em><strong>Ayrıca bir başka etkilendiğim eseri On Yedinci Mektup:</strong></em></p><p> </p><p>Mü’minlerin kablelbülûğ vefat eden evlâtları, Cennette ebedî, sevimli, Cennete lâyık bir surette, daimî çocuk kalacaklarını; ve Cennete giden peder ve validelerinin kucaklarında ebedî medar-ı sürurları olacaklarını; ve çocuk sevmek ve evlât okşamak gibi en lâtîf bir zevki, ebeveynine temine medar olacaklarını; ve herbir lezzetli şeyin Cennette bulunduğunu; “Cennet tenasül yeri olmadığından, evlât muhabbeti ve okşaması olmadığını” diyenlerin hükümleri hakikat olmadığını; hem dünyada on senelik kısa bir zamanda teellümatla karışık evlât sevmesine ve okşamasına bedel, sâfi, elemsiz, milyonlar sene ebedî evlât sevmesini ve okşamasını kazanmak, ehl-i imanın en büyük bir medar-ı saadeti olduğunu, şu âyet-i kerime, 1<span style="font-size: 15px">وِلْدَانٌ مُخَلَّدُونَ</span> cümlesiyle işaret ediyor ve müjde veriyor.</p><p> </p><p><em><strong>Selam ve Dua ile ....ALLAH' a emanet olun.</strong></em></p><p><em><strong></strong></em></p><p><em><strong></strong></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nimet06, post: 142353, member: 4950"] [COLOR=#483d8b]Mektubun bilhassa son paragrafından öğrendiğimize göre, Şefik adlı Nur talebesi ‘üç yaşından sekiz yaşına kadar’ çocukları ile yeğenlerine Risale-i Nur okumuştur. Ama, meselâ “Bunlar Risale-i Nur’dur. Üstad Bediüzzaman Said Nursî bunları yazmıştır” gibi bir girişle değil! Hele hele, “Gelin bakalım. Şimdi size Risale-i Nur okuyayım” diye hiç değil. [/COLOR] [B][I]çok doğru,isabetli bir yaklaşım.Aynen ben de önceden önyargılıydım .Ama siz kardeşlerim sayesinde risalei nur okumaya ilk başladığım zaman inanın hiç bir şey anlamadım.samimiyetle söylüyorum ama kendimi verip okuduklarımı anlamaya çalıştım ve kendime uygun yorumladım.yanlış anlaşımasın tabiki üstadın kullandığı kelimelerle bağlantılı olarak ve bütün olarak anlamaya başladım.daha okumadığım eseri var tabiki ama benim için önemli olan anlayarak okumak.evladıma da doğru bir şekilde aktarmak.[/I][/B] [B][/B] [FONT=Tahoma][COLOR=#483d8b]Üstadımız o kadar çaba sarf etmiş kendi adının Nurların önüne geçmemesi için, risaleler ile ilgili abes iş yapmayan mübarek, bu konuda da bildikleri var edmek ki ..[/COLOR][/FONT] [B]zaten böyle mübarek bir insandan ancak böyle bir davranış beklenebilir.[/B] [B]kendisi için en önemli şey İslam hakikatlerini örneklerle açıklamak ve gelecek nesillere aktarmak.....mesela benim en çok etkilendiğim Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm 'ın 300' den fazla mucizesini anlattığı Dokuzuncu Mektubat eserinin girişindeki şu sözü yeterli bence....[/B] [B]İHTAR:[/B] Şu risalede çok ehâdis-i şerife nakletmişim. Yanımda kütüb ü hadîsiye bulunmuyor. Yazdığım hadîslerin lâfzında yanlışım varsa, ya tashih edilsin, veyahut “hadîs-i bilmânâdır” denilsin. Çünkü, kavl-i râcih odur ki, “Nakl-i hadîs-i bilmânâ caizdir.” Yani, hadîsin yalnız mânâsını alıp, lâfzını kendi zikreder. Madem öyledir; lâfzında yanlışım varsa, hadîs-i bilmânâ nazarıyla bakılsın. [I][B]Ayrıca bir başka etkilendiğim eseri On Yedinci Mektup:[/B][/I] Mü’minlerin kablelbülûğ vefat eden evlâtları, Cennette ebedî, sevimli, Cennete lâyık bir surette, daimî çocuk kalacaklarını; ve Cennete giden peder ve validelerinin kucaklarında ebedî medar-ı sürurları olacaklarını; ve çocuk sevmek ve evlât okşamak gibi en lâtîf bir zevki, ebeveynine temine medar olacaklarını; ve herbir lezzetli şeyin Cennette bulunduğunu; “Cennet tenasül yeri olmadığından, evlât muhabbeti ve okşaması olmadığını” diyenlerin hükümleri hakikat olmadığını; hem dünyada on senelik kısa bir zamanda teellümatla karışık evlât sevmesine ve okşamasına bedel, sâfi, elemsiz, milyonlar sene ebedî evlât sevmesini ve okşamasını kazanmak, ehl-i imanın en büyük bir medar-ı saadeti olduğunu, şu âyet-i kerime, 1[SIZE=4]وِلْدَانٌ مُخَلَّدُونَ[/SIZE] cümlesiyle işaret ediyor ve müjde veriyor. [I][B]Selam ve Dua ile ....ALLAH' a emanet olun. [/B][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nurdan Makaleler
Risale-i Nuru Okuyormuyuz?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…