Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risalei Nurda Farklı Cümle Açıklamaları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Turab3" data-source="post: 200517" data-attributes="member: 1005848"><p><strong>Cevap: “Allah’ı bilmek, varlığını bilmenin gayrıdır”. Bu ne demektir?</strong></p><p></p><p>Selamün Aleyküm...</p><p> </p><p>bir insan tek başına bir alemdir evet..keşfedilmeyi bekleyen koskoca bir alemdir.yunus emrenin şu ssatırlarında dediği gibi;</p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Severim ben seni candan içeri</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yolum vardır bu erkândan içeri.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Beni bende demen bende değilim</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bir ben vardır bende benden içeri.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Nereye bakar isem dopdolusun</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Seni nere koyam benden içeri.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">O bir dilberdürür yoktur nisâni</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Nisan olur mu nisandan içeri.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Beni sorma bana bende değilim</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sûretim hoş yürür don'dan içeri.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Beni benden alana ermez elim</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kadem kimbasa sultandan içeri.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Tecelliden nâsib erdi kimine</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kiminin maksudu bundan içeri.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Kime dîdar gününden sûle deyse</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Onun sû'lesi var günden içeri.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Senin aşkın beni benden aliptir</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ne sirin dert bu dermandan içeri.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Seriat, tarikat yoldur varana</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hakikat mârifet andan içeri..</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Süleyman kuş dilin bilir dediler</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Süleyman var Süleyman'dan içeri..</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Unuttum din diyânet kaldı benden</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bu ne mezhepdürür dinden içeri..</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Dinin terkedenin küfürdür işi</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bu ne küfürdür îmandan içeri..</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Geçer iken Yunus sas oldu dosta</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ki kaldi kapida andan içeri....</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Yunus Emre</span></span> </p><p>Bu büyük alim bu sırra erenlerden bir ben var benden içeri demekle kendisinin koca bir alem olduğunu keşfedenlerden...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Turab3, post: 200517, member: 1005848"] [b]Cevap: “Allah’ı bilmek, varlığını bilmenin gayrıdır”. Bu ne demektir?[/b] Selamün Aleyküm... bir insan tek başına bir alemdir evet..keşfedilmeyi bekleyen koskoca bir alemdir.yunus emrenin şu ssatırlarında dediği gibi; [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS]Severim ben seni candan içeri Yolum vardır bu erkândan içeri. Beni bende demen bende değilim Bir ben vardır bende benden içeri. Nereye bakar isem dopdolusun Seni nere koyam benden içeri. O bir dilberdürür yoktur nisâni Nisan olur mu nisandan içeri. Beni sorma bana bende değilim Sûretim hoş yürür don'dan içeri. Beni benden alana ermez elim Kadem kimbasa sultandan içeri. Tecelliden nâsib erdi kimine Kiminin maksudu bundan içeri. Kime dîdar gününden sûle deyse Onun sû'lesi var günden içeri. Senin aşkın beni benden aliptir Ne sirin dert bu dermandan içeri. Seriat, tarikat yoldur varana Hakikat mârifet andan içeri.. Süleyman kuş dilin bilir dediler Süleyman var Süleyman'dan içeri.. Unuttum din diyânet kaldı benden Bu ne mezhepdürür dinden içeri.. Dinin terkedenin küfürdür işi Bu ne küfürdür îmandan içeri.. Geçer iken Yunus sas oldu dosta Ki kaldi kapida andan içeri.... Yunus Emre[/FONT][/SIZE] Bu büyük alim bu sırra erenlerden bir ben var benden içeri demekle kendisinin koca bir alem olduğunu keşfedenlerden... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Risalei Nurda Farklı Cümle Açıklamaları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…