Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Risalelerde "bunlar bana yazdırıldı", "kalbime ihtar edildi" gibi ifadeler geçiyor?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 203684" data-attributes="member: 27"><p><strong>Cevap: Risalelerde "bunlar bana yazdırıldı", "kalbime ihtar edildi" gibi if</strong></p><p></p><p><strong>Sondan başlayayım </strong></p><p><strong>Sayın @Turab</strong></p><p><strong>hedehodo yu yine ben olduğum anlaşılıp banlanmasın diye aldım, bende şık bulmuyorum yönetici arkadaş müsaitse uygun bir isimle değiştirsin.</strong></p><p><strong>İkinsi husus, sizden daha bilgili ve donanımlı VE yönetici olan arkadaşlar konuya müdahil olmuşken şimdi aslan kesilmeyin ve artık lütfen daha kızgınlık sebebimi bile anlayamamışken konuya katılmaya çalışmazsanız sevinirim.</strong></p><p></p><p>Siz burda fikirlerinizi söyleyebiliyorsanız diğer üye kardeşlerde gayet rahatlıkla söyleyebilirler. Haddini aşmadıkça herkes konuşabilir.</p><p> </p><p><strong>@akna</strong></p><p><strong>acizler2 adlı isimle 0 mesaja sahipken, henüz mesaj göndermemişken önyargıyla yasaklanmamış olsa idim çok çok uzunca verdiğim cevapta bu konunun açıklanmış olduğunu görecektiniz.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong>Banlanma sebebiniz önyargı değil direkt olarak sarfettiğiniz edepsiz sözlerdir. Aynen şu mesajınızda da olsaydı yine banlanırdınız. Ki 3. defa üye olur olmaz ılımlı bir giriş yaptığınız için şu an banlı değilsiniz. </p><p> </p><p><strong>ve sayın @HuSeYni</strong></p><p><strong>Siz benim o linkleri incelemediğimi nereden biliyorsunuz, hatta itiraz noktam zaten bizzat o linklerin kendisi değilmiydi.</strong></p><p><strong>Kişilik ve karakterle ilgili kısımlara girmiyorum, kimsenin kimseye bir şeyleri ispat etme zorunluğu yok, burada zorunlu olan tek şey saygı ise ona uymaya çalışalım.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong>Linkleri incelemişseniz cevapları da içinde. </p><p><strong></strong></p><p><strong>Ben bir iddia da bulundum (yada merak ettim), siz külliyatı okumuş biri olduğunuzu ve delil istemediğinizi belirtmişsiniz çünkü nereleri delil göstereceğimi çok iyi biliyorsunuz.</strong> Külliyatı okudum evet ve ona eleştiri yapanların çoğunlukla onu okumayan kişilerden oluştuğunu da biliyorum. Delil istemeyişimdeki sebep üslubunuzdaki dengesizliktir. Fikir alışverişi başka şey, tartışmak ve tartışırken hakaret etmek çok farklı şey. Böyle bir kişiden delil istemem beklenemez herhalde. </p><p></p><p></p><p><strong>Beni doldurulmakla itham etmek yerine keşke kendiniz elle tutulur gözle görülür deliller sunsaydınız. Oysaki doldurulmuş olsaydım</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong>Başlığın konusu risalelerin ilham yoluyla yazıldığı hakkındadır ve gereken açıklama yeterince yapılmış. Vahiyle ilhamın farkı belirtilmiş. Bu durumda benim elle tutulur nasıl bir delil sunmamı bekliyorsunuz ki ? Damdan düşer gibi meseleye direkt olarak saldıran kişiyi nerde görsem farketmez bana göre doldurulmuştur. İlk mesajlarınız bunun isbatı, bunun üzerinde durmaya bile gerek yok.</p><p><strong></strong></p><p><strong>said nursinin ölmemiş marsta yaşıyor olduğunu, külliyatı okumazsam kitapların bana küseceğini kendini anlaşılmaz yapacağını, cemaatte yanlış yaparsam şevkat tokadı yiyeceğimden emin olduğumu, sabah namazını kılmalıyım çünkü pensilvanyadan gözlendiğimi (ben kılıyorum ama Allah gözetlediği için) falan derdim, doldurulma deyince benim aklıma bunlar geliyor, burada da aynı şeyleri düşünmüyoruz görüldüğü üzere. Neyse</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong>Said Nursi Hazretleri Urfa'da vefat etti ve vefatından bir süre sonra da cenazesi bilinmeyen bir yere nakledildi. Elimizdeki resmi kaynaklarda Marsta veya başka bir gezegende yaşadığına dair bir bilgiye ulaşamadık bugüne kadar. Ulaşan varsa da Allah muhabbetini artırsın. Şefkat tokatları bir nevi talebelerini teşvik özelliği taşımaktadır. Böyle bir hizmete, bu şekilde metodla, ona hizmette bulunanlarıteşvik etmekte hiç bi sakınca yoktur. Bunun aksi ise zecr tokatlarıdır ki Risale-i Nur'a cephe alan kişilerdir. Yoksa onu hiç tanımayıp, bilmeyen kişiler değildir. Nur talebeleri de namazı Allah rızası için kılarlar. Başka amaçla kılanlar Nur talebesi ünvanına sahip kişiler değildir.</p><p><strong></strong></p><p><strong>Siz böyle yaptıkça benim kendimi haklı görmemem mümkün değil, said nursinin alimliği hakkında hiç bir fikriniz yok demişsiniz ama yine önyargılı davranmışsınız. Kapısına "her türlü soru cevaplanır, soru sorulmaz" gibi bir yazı astığını biliyorum mesela, bunu yapması içinde neredeyse sonsuz bir ilime vakıf olduğu anlaşılıyor, benim merak (itiraz değil) ettiğim bu ilmin kaynağı, kronolojik olarak bir sıralaması varımı acaba?</strong> </p><p></p><p>Onun alimliğini bilmek kapısına yazdığı bir yazıyı bilmekten ibaret olmadığını pekala biliyorsunuz. İlminin sonsuz değil Kurân daki ilimden bir lem'a olduğunu dile getirir daha çok. Yani kendi ilminin büyüklüğünü değil, Kur'an daki ilmin zenginliğinden bahseder. Kendi ilminin o deryadan bir damla olduğunu söyler. Derya damla meselesine gelmişken şunu da hatırlatayım, külliyatın tamamını insafla okuyan, bu birkaç satırlık meseleler yüzünden ona itiraz etmez. Çünkü bütünü gördüğünde onların kendi yanlış anlayışından kaynaklandığını farkeder. Şimdi Üstadın alimlik devresi için Tarihçe-i Hayat önericem ama onu da okumuşsunuzdur kesin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 203684, member: 27"] [b]Cevap: Risalelerde "bunlar bana yazdırıldı", "kalbime ihtar edildi" gibi if[/b] [B]Sondan başlayayım Sayın @Turab hedehodo yu yine ben olduğum anlaşılıp banlanmasın diye aldım, bende şık bulmuyorum yönetici arkadaş müsaitse uygun bir isimle değiştirsin. İkinsi husus, sizden daha bilgili ve donanımlı VE yönetici olan arkadaşlar konuya müdahil olmuşken şimdi aslan kesilmeyin ve artık lütfen daha kızgınlık sebebimi bile anlayamamışken konuya katılmaya çalışmazsanız sevinirim.[/B] Siz burda fikirlerinizi söyleyebiliyorsanız diğer üye kardeşlerde gayet rahatlıkla söyleyebilirler. Haddini aşmadıkça herkes konuşabilir. [B]@akna acizler2 adlı isimle 0 mesaja sahipken, henüz mesaj göndermemişken önyargıyla yasaklanmamış olsa idim çok çok uzunca verdiğim cevapta bu konunun açıklanmış olduğunu görecektiniz. [/B]Banlanma sebebiniz önyargı değil direkt olarak sarfettiğiniz edepsiz sözlerdir. Aynen şu mesajınızda da olsaydı yine banlanırdınız. Ki 3. defa üye olur olmaz ılımlı bir giriş yaptığınız için şu an banlı değilsiniz. [B]ve sayın @HuSeYni Siz benim o linkleri incelemediğimi nereden biliyorsunuz, hatta itiraz noktam zaten bizzat o linklerin kendisi değilmiydi. Kişilik ve karakterle ilgili kısımlara girmiyorum, kimsenin kimseye bir şeyleri ispat etme zorunluğu yok, burada zorunlu olan tek şey saygı ise ona uymaya çalışalım. [/B]Linkleri incelemişseniz cevapları da içinde. [B] Ben bir iddia da bulundum (yada merak ettim), siz külliyatı okumuş biri olduğunuzu ve delil istemediğinizi belirtmişsiniz çünkü nereleri delil göstereceğimi çok iyi biliyorsunuz.[/B] Külliyatı okudum evet ve ona eleştiri yapanların çoğunlukla onu okumayan kişilerden oluştuğunu da biliyorum. Delil istemeyişimdeki sebep üslubunuzdaki dengesizliktir. Fikir alışverişi başka şey, tartışmak ve tartışırken hakaret etmek çok farklı şey. Böyle bir kişiden delil istemem beklenemez herhalde. [B]Beni doldurulmakla itham etmek yerine keşke kendiniz elle tutulur gözle görülür deliller sunsaydınız. Oysaki doldurulmuş olsaydım [/B]Başlığın konusu risalelerin ilham yoluyla yazıldığı hakkındadır ve gereken açıklama yeterince yapılmış. Vahiyle ilhamın farkı belirtilmiş. Bu durumda benim elle tutulur nasıl bir delil sunmamı bekliyorsunuz ki ? Damdan düşer gibi meseleye direkt olarak saldıran kişiyi nerde görsem farketmez bana göre doldurulmuştur. İlk mesajlarınız bunun isbatı, bunun üzerinde durmaya bile gerek yok. [B] said nursinin ölmemiş marsta yaşıyor olduğunu, külliyatı okumazsam kitapların bana küseceğini kendini anlaşılmaz yapacağını, cemaatte yanlış yaparsam şevkat tokadı yiyeceğimden emin olduğumu, sabah namazını kılmalıyım çünkü pensilvanyadan gözlendiğimi (ben kılıyorum ama Allah gözetlediği için) falan derdim, doldurulma deyince benim aklıma bunlar geliyor, burada da aynı şeyleri düşünmüyoruz görüldüğü üzere. Neyse [/B]Said Nursi Hazretleri Urfa'da vefat etti ve vefatından bir süre sonra da cenazesi bilinmeyen bir yere nakledildi. Elimizdeki resmi kaynaklarda Marsta veya başka bir gezegende yaşadığına dair bir bilgiye ulaşamadık bugüne kadar. Ulaşan varsa da Allah muhabbetini artırsın. Şefkat tokatları bir nevi talebelerini teşvik özelliği taşımaktadır. Böyle bir hizmete, bu şekilde metodla, ona hizmette bulunanlarıteşvik etmekte hiç bi sakınca yoktur. Bunun aksi ise zecr tokatlarıdır ki Risale-i Nur'a cephe alan kişilerdir. Yoksa onu hiç tanımayıp, bilmeyen kişiler değildir. Nur talebeleri de namazı Allah rızası için kılarlar. Başka amaçla kılanlar Nur talebesi ünvanına sahip kişiler değildir. [B] Siz böyle yaptıkça benim kendimi haklı görmemem mümkün değil, said nursinin alimliği hakkında hiç bir fikriniz yok demişsiniz ama yine önyargılı davranmışsınız. Kapısına "her türlü soru cevaplanır, soru sorulmaz" gibi bir yazı astığını biliyorum mesela, bunu yapması içinde neredeyse sonsuz bir ilime vakıf olduğu anlaşılıyor, benim merak (itiraz değil) ettiğim bu ilmin kaynağı, kronolojik olarak bir sıralaması varımı acaba?[/B] Onun alimliğini bilmek kapısına yazdığı bir yazıyı bilmekten ibaret olmadığını pekala biliyorsunuz. İlminin sonsuz değil Kurân daki ilimden bir lem'a olduğunu dile getirir daha çok. Yani kendi ilminin büyüklüğünü değil, Kur'an daki ilmin zenginliğinden bahseder. Kendi ilminin o deryadan bir damla olduğunu söyler. Derya damla meselesine gelmişken şunu da hatırlatayım, külliyatın tamamını insafla okuyan, bu birkaç satırlık meseleler yüzünden ona itiraz etmez. Çünkü bütünü gördüğünde onların kendi yanlış anlayışından kaynaklandığını farkeder. Şimdi Üstadın alimlik devresi için Tarihçe-i Hayat önericem ama onu da okumuşsunuzdur kesin. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Risalelerde "bunlar bana yazdırıldı", "kalbime ihtar edildi" gibi ifadeler geçiyor?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…