Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Risalelerde "bunlar bana yazdırıldı", "kalbime ihtar edildi" gibi ifadeler geçiyor?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hedehodo" data-source="post: 203700" data-attributes="member: 1007320"><p><strong>Cevap: Risalelerde "bunlar bana yazdırıldı", "kalbime ihtar edildi" gibi if</strong></p><p></p><p>@HuSeYni<span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Nur suresi 35. ayetin Tefsiri !</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><strong>Said-i Nursi demek ister ki: </strong>"Allah Nur'undan söz ederken elektriği Risale-i Nur'u ve beni anlatmak istemiştir. Bu âyette benden ve eserimden özellikle söz edilmek istenmiştir. Benim özelliğimde bir başka kimse, kitabımın özelliğinde de bir başka kitap bulunmadığı için Allah'ın Nuruyla ancak ben ve kitabım anlatılmış olabilir. Kitabım da bir nurdur ben de bir nurum. Çünkü ben herkesin ancak 15 yılda okuyabildiği kitapları, sadece 3 ayda okuyup öğrendim..."</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Hud Suresi Tefsiri!</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'">".. 'İçlerinde bedbaht olanlar da, Said olanlar da vardır', anlamındaki âyetin cifır yönünden sayı değeri 1303 eder. Hûd sûresinde 'Emrolunduğun gibi hareket et', anlamında bir âyet olduğu gibi şûra sûresinin 2. âyetinde de aynı anlamda bir âyet vardır. 'Vav'la başlayan Şûra süresindeki âyetin cifır yönünden sayı değeri de 1309 eder. Bu tarihte bütün muhataplar içinde özellikle birine Kur'an adına iltifat ediliyor, doğru olmak yolunda buyruk veriliyor. Birinci tarih (1303) de ise, Risale-i Nurlar <strong>müellifi (Said-i Nursi) nin ilim tahsiline başladığı tarihtir.</strong> <span style="font-family: 'Times New Roman'"> İkinci âyetin tarihi ise O müellif (Said-i Nursi) nin Hârika bir şekilde pek az bir zamanda ilimce en son noktaya ulaştığı, tahsili bitirdikten sonra ders vermeye başladığı ve 3 ayda, bir kış içinde, 15 senede ancak okunabilen 100'den çok kitap okuduğu ve o zamanın o muhitte en ünlü âlimlerinin yanında o 3 ayın mahsulü fakat 15 yılın mahsulü kadar olan ilimleri kazandığı, ne kadar büyük bir âlim olduğunu; hangi ilimden olursa olsun sorulan her soruya en doğru cevap vermekle ispat ettiği tarihe rastlar</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'">En'âm Suresi'nin 161 Tefsir!</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu âyetin sayı değeri 1316 eder ki; Risale-i Nur yazarı (Said-i Nursi) nin Nurları hazırladığı tarihi gösterir</span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tevbe 33-38 Tefsiri!</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'">'Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Oysa Allah nurunun tamamlayışıdır.' anlamındaki cümlenin sayı değeri 1316 ya da 1317'dir. Bu sayıda Avrupa Müstemlekeler Bakanının, Kur-an'ın ışığını söndürmeye çalışmasına karşılık Risale-i Nur yazarının O nuru parlatmaya çalıştığı tarihe denk geliyor. Bu kadar âyetlerin sayı değeri de aynı tarihin denk gelmesi, işaretten de ötede bir anlam taşır ve Risale-i Nur'un yazan (Said-i Nursi) nin Kur'an âyetlerinde sözü edildiğini açıkça gösterir.</span></span></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'">vs vs siz bunları zaten biliyorsunuz bana neden soruyorsunuzki, amacınız demogoji yapmak mı?</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ha bu arada inmiş - işaret edilmiş tartışmasından da bir kazanım söz konusu olamayacağına emin olduğumdan peşinen siz kazandınız diyor, 500 kere rica ettiğim şeyi yineliyorum.</span></span></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bana kendisinden böyle bahseden, ayetlere bu şekilde mana veren bir İslam alimi ismi ver(E)meden cevap yazan üyenin IQ'sundan şüphe edeceğim, ve daha soruyu anlayamayan adam "BANA BU TAVRI TAKINMIŞ BİR TANE İSLAM ALİMİ ADI SöYLE" diyeceğim. Tabiki böyle bir isim veremeyceğiniz için en iyisi beni banlayın siz yolunuza ben yoluma</span></span></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bir daha yazayımda, ciddi endişelerim var çünkü</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bana kendisinden böyle bahseden, ayetlere bu şekilde mana veren bir İslam alimi ismi ver(E)meden cevap yazan üyenin IQ'sundan şüphe edeceğim, ve daha soruyu anlayamayan adam "BANA BU TAVRI TAKINMIŞ BİR TANE İSLAM ALİMİ ADI SÖYLE" </span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Aslında çok basit bir soru değil mi yahu</span></span></span></span></span></span></span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hedehodo, post: 203700, member: 1007320"] [b]Cevap: Risalelerde "bunlar bana yazdırıldı", "kalbime ihtar edildi" gibi if[/b] @HuSeYni[FONT=Times New Roman][SIZE=3] Nur suresi 35. ayetin Tefsiri ! [B]Said-i Nursi demek ister ki: [/B]"Allah Nur'undan söz ederken elektriği Risale-i Nur'u ve beni anlatmak istemiştir. Bu âyette benden ve eserimden özellikle söz edilmek istenmiştir. Benim özelliğimde bir başka kimse, kitabımın özelliğinde de bir başka kitap bulunmadığı için Allah'ın Nuruyla ancak ben ve kitabım anlatılmış olabilir. Kitabım da bir nurdur ben de bir nurum. Çünkü ben herkesin ancak 15 yılda okuyabildiği kitapları, sadece 3 ayda okuyup öğrendim..."[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Hud Suresi Tefsiri![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman]".. 'İçlerinde bedbaht olanlar da, Said olanlar da vardır', anlamındaki âyetin cifır yönünden sayı değeri 1303 eder. Hûd sûresinde 'Emrolunduğun gibi hareket et', anlamında bir âyet olduğu gibi şûra sûresinin 2. âyetinde de aynı anlamda bir âyet vardır. 'Vav'la başlayan Şûra süresindeki âyetin cifır yönünden sayı değeri de 1309 eder. Bu tarihte bütün muhataplar içinde özellikle birine Kur'an adına iltifat ediliyor, doğru olmak yolunda buyruk veriliyor. Birinci tarih (1303) de ise, Risale-i Nurlar [B]müellifi (Said-i Nursi) nin ilim tahsiline başladığı tarihtir.[/B] [FONT=Times New Roman] İkinci âyetin tarihi ise O müellif (Said-i Nursi) nin Hârika bir şekilde pek az bir zamanda ilimce en son noktaya ulaştığı, tahsili bitirdikten sonra ders vermeye başladığı ve 3 ayda, bir kış içinde, 15 senede ancak okunabilen 100'den çok kitap okuduğu ve o zamanın o muhitte en ünlü âlimlerinin yanında o 3 ayın mahsulü fakat 15 yılın mahsulü kadar olan ilimleri kazandığı, ne kadar büyük bir âlim olduğunu; hangi ilimden olursa olsun sorulan her soruya en doğru cevap vermekle ispat ettiği tarihe rastlar[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]En'âm Suresi'nin 161 Tefsir![/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Bu âyetin sayı değeri 1316 eder ki; Risale-i Nur yazarı (Said-i Nursi) nin Nurları hazırladığı tarihi gösterir[/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Tevbe 33-38 Tefsiri![/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]'Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Oysa Allah nurunun tamamlayışıdır.' anlamındaki cümlenin sayı değeri 1316 ya da 1317'dir. Bu sayıda Avrupa Müstemlekeler Bakanının, Kur-an'ın ışığını söndürmeye çalışmasına karşılık Risale-i Nur yazarının O nuru parlatmaya çalıştığı tarihe denk geliyor. Bu kadar âyetlerin sayı değeri de aynı tarihin denk gelmesi, işaretten de ötede bir anlam taşır ve Risale-i Nur'un yazan (Said-i Nursi) nin Kur'an âyetlerinde sözü edildiğini açıkça gösterir.[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]vs vs siz bunları zaten biliyorsunuz bana neden soruyorsunuzki, amacınız demogoji yapmak mı?[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Ha bu arada inmiş - işaret edilmiş tartışmasından da bir kazanım söz konusu olamayacağına emin olduğumdan peşinen siz kazandınız diyor, 500 kere rica ettiğim şeyi yineliyorum.[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Bana kendisinden böyle bahseden, ayetlere bu şekilde mana veren bir İslam alimi ismi ver(E)meden cevap yazan üyenin IQ'sundan şüphe edeceğim, ve daha soruyu anlayamayan adam "BANA BU TAVRI TAKINMIŞ BİR TANE İSLAM ALİMİ ADI SöYLE" diyeceğim. Tabiki böyle bir isim veremeyceğiniz için en iyisi beni banlayın siz yolunuza ben yoluma[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Bir daha yazayımda, ciddi endişelerim var çünkü[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Bana kendisinden böyle bahseden, ayetlere bu şekilde mana veren bir İslam alimi ismi ver(E)meden cevap yazan üyenin IQ'sundan şüphe edeceğim, ve daha soruyu anlayamayan adam "BANA BU TAVRI TAKINMIŞ BİR TANE İSLAM ALİMİ ADI SÖYLE" [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Aslında çok basit bir soru değil mi yahu[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Risalelerde "bunlar bana yazdırıldı", "kalbime ihtar edildi" gibi ifadeler geçiyor?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…