Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Sadeleştirme Analizi
Risaleler'in Türkçesi üzerine bir tartışma
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Sergerdan" data-source="post: 63473" data-attributes="member: 2492"><p>Yukarıdaki yazıdaki 20 unsur fazla fazla yeter bu hususu anlamaya; gayet açık,hissiyata kapılmadan yazar çok güzel ifade etmiş.Sorunun çözümü canla başla bu hakikatleri insanlara sevdirmeye çalışmak,bunların paylaşıldıgı ortamlara çekmektir.Hasta olup da deva bulamıyorum diyenin samimiyetine kuşkuluyum.En zor ünüverste derslerine çalışan arkadaşlar diline dolamış risalelerin dili agır diye,agırsa hırs yap kardeşim agırlıgı kadar sen de gayret et,tenbelligini rahatını boz.Marifet arıyorum ama anlayamadıgım için nasib olmuyor deyenleri samimi bulmuyorum.Arayan bulur.Diline aşina olup da mevzuları sindirememek o ayrı birşey.</p><p></p><p>Risalelerin mevzuları sadeleşse bile çogu meselesini herkes ilgi duymaz.Yani edebiyatı karışık,matematige zor diyen,felsefeye bu ne yav vb... </p><p>diyen bizim gençligimize sadesi de zor gelir.Yani ay risaleleri anlayamıyorum diye eyvahlanan hüngür hüngür aglayan kimseler oldugunu zannetmiyorum.Onun için bu iyiniyetinizi bence abartmanıza gerek yok,inanın sadeleşmedi diye millet cehennem alevinde yanacak degil.</p><p></p><p></p><p>Yabancı dile çevrilme meselesine zaten yukarda deginmiş,onlar zaten yabancı ilk duyurma,fırsat önemli.Ama Türkiye de olup da dilinden dolayı risaleleri anlamayanı görmedim,Evet VAZGEÇENİ çok gördüm ama ögrenmek isteyen için insan da çok,müsbet ortamlarda çok.Onun için hiç de çare bulunmasına gerek yok.mevcut gayretlerde samimi olmak,sabit kalmak çaresini neslimize taşımaya çalışsak yeter inşaallah<span style="color: #ff0900">.Yani siz merhametlisiniz insanlara ulaşayım diye kalbiniz sızlıyor da,bu davanın ilkleri mi vurdumduymazlık içindeler.</span></p><p></p><p><span style="color: #0000ff">On beşincisi: Tercümeleri kendinize delil yapıyormuşsunuz. Böyle kıyas mı olur, insaf ediniz! Hiç lisan bilmeyenlere tercüme etmek bir zarurettir. Zaruret ise haramı bile helal kılar. Açlıktan ölme tehlikesi geçiren adam haram etten doymayacak kadar yiyebilir. Ama başkası bu ruhsattan istifade edemez. Bu misali meselemize tatbik ediniz! Türki lisan bilmeyenler, muztar adamlardır. Sizin muhataplarınız böyle mi! Nasıl unutursunuz ki, Risaleler onların diliyle yazıldı. Risale dili muhataplarınıza yabancı değil, muhataplarınız bu dile yabani. Onları buraya getirmek gerek. Yoksa bunu oraya taşımak için derisini yüzmek akıl karı değildir. Müfsitler de dil uygulamalarıyla bunu yapmak niyetindeydiler zaten. Ezanı ve namaz surelerini tahrif için az mı didindiler! Nurlarda dil ve üslup canlı deri gibidir. Elbise gibi olsa, belki onu soyar, kendi modanıza göre bir libas giydirebilirdiniz!</span> </p><p>_________________________________________________</p><p>Ömer Sevinçgül ün yazısını dikkatle okumanızı tavsiye ederim,öyle çok muglakta kalmış bir mesele bırakmamış ki sizin belirttiginiz husus ciddi bir sorun olarak algılansın.Algılanmıyor,algılanmayacak..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sergerdan, post: 63473, member: 2492"] Yukarıdaki yazıdaki 20 unsur fazla fazla yeter bu hususu anlamaya; gayet açık,hissiyata kapılmadan yazar çok güzel ifade etmiş.Sorunun çözümü canla başla bu hakikatleri insanlara sevdirmeye çalışmak,bunların paylaşıldıgı ortamlara çekmektir.Hasta olup da deva bulamıyorum diyenin samimiyetine kuşkuluyum.En zor ünüverste derslerine çalışan arkadaşlar diline dolamış risalelerin dili agır diye,agırsa hırs yap kardeşim agırlıgı kadar sen de gayret et,tenbelligini rahatını boz.Marifet arıyorum ama anlayamadıgım için nasib olmuyor deyenleri samimi bulmuyorum.Arayan bulur.Diline aşina olup da mevzuları sindirememek o ayrı birşey. Risalelerin mevzuları sadeleşse bile çogu meselesini herkes ilgi duymaz.Yani edebiyatı karışık,matematige zor diyen,felsefeye bu ne yav vb... diyen bizim gençligimize sadesi de zor gelir.Yani ay risaleleri anlayamıyorum diye eyvahlanan hüngür hüngür aglayan kimseler oldugunu zannetmiyorum.Onun için bu iyiniyetinizi bence abartmanıza gerek yok,inanın sadeleşmedi diye millet cehennem alevinde yanacak degil. Yabancı dile çevrilme meselesine zaten yukarda deginmiş,onlar zaten yabancı ilk duyurma,fırsat önemli.Ama Türkiye de olup da dilinden dolayı risaleleri anlamayanı görmedim,Evet VAZGEÇENİ çok gördüm ama ögrenmek isteyen için insan da çok,müsbet ortamlarda çok.Onun için hiç de çare bulunmasına gerek yok.mevcut gayretlerde samimi olmak,sabit kalmak çaresini neslimize taşımaya çalışsak yeter inşaallah[color=#ff0900].Yani siz merhametlisiniz insanlara ulaşayım diye kalbiniz sızlıyor da,bu davanın ilkleri mi vurdumduymazlık içindeler.[/color] [color=#0000ff]On beşincisi: Tercümeleri kendinize delil yapıyormuşsunuz. Böyle kıyas mı olur, insaf ediniz! Hiç lisan bilmeyenlere tercüme etmek bir zarurettir. Zaruret ise haramı bile helal kılar. Açlıktan ölme tehlikesi geçiren adam haram etten doymayacak kadar yiyebilir. Ama başkası bu ruhsattan istifade edemez. Bu misali meselemize tatbik ediniz! Türki lisan bilmeyenler, muztar adamlardır. Sizin muhataplarınız böyle mi! Nasıl unutursunuz ki, Risaleler onların diliyle yazıldı. Risale dili muhataplarınıza yabancı değil, muhataplarınız bu dile yabani. Onları buraya getirmek gerek. Yoksa bunu oraya taşımak için derisini yüzmek akıl karı değildir. Müfsitler de dil uygulamalarıyla bunu yapmak niyetindeydiler zaten. Ezanı ve namaz surelerini tahrif için az mı didindiler! Nurlarda dil ve üslup canlı deri gibidir. Elbise gibi olsa, belki onu soyar, kendi modanıza göre bir libas giydirebilirdiniz![/color] _________________________________________________ Ömer Sevinçgül ün yazısını dikkatle okumanızı tavsiye ederim,öyle çok muglakta kalmış bir mesele bırakmamış ki sizin belirttiginiz husus ciddi bir sorun olarak algılansın.Algılanmıyor,algılanmayacak.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Sadeleştirme Analizi
Risaleler'in Türkçesi üzerine bir tartışma
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…