Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
sabah oldu daha ne olsun!!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="SaYa" data-source="post: 11652" data-attributes="member: 5"><p><strong><span style="color: green">Severim Anadolu'nun saf kadınlarını. Allâh emretti diye kılarlar namazlarını. Çalışırlar "Çalışmak ibadettir" diyerek, temizlikleri "...imandandır." Televizyondaki dizilerden anladıkları "Günah"tır. Ellerindeki azcık bilgi el vermez torunlarını yönlendirmeye, ama gözyaşları vardır seherlerde dökülen, tutup yarın başından alıveren evlâtlarını. Bulaşık ve bulanık değildir kalbleri, ümmîliğin serin selâmet yolunda yaşayıp giderler. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Halkımın insan manzaralarından sadece biri: Adam karısını, hangi sebeptendir bilinmez döver bir akşamüzeri. Tarladan yeni gelmiştir adam, elindeki kazmanın sapını kullanır bu iş için. Kadın sabır niyetine sustukça adamın öfkesi kabarmaktadır. Ne kızı alabilir elinden, ne adam yorulur; ta sopa kırılıncaya dek sürecektir sanki bu dayak. Nihayet adam bırakıp gider. </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Ben kızından dinlemiştim bu hâdiseyi. Kadın sonra ne yapıyor, çıkıp kapının önündeki merdivenlere oturuyor. Kızı acıyla yanına gidip sarılıyor, ne söylenebilir böyle bir anda, gözyaşlarını siliyor titreyen elleriyle. Allâh o kızı bir cevhere şahit kılıyor o an: "Bak," diyor anne, eliyle karşıdaki manzarayı işaret ederek, "Bak, kavakların arkasından ay doğuyor! Rabbim ne kadar müşfik!" Kızı gülümsüyor, "Allâh seni ne güzel teselli ediyor anne!" "Hayır," diyerek telâşla düzeltiyor anne, "Hayır, kötü bir şey mi oldu ki teselli olsun? Ben Rabbimden razıyım, rızada acı olmaz..." </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">"Ne güzel seni bulmak bütün yüzlerde</span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Sonra seni kaybetmek hemen her yerde</span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Ne güzel bineceğim vapuru kaçırmak</span></strong></p><p><strong><span style="color: green">Yapayalnız kalmak iskelelerde..." </span></strong></p><p><strong><span style="color: green">(Yavuz Bülent BAKİLER)</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SaYa, post: 11652, member: 5"] [B][COLOR=green]Severim Anadolu'nun saf kadınlarını. Allâh emretti diye kılarlar namazlarını. Çalışırlar "Çalışmak ibadettir" diyerek, temizlikleri "...imandandır." Televizyondaki dizilerden anladıkları "Günah"tır. Ellerindeki azcık bilgi el vermez torunlarını yönlendirmeye, ama gözyaşları vardır seherlerde dökülen, tutup yarın başından alıveren evlâtlarını. Bulaşık ve bulanık değildir kalbleri, ümmîliğin serin selâmet yolunda yaşayıp giderler. [/COLOR][/B] [B][COLOR=green]Halkımın insan manzaralarından sadece biri: Adam karısını, hangi sebeptendir bilinmez döver bir akşamüzeri. Tarladan yeni gelmiştir adam, elindeki kazmanın sapını kullanır bu iş için. Kadın sabır niyetine sustukça adamın öfkesi kabarmaktadır. Ne kızı alabilir elinden, ne adam yorulur; ta sopa kırılıncaya dek sürecektir sanki bu dayak. Nihayet adam bırakıp gider. [/COLOR][/B] [B][COLOR=green]Ben kızından dinlemiştim bu hâdiseyi. Kadın sonra ne yapıyor, çıkıp kapının önündeki merdivenlere oturuyor. Kızı acıyla yanına gidip sarılıyor, ne söylenebilir böyle bir anda, gözyaşlarını siliyor titreyen elleriyle. Allâh o kızı bir cevhere şahit kılıyor o an: "Bak," diyor anne, eliyle karşıdaki manzarayı işaret ederek, "Bak, kavakların arkasından ay doğuyor! Rabbim ne kadar müşfik!" Kızı gülümsüyor, "Allâh seni ne güzel teselli ediyor anne!" "Hayır," diyerek telâşla düzeltiyor anne, "Hayır, kötü bir şey mi oldu ki teselli olsun? Ben Rabbimden razıyım, rızada acı olmaz..." [/COLOR][/B] [B][COLOR=green]"Ne güzel seni bulmak bütün yüzlerde[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]Sonra seni kaybetmek hemen her yerde[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]Ne güzel bineceğim vapuru kaçırmak[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]Yapayalnız kalmak iskelelerde..." [/COLOR][/B] [B][COLOR=green](Yavuz Bülent BAKİLER)[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
sabah oldu daha ne olsun!!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…